bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Schalke 04

Optakt: RB Leipzig – Schalke 04

Kampfakta:

Spillested: Red Bull Arena, Leipzig
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
TV: TV3 MAX

 

 

Holdnyt:

RB Leipzig:

Det blev til en pointdeling med cifrene 1-1, da RB Leipzig i sidste weekend var på besøg hos Bayer Leverkusen i en underholdende kamp, hvor Yussuf Pulsen var oplægger til scoringen, inden danskeren senere måtte udgå med en skade. Yussuf Pulsen skulle dog være klar til kampen mod Schalke i følge de seneste meldinger.

RB Leipzig har fået en udmærket start efter de første to runder, men efter sommerens salg af både Timo Werner til Chelsea og Patrik Schick til Leverkusen, står det klart, at klubben i denne sæson får brug for et par slagkraftige skandinaver i form af vores danske Yussuf Poulsen og norske Alexander Sørloth med en fortid i FC Midtjylland.

Sidstnævnte har stadig sin startdebut til gode, og det bliver spændende at se, hvad han kan. Tiden i Crystal Palace blev aldrig nogen succes, men efter et storslået lejeophold i sidste sæson hos tyrkiske Trabzonspor er han måske klar til igen at vise sig den øverste hylde i europæisk fodbold.

Til lørdagens aftenkamp har Julian Nagelsmann en del folk ude med skader. Konaté, Konrad Laimer, Ademola Lookman og Marcel Sabitzer er alle ude til mødet med Schalke.

Se highlights fra Bundesligaen

 

Schalke 04:

I sidste weekend gik Schalke for attende spillerunde i træk fra banen uden en sejr, da de på hjemmebane tabte med 1-3 til Werder Bremen.

Nederlaget til Werder Bremen blev dråben, der fik bægeret til at flyde over for Schalkes sportslige ledelse, der efter kampen fyrede David Wagner. Den tidligere Huddersfield-træner, der blev ansat ved starten af sidste sæson, så ellers lovende ud i begyndelsen af sin tid i Gelsenkirchen, men klubben har ikke vundet i Bundesligaen siden den 17. januar. Atten spillerunder svarer til mere end en hel halvsæson, og en så lang stime uden sejre i en klub som Schalke kan bare ikke forsvares.

Klubben har valgt at ansætte den tidligere Augsburg-træner Manuel Baum. Vi kan umiddelbart godt have lidt svært ved at se, hvordan han skulle være manden, der skulle kunne tage Schalke tilbage på den hylde, hvor de hører til, men lige nu handler det måske også bare om at få klubben tilbage på nogenlunde kurs.

Så er det også vigtigt, at vi får berørt den handel, som klubben har lavet i løbet af ugen. I Schalke har de nemlig lejet Frederik Rønnow i Eintracht Frankfurt for den kommende sæson. Den tidligere Brøndby-målmand skal tage kampen op om pladsen i målet med Ralf Fährmann, men det ligger allerede fast, at han til lørdagens opgør må tage til tanke med en plads på bænken, da Manuel Baum på pressemødet fordi for kampen bekræftede, at det bliver Fährmann, der vogter buret.

Schalke har ikke nogle nævneværdige skadesfravær, men der er dog et par karantæner. Kabak er ude efter at have fået rødt kort mod Werder Bremen, hvor han også gjorde sig bemærket ved at spytte efter Ludwig Augustinsson, mens Amine Harit er i corona-karantæne.

Se episoden med Kabaks spytklat her

 

Bud på startopstillinger:

RB Leipzig: Gulacsi; Klostermann, Upamecano, Halstenberg; Haidara, Adams, Kampl, Angelino; Forsberg, Olmo; Poulsen
Schalke 04: Fährmann; Rudy, Sane, Nastasic, Oczipka; Mascarell, Bentaleb; Matondo, Uth, Raman; Pacienca

 

Vidste du, at:

sidst de to hold mødtes, tabte Schalke med hele 5-0 på hjemmebane? Det var RB Leipzigs største udebanesejr i Bundesligaen, ligesom det var Schalkes største nederlag på hjemmebane siden 1981 sæsonen.

Dom:

Måske kan det hjælpe holdet fra Gelsenkirchen, at de har fået en ny træner, men vi har alligevel ikke meget tiltro til, at de kan slå Leipzig. Vi tror, at Leipzig giver Schalke deres nittende kamp uden sejr og vinder 4-1.

 

Få spiltips til Bundesligaen

 

Foto: dierotenbullen.com

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?