bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – RB Leipzig: Overrasker Bundesligaens mest hadede hold igen?

Optakt – RB Leipzig: Overrasker Bundesligaens mest hadede hold igen?

Sidste sæson:
Nummer 2 i Bundesligaen

RB Leipzig havde en super sæson sidste år under Ralf Hasenhüttl, hvor klubben i sin første sæson i Bundesligaen endte på en flot 2. plads. Leipzig indledte sæsonen rigtig godt, hvor de spillede 2-2 mod Hoffenheim, og derefter imponerede hjemme mod Thomas Tuchels Dortmund-hold, da Naby Keïta blev matchvinder i sidste minut. Så spillede de et par kampe uafgjort, og derefter så Timo Werner og Leipzig sig ikke tilbage. Sejre mod Augsburg, Wolfsburg, Bremen, Darmstadt, Mainz, Leverkusen og Freiburg, inden Schalke satte en stopper for den gode stime.

Naby Keita spillede en forrygende sæson, hvor han fodrede Timo Werner, Emil Forsberg og Yussuf Poulsen på skift, og så var han også suveræn i det defensive arbejde. Det var forholdsvis tæt i toppen af ligaen, hvor Bayern og Leipzig lå side om side i en periode, men den 21. december gav Bayern dog Hasenhüttls drenge en ordentlig lærerstreg. På Allianz Arena vandt Bayern 3-0, og de bragte sig dermed i front med tre point inden julepausen. Leipzig kom aldrig op på siden af Bayern igen, og de måtte dermed nøjes med en andenplads, hvilket må sige at være godkendt for et oprykkerhold.

Udskældte Timo Werner spillede en stor sæson, hvor han lavede 21 mål, hvilket var nok til en 4. plads på topscorerlisten. Emil Forsberg var meget skarp på assistfronten, hvor han ligeledes fik lagt op til 21 mål, hvilket var bedst at alle i Bundesligaen.

Transfers:

Offensiven er i den grad blevet forstærket, da Jean-Kévin Augustin er hentet i Paris, mens Leipzig også har været i Galatasaray og handle, da de har hentet Bruma. Han kan give Leipzig en ekstra dimension, da han kan noget andet end Emil Forsberg, og derudover så kan de også skifte lidt opstilling, da 4-2-3-1 nu kan blive en mulighed.

Man har også hentet Konrad Laimer fra Salzburg, hvilket nok ikke er sidste gang vi ser en handel fra Salzburg og til Leipzig. Målmand Yvon Mvogo er også hentet ind i Young Boys, og så har de fået fingrene i unge Philipp Köhn fra Stuttgarts U19-hold.

Leipzig er egentlig kommet fint igennem transfervinduet, som endnu ikke er slut, da man ikke har mistet nogle kæmpe profiler. Naby Keïta er stadig et rigtig hot navn i Europa, og Jürgen Klopp har gentagende gange forsøgt at lokke midtbaneprofilen til Anfield, men uden held. Davie Selke er skiftet til Hertha Berlin, og det er faktisk den eneste, som Leipzig indtil videre har fået en pose penge ud af.

Marius Müller, Felix Beiersdorf, Anthony Jung, Agyemang Diawusie og Atinc Nukan er alle blevet lejet ud for at få mere erfaring samt spilletid. Rani Khedira er skiftet transferfrit til FC Augsburg i håbet om at få en større rolle der, end det blev til hos Leipzig.

Styrke/Svækket: Styrket

Denne sæson:

Om det er muligt at lave samme nummer som denne sæson, er et oplagt spørgsmål, men det er svært at svare på. Leipzig er ikke det eneste hold, som har forstærket sig i dette vindue, men hvis spillerne holder sig fit for fight, så er der muligheder igen i år. De bliver dog presset endnu mere i år, da de skal spille Champions League, og så må det også formodes, at de kommer længere end første runde af DFB-pokalen.

Man plejer tit at sige, at sæson to er væsentlig sværere, og det gælder selvfølgelig også for Leipzigs vedkommende. Nu ved alle de andre mandskaber, hvordan Leipzig spiller, og hvem de skal lukke ned for. Hvis Leipzig skal have en vellykket sæson, så gælder det om hele tiden at have skarpe angribere, og så skal de først og fremmest holde på Keïta. Og så skal Hasenhüttl vise, at han også formår at roterere blandt sine spillere.

Bud på placering: 2-6

Bud på idealopstilling:

Gulacsi – Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Demme, Keita, Forsberg – Werner, Poulsen

Hold øje med – Timo Werner

Angriberen har ikke ligget på den lade side henover sommeren, da han var med Tysklands landshold til Confederations Cup. Her endte tyskerne med at vinde, og Leipzig-spilleren gjorde sig fint bemærket ved at lave tre mål og blive delt topscorer. I sidste sæson lavede han imponerende 21 mål, og hvis han kan finde det frem igen, så er Leipzig godt stillet i kampen om de øverste pladser. Hvis han vil være fast mand på det tyske landshold, så kræver det han leverer hver uge, også nu hvor Leipzig skal til at spille Champions League. Her har han for alvor chancen for at vise sig frem mod de bedste forsvarsspillere, og det er er han skal finde sin skarphed frem, som han havde i sidste sæson. Werner skal også kunne stå for presset, og indtil videre har han allerede Schalkes fans på nakken, men udover det skal han kunne klare modgang, som helt sikkert vil komme. Han er en vigtig brik i Leipzig og meget afgørende for, hvordan deres sæson forløber.

Læs også: RB Leipzig – Hadet sprænger alle grænser

Læs også: Den tabte uskyld

You may also like
RB Leipzig, Red Bull
Sæsonoptakt: RB Leipzig – Koster filosofien en plads i Champions League?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt: RB Leipzig – Schalke: Rykker Schalke ned igen?
Borussia Dortmund, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – RB Leipzig – hvem er førsteudfordrer til mesterskabet
Danskere, Bundesligaen,
Sådan går det de danske spillere i Bundesligaen – oktober 2022