bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Gladbach: To hold i krise

Optakt: RB Leipzig – Gladbach: To hold i krise

Både Leipzig og Gladbach har præsteret under niveau i indeværende sæson, og begge mandskaber har hårdt brug for point i håbet om ikke at blive involveret alt for meget i bundstriden. Leipzig har ny træner i form af Domenico Tedesco, mens Adi Hütter har haft noget af en opgave, efter han har skulle samle sine spillere op efter sidste uges fadæse mod Freiburg.

 

Kampfakta

Spillested: Red-Bull Arena, Leipzig
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Viaplay

 

RB Leipzig 

Yussuf Poulsen og resten af Leipzig-mandskabet har torsdag fået afsløret, hvem der fremover skal forsøge at føre RB Leipzig videre efter fyringen af Jesse Marsch. Det bliver Domenico Tedesco, der skal forsøge at få et kriseramt Leipzig-hold op på hesten igen, så man igen kan se opad tabellen, hvor klubben med rette mener, at man har sin berettigelse.

Tedesco, har senest stået i spidsen for Spartak Moskva, men mange vil nok huske ham som manden, der førte Schalke 04 i Champions League-gruppespillet tilbage i 2018/2019-sæsonen, inden det så gik ned ad bakke i den efterfølgende sæson.

Nu overtager han et Leipzig-mandskab, der tirsdag viste, at de ikke har glemt, hvordan man vinder fodboldkampe.

I midtugens CL-kamp var det Achim Beierlorzer, der stod i spidsen for Leipzig, og det må man sige, at han gjorde til UG. Leipzig besejrede nemlig Manchester City i den sidste gruppekamp i Champions League, hvilket endegyldigt sikrede videre deltagelse i Europa League. Nu er det altså så Domenico Tedesco, der skal forsøge at bygge videre på det fundament, som sejren over City gav.

I den seneste spillerunde i Bundesligaen måtte Leipzig for sjette gang gå fra banen med et nederlag, da Union Berlin viste sig for stærke. Hovedstadsklubben vandt 2-1, hvilket blev den sidste kamp med Jesse Marsch ved roret for Leipzig.

Amerikaneren formåede ikke at drive Leipzig-projektet videre, men han har heller ikke haft nemme vilkår. Det ændrer dog ikke på, at Leipzig har underpræsteret indtil videre i denne sæson, og en trænerfyring kan fremkalde den berømte og berygtede reaktion hos spillertruppen.

Domenico Tedescos første kamp i spidsen for Leipzig bliver dog fortsat uden danske Yussuf Poulsen samt Halstenberg, Olmo og Saracchi. Til gengæld er Willi Orban igen til rådighed, mens midtbanespiller Amadou Haidara også kan vende tilbage efter ankelproblemer.

 

Gladbach

Det er ikke kun i Leipzig, at der er problemer og ugler i mosen. Det er også tilfældet i Gladbach, hvor træner Adi Hütter efterhånden også kan mærke sædet under ham, der bliver varmere og varmere, for hver uge der går.

Gladbach er placeret på en skuffende 13. plads i Bundesligaen, og die Fohlen har kun vundet to ud af de seneste syv Bundesliga-opgør. Senest blev Gladbach decideret skilt ad og udspillet på det groveste af Freiburg i den famøse 6-0-kamp. Gladbach var bagud 5-0 efter de første 25 minutter spil, og inden pausen kom de også bagud 6-0. I anden halvleg var der ikke meget at spille for, hvor der ikke var nogen tvivl om, at Gladbach-spillerne ville forsvinde, hvis de kunne. Det kunne de ikke.

Træner Adi Hütter var også ude at undskylde efter nederlaget, og han må i den grad forvente, at hans mandskab klemmer ballerne sammen og kommer op med en reaktion ovenpå det pinlige nederlag.

En sejr over Leipzig vil give lidt ro på bagsmækken, da Gladbach i samme ombæring vil overhale Leipzig i tabellen. Det kræver dog en helt anden indsats og indstilling end i sidste spillerunde, og det store spørgsmål er, hvordan spillerne vil reagere.

Det bliver vi klogere på i lørdagens opgør, der forventes at blive en åben affære, da begge hold har deres at bevise.

Adi Hütter kan dog trøste sig med, at det kun er Beyer, som ikke er til rådighed til opgøret, mens det forventes, at Alassane Pleá igen får chancen fra start, efter han blev flået ud efter 29 minutter i fadæsen hjemme mod Freiburg.

 

Karantæner

Leipzig: Ingen
Gladbach: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Leipzig: Gulacsi (c) – Mukiele, Simakan, Gvardiol – Adams, Laimer, Kampl, Angelino – Nkunku, Szoboszlai – Silva
Gladbach: Sommer – Ginter, Elvedi, Bensebaini – Herrmann, Zakaria, Kone, Scally – Hofmann, Stindl (c) – Plea

 

Vidste du, at..:

Leipzig kun har vundet fem kampe i denne sæson, men til gengæld er de alle kommet på Red-Bull Arena?

 

Dom:

Det kan blive noget af et festfyrværkeri med to mandskaber, der i den grad skal ud at bevise deres berettigelse for begge trænere. Leipzig kommer ind med mest tro på tingene, da de vandt i midtugen, og en ny træner kan give optimisme tilbage til en trup. Omvendt skal Gladbach bevise, at de kan rejse sig. Det kan kun blive interessant. 2-2.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

Foto: dierotenbullen.com

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund