Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Bayern München – Mainz 05 Kan Bo Svensson levere en ny sensation mod Bayern? - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Mainz 05 Kan Bo Svensson levere en ny sensation mod Bayern?

Optakt: Bayern München – Mainz 05 Kan Bo Svensson levere en ny sensation mod Bayern?

Optakt, Bayern München, højdepunkter

Bayern har revanche til gode, efter Bo Svenssons Mainz-mandskab i sidste sæson besejrede rekordmestrene. Nagelsmann og co. er dog storfavoritter til at snuppe endnu tre point, men Mainz har den næstbedste defensiv i ligaen, og de skal forsøge at stikke en kæp i hjulet på Lewandowski og resten af Bayern-holdet.

 

Kampfakta

Spillested: Allianz-Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Xee

 

Holdnyt

 

Bayern München

Bayern München viste ingen nåde, da de i onsdagens Champions League-opgør sendte FC Barcelona ud af turneringen med endnu en magtdemonstration og en 3-0-sejr. Det gav Nagelsmann og hans Bayern-mandskab maksimumpoint i gruppespillet, hvor det mest iøjnefaldende i onsdagens opgør var, at Lewandowski ikke kom på tavlen.

Det kom polakken til gengæld i den seneste spillerunde, hvor Bayern vandt 3-2 i en hæsblæsende der Klassiker, hvor Lewandowski viste kølighed, da han afgjorde kampen på straffespark et kvarter før slutfløjt. Sejren over de nærmeste konkurrenter fra BVB betød, at Bayern udbyggede deres forspring til fire point i toppen af Bundesligaen.

Lørdag venter en ny svær kamp, hvor man godt nok er på hjemmebane – dog for tomme tribuner – når Bo Svenssons Mainz-mandskab kommer på besøg. Et Mainz-hold, som var et af bare fire hold, der i sidste sæson stjal tre point fra Bayern, der derved har revanche til gode.

Bayern er dog stadig favoritter til opgøret, men Julian Nagelsmann har stadig en lang skadesliste, som han skal tage højde for. I lørdagens der Klassiker måtte Lucas Hernandez udgå med en skade, der gør ham tvivlsom til kampen mod Mainz.

Derudover blev Joshua Kimmich torsdag meldt ude resten af året grundet senfølger af coronavirus, mens skadeslisten også tæller Choupo-Moting, der også har været ramt af corona, Sabitzer, Sarr og Stanisic. Serge Gnabry, Cuisance og Svenn Ulreich er tvivlsomme til opgøret.

 

Mainz

Bo Svenssons Maninz-mandskab fik i den forgangene spillerunde en tiltrængt sejr på 3-0 hjemme over Wolfsburg, der bringer dem op på 7. pladsen i Bundesligaen. Sejren var særligt vigtigt, da Mainz fortsat holder fast i både Hoffenheim og Union på hhv. 5.- og 6. pladsen i rækken.

Det var den første sejr i tre kampe for Mainz-mandskabet, som lørdag kommer til at skulle arbejde endnu hårdere end hidtil, hvis de skal slippe fra München med point. Sidst de var en tur i München løb man ind i et 5-2-nederlag, dengang hed træneren Jan Siewert, men siden er der løbet meget vand gennem åen.

Siewert er skiftet ud med danske Bo Svensson, der på mirakuløs vis formåede at slå Bayern i det omvendte møde i sidste sæson med 2-1 tilbage i april måned.

Lige meget hvor meget vi kipper med den rød/hvide klaphat, ændrer det ikke på, at Mainz får det svært mod et sultent Bayern-mandskab, der har en brandvarm Lewandowski på holdkortet.

Ikke desto mindre råder Svensson faktisk over Bundesligaens anden bedste defensiv, da Mainz kun har lukket 14 mål ind i 14 kampe, hvilket vidner om en stabil defensiv. Omvendt har Bayern scorede intet mindre end 45 mål, hvilket er over tre mål pr. kamp, så Niakhate og co. i de bagerste geledder skal i hvert fald være indstillet på, at man bliver udfordret.

Mainz stiller efter alt at dømme op i den klassiske 3-5-2-formation, hvor man vil forsvare med fem forsvarsspillere, hvilket omvendt vil efterlade mellemrum på midtbanen. Det er en risiko, som man bliver nødt til at løbe, hvis Mainz vil hamle op mod Bayerns målmaskine i front.

Bo Svensson må se bort fra Kohr, Lucoqui og St. Juste, der alle tre er skadede, men foruden de tre er alle spillere fit for fight.

 

Karantæner

Bayern: Ingen
Mainz: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Bayern: Neuer (c) – Pavard, Upamecano, Hernandez, Davies – Tolisso, Goretzka – Coman, Müller, Sane – Lewandowski
Mainz: Zentner – Bell, Hack, Niakhate (c) – Widmer, Lee, Barreiro, Stach, Martin – Burkardt, Onisiwo

 

Vidste du, at..:

Bo Svensson nu har stået i spidsen for Mainz i 34 kampe? Det er det samme som en hel Bundesliga-sæson, og ser man på de 34 kampe, så ville pointhøsten være nok til en slutplacering på sjettepladsen.

 

Dom:

Der hersker ingen tvivl om, at Bayern er storfavoritter i lørdagens opgør, men Mainz har tidligere vist, at man kan byde rekordmestrene op til dans. Bayern virker dog ustoppelige, og vi tror på, at de snupper en 3-1-sejr til trods for, at der er tale om en Geisterspiel.

 

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

 

 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!