bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: RB Leipzig – Borussia Dortmund: Topkamp og danskerduel

Optakt: RB Leipzig – Borussia Dortmund: Topkamp og danskerduel

Kampfakta:

Spillested: Red Bull Arena, Leipzig
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
TV: TV3 MAX

 

Holdnyt:

RB Leipzig:

Leipzigs første kamp i 2021 blev en succesfuld en af slagsen, da Julian Nagelsmanns drenge på udebane slog VfB Stuttgart med 0-1.

Timo Werners skifte til Chelsea i sommers har ikke indtil ikke haft den negative effekt på Leipzig, som man måske havde frygtet. Det skyldes bl.a., at de tilbageværende offensive folk i Leipzig generelt har gjort det godt, men den primære grund til, at Leipzig ser ud til at være lige så gode i denne sæson, som de var sidste år, må være en stærk forsvarslinje. Med kun ni mål indkasseret er “die roten Bullen” det hold i Bundesliga, der har lukket færrest mål ind, og de har holdt rent bur i deres seneste fem turneringskampe.

Spørgsmålet er dog, om de kan fortsætte med at holde målet rent, når de møder en offensiv så stærk som Dortmunds?

Julian Nagelsmann har op til kampen været i fokus, da han kategorisk har afvist det ledige job som træner i Dortmund fra sommer af med begrundelsen om, at han stadig har store mål med RB Leipzig. Et af de mål kunne være at besejre Dortmund, da det ikke er lykkes for RB Leipzig i den seneste fem kampe mellem de to hold.

Leipzigs skadesliste til lørdagens aftenbrag er rimelig lang. Christopher Nkunku, Dominik Szoboszlai, Benjamin Henrichs, Konaté, Konrad Laimer og Justin Kluivert sidder alle ude med skader.

 

Borussia Dortmund:

Dortmund fik sæsonens måske hidtil vigtigste tre point, da de i søndags vandt “seks-pointskampen” mod Wolfsburg med 2-0. Dortmund ligger med den sejr igen i top-4-feltet, og hvis sæsonen skal ende som nogenlunde godkendt, kan det kun anses som et krav, at de bibeholder den position.

Uden decideret at have skuffet har Dortmunds unge stjernespiller Jadon Sancho ikke præsteret på det niveau, vi er blevet vant til at se fra ham. Mod Wolfsburg scorede han dog det et rigtig flot mål til 2-0 efter en elegant solotur, og hvis han for alvor begynder at finde sit spillehumør frem nu, så har Dortmund nok ikke så meget at frygte for resten af sæsonen.

Sancho har så meget individuel klasse, og han må nok anses som ligaens bedste dribler, og så er der selvfølgelig slutproduktet. Sidste sæson lagde han op til sytten scoringer og scorede lige så mange mål selv. Hvis han kan ramme et lignende niveau i “Rückrunden”, er der ingen grund til at være bekymret på Dortmunds vegne.

Der er også gode nyheder fra Dortmund af set med danskerbrillerne. Thomas Delaney begyndte inde mod Wolfsburgs sidste søndag, og ifølge tyske medier forventes det også, at han starter inde mod Leipzig, da det ser ud til, at den nye træner Edin Terzic har et godt øje til danskeren, som balancespiller på midten.

Til lørdagens topkamp må Dortmund se bort fra Marcel Schmelzer, Thorgan Hazard og Jude Bellingham.

 

Bud på startopstillinger:

RB Leipzig: Gulacsi; Orban, Upamecano, Halstenberg; Adams, Sabitzer, Kampl, Angelino; Haidara, Forsberg, Olmo
Borussia Dortmund: Bürki; Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro; Witsel, Delaney; Sancho, Reus, Reyna; Haaland

 

Vidste du, at…:
RB Leipzig fans torsdag kårede Yussuf Pulsens flotte flugter mod Augsburg, som det bedste mål i 2020? Du kan se målet her.

 

Dom:

Det ligner på papiret et meget jævnbyrdigt opgør, og da begge hold nok ville kunne leve fint med en pointdeling, tror vi på, at det ender 1-1 i Leipzig.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

Foto: dierotenbullen.com

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”