bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Dani Olmo (RB Leipzig) mod Thomas Delaney (Borussia Dortmund)

Ugens duel – Dani Olmo (RB Leipzig) mod Thomas Delaney (Borussia Dortmund)

Der er vigtige point på spil, når RB Leipzig og Borussia Dortmund mødes lørdag aften. Et nederlag til gæsterne kan blive dyrt i topstriden, og derfor kommer Thomas Delaney til at få en vigtig rolle, da han skal have stoppet RB Leipzigs offensiv.

Ifølge flere tyske medier forventes Thomas Delaney at begynde inde i lørdagens opgør mod RB Leipzig. Danskeren kan dermed få en vigtig defensiv rolle, der i sidste ende kan få en stor betydning for Dortmunds chance for sejr.

Missionen for Delaney er klar, han skal agere skraldemand. Julian Nagelsmanns tropper vil gerne angribe op gennem midten, og det skal Delaney få stoppet. Det er en opgave, der passer perfekt til danskeren, da han i denne sæson er den Dortmund-spiller med anden flest succesfulde tacklinger i gennemsnit pr. kamp.

Han har været sublim til at stoppe modstandernes fremløb, og i syv kampe er det kun lykkedes modstanderen at passere Delaney fire ud af 18 gange. Det er gode tal for danskeren, men hans tacklinger skal sidde lige i skabet på lørdag, hvis RB Leipzig ikke skal straffe Dortmund.

Det er især hjemmeholdets Dani Olmo, som Delaney skal have styr på, da spanieren har været godt spillende i denne sæson. Her er det blevet til to mål og fire assists, og i sidste weekend blev han også matchvinder, da han scorede det enlige mål i 1-0-sejren over VfB Stuttgart.

Olmo er farligst på banens sidste tredjedel, hvor han har et godt blik for sine medspillere. 18 gange har han været arkitekten bag en afgørende aflevering, der har ført til en stor chance. Det er værd at bemærke, at Olmo oftest vil spille småspil og på den måde skabe chancer frem for de lange og diagonale afleveringer.

Et andet element i Olmos spil er, at han gerne vil drible. Det er dog ikke hver gang, at driblingerne lykkedes, og det kan vise sig at være en fordel for Thomas Delaney. Ud af 24 forsøg har spanieren mistet bolden hele 11 gange.

Thomas Delaney skal derfor gå hårdt til Olmo, når spanieren er “alene” i sit område. Taget i betragtning af, at Olmo ikke er begejstret for de fysiske dueller, kan det være her, at danskeren kan få en betydning for kampens udfald.

Delaney skal dog ikke bare slå hjernen fra og nærmest lave spansk tapas ud af Dani Olmo. Danskeren har en vane med at lave for mange frispark, og det er en af hans største kritikpunkter, og det er tydeligt, når vi ser nærmere på hans statistiker.

Delaney er den, der begår flest frispark af alle Dortmund-spillere, da det er blevet til 17 i syv kampe. Det giver ham faktisk også førstepladsen i hele Bundesligaen med flest begåede frispark i gennemsnit pr. kamp.

Thomas Delaney har dog tidligere vist, at han godt kan beherske sig, uden det får betydning for kvaliteten af hans tacklinger. Det er gode nyheder for Dortmund, da danskerens tacklinger og bolderobringer kan sætte omstillinger i gang.

Der er vigtige point på spil, når RB Leipzig tager imod Borussia Dortmund. Gæsterne må for alt i verden ikke tabe på Red Bull Arena, da det vil give RB Leipzig et forspring på hele ni point ned til dem.

En stor kamp af Delaney kan også skabe chancer nede i den anden ende, da han kan bidrage med adskillige omstillinger grundet sine bolderobringer. Hvis man skulle være i tvivl om, hvor vigtig Delaney er for Dortmunds defensiv, kan vi fortælle, at danskeren har sørget for seks clean sheets ud af syv mulige kampe.

 

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Dani Olmo:
Kampe: 14.
Assists: 4.
Afgørende afleveringer: 18 (1.3 per. kamp).
Succesfulde driblinger: 13 ud af 24 driblinger

Thomas Delaney:
Kampe: 7
Clean sheet: 6.
Bolderobringer: 6 (0.9 per. kamp).
Tacklinger vundet: 14  af 18 tacklinger.

 

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt, Kampprogram for Bundesligaen 2024/25
Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen: Dortmund jagter førstepladsen 
RB Leipzig, Red Bull
Optakt RB Leipzig – Bayern München: Alle gode gange tre for Leipzig?