bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayern München > Optakt: Olympique Lyon – FC Bayern München (Champions League semifinale)

Optakt: Olympique Lyon – FC Bayern München (Champions League semifinale)

Champions League UEFA, højdepunkter

I 2010 sikrede Bayern München sig en plads i Champions League-finalen efter at have slået Olympique Lyon ud. Nu mødes de ti år senere, og ligesom dengang er Bayern favoritter, men i denne Champions League-turnering har Lyon overrasket så meget, at man på ingen måde må afskrive dem fra at have en chance for for første gang i klubbens historie at deltage i en Champions League-finale.

Kampfakta:

Spillested: Jose Alvalade, Lissabon
Dommer: Mateu Lahoz
Kamptidspunkt: 21:00
TV: TV3+

Holdnyt:

Olympique Lyon

Franskmændene stod for sæsonen nok største overraskelse, da de i sidste slog Manchester City ud af turneringen med en 3-1-sejr og sikrede videre avancement til semifinalen.

Man havde nok troet, at Lyons færd i turneringen ville få sin ende, da de i ottendedelsfinalen havde trukket Juventus. Sådan gik det dog ikke. Herefter havde man igen troet, at de ville blive slået ud, da de i kvartfinalen skulle møde Manchester City, men Rudi Garcias drenge tog endnu en gang fusen på os. Lyon sluttede som nummer syv i den franske liga, så det er noget af en overraskelse, at de stadig er at finde i turneringen, og det ville være en endnu større overraskelse, hvis de kunne nå til finalen.

For selvom sejren over Manchester City isoleret set var imponerende, så var det også en kamp, hvor de havde alle tænkelige marginaler på deres side, og hvor de nød godt af Citys infektivitet og Sterlings kæmpe afbrænder

Lyon har alle mand klar til semifinalen mod sydtyskerne.

FC Bayern München

Hvem kan glemme VM-semifinalen fra 2014, hvor Tyskland slog værtsnationen Brasilien ud i semifinalen med en vanvittig 7-1-sejr? Det er nok sådan en oplevelse, man som fodboldspiller ikke regner med at komme til at opleve igen, men mon ikke Manuel Neuer, Thomas Müller og Jerome Boateng stod med en følelse af deja-vu efter kampen mod FC Barcelona, hvor Bayern slog catalanerne med hele 8-2? En kvartfinale, der uden tvivl vil gå over i historien som en af de mest chokerende nogensinde i Champions League, og hvor Bayern München decideret ydmygede Barça

Se højdepunkter fra 8-2 sejren mod Barcelona

Efter 4-1-sejren over Chelsea og nedsablingen af Barcelona anser de fleste Bayern som favoritter til at vinde turneringen, og hvis de kan spille, som de har gjort i de sidste to kampe, eller hvis de kan spille, som de har gjort siden december sidste år, så er det svært at se, hvad franskmændene skulle kunne stille op over for de sydtyske mastodonter, der nu er oppe på 27 sejre i de seneste 28 kampe.

De må dog ikke undervurdere Lyon, for de har som sagt overrasket alt og alle i denne turnering, og som netop har vist defensiv stabilitet mod store hold som Juventus, PSG og Manchester City i løbet af de seneste par uger.

Til onsdagens semifinale er Benjamin Pavard tvivlsom, men ellers kan Hansi Flick råde over samtlige spillere. Hvis Pavard som ventet ikke bliver klar, vikarierer Joshua Kimmich igen på backen, mens Leon Goretzka og Thiago tager sig af den centrale midt.

Bud på startopstillinger:

Olympique Lyon: Lopes; Marcelo, Denayer, Marcal; Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet; Toko Ekambi, Memphis

Bayern München: Neuer; Kimmich, Boateng, Alaba, Davies; Goretzka, Thiago; Gnabry, Müller, Coman; Lewandowski

Dom:

Selvom Lyon har overrasket os alle ved at slå Juventus og Manchester City ud af turneringen, så tror vi, at eventyret slutter i aften. Bayern har set så stærke ud i så lang tid, at det kan være svært at se, Lyon stoppe Bayerns færd mod finalen på søndag. 3-1 til tyskerne.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”