Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Mainz 05 - Schalke 04 - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Mainz 05 – Schalke 04

Optakt: Mainz 05 – Schalke 04

Optakt, højdepunkter, Schalke 04, Mainz

Selvom det virker urealistisk, at enten Mainz eller Schalke skulle rykke ned, så kan ingen efterhånden vide sig sikre. Det er derfor vitale point, som står på spil i Mainz.

Kampfakta:
Spillested: Opel Arena, Mainz
Dommer: Stark
Kamptidspunkt: Søndag 15:30
På TV: Vises ikke på dansk tv

Holdnyt:
Mainz 05:
Schmidts drenge led et grimt nederlag på 2-1 til ligaens klare bundprop Darmstadt i sidste runde efter en yderst underpræsterende indsats.

Godt nok ligger “Die Nullfünfer” med deres tolvteplads et par placeringer fra stregen, men med blot tre point fra sekstendepladsen kan vi ikke udelukke dem som værende en del af nedrykningsspillet. Den nuværende formkurve taler på ingen måde heller Schmidts drenges sag, og holdene længere nede i tabellen, som alle begynder at vise klassen, tvinger Mainz 05 til snart at få gang i maskinen.

Klement og Onisiwo er skadede til dagens kamp. Stefan Bell og Hack kommer til at mangle i forsvaret pga. karantæner.

Schalke 04:
Schalke viste klassen mod Augsburg, da de sikkert slog sydtyskerne med 3-0 i sidste weekend. Alle tre mål faldt i øvrigt i første halvleg

Schalkes præstationer er som nat og dag. Nogle dage kan de ligne et Champions League-hold, og andre dage kan de ligne et hold fra 2. Bundesliga. Selvom nedrykning virker som et fjernt scenarie, så kan Schalke ikke være tilfredse med sæsonens hidtidige forløb, og fremadrettet skal “Die Königsblau” hæve deres bundniveau for at kæmpe med om de sjove pladser.

I torsdags leverede Schalke igen en kamp med to historier, da de spillede sig videre til kvartfinalen i Europa League. Efter at have været bagud 2-0 ved pausen, kom de (med Clattenburgs) hjælp tilbage igen og sikrede sig 2-2 og avancement på reglen om udebanemål.

Schalke er lidt hårdt ramt på skadesfronten. Både Coke, Baba Rahman, Uchida og Naldo mangler i defensiven. I offensiven må de se bort fra Embolo, der dog er i genoptræning.

Karantæner:
Mainz 05: Stefan Bell og Alexander Hack
Schalke 04: Ingen

Bud på startopstillinger:
Mainz 05: Lössl; Donati, Balogun, Bungert, Brosinski; Ramalho, Latza; Quaison, Frei, Samperio, Cordoba
Schalke 04: Fährmann; Kehrer, Höwedes, Nastasic Kolasinac; Geis, Bentaleb; Caligiuri, Goretzka; Choupo-Moting; Burgstaller

Vidste du at…:
Mainz’ midtbaneprofil Danny Latza er født i Gelsenkirchen, og han nåede at spille tre kampe for Schalkes førstehold, inden turen dengang gik videre til Darmstadt?

Dom:
Kampen er forholdsvis jævnbyrdig baseret på holdenes form og placering i ligaen. Schalke har dog det stærkeste mandskab, og derfor spår vi udeholdet til at vinde 2-0.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg