bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Leverkusen – Hoffenheim

Det er to mandskaber, der gerne vil blande sig i toppen af Bundesligaen, men holdenes potentiale er endnu ikke kommet til sin ret. Der er næsten garanti for mål, når Bayer Leverkusen tørner sammen med TSG Hoffenheim lørdag eftermiddag.

Kampfakta
Spillested: BayArena, Leverkusen
Dommer: Stieler
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
TV: Stream kampen mellem Leverkusen og Hoffenheim hos Viaplay

 

Holdnyt:

Bayer Leverkusen

Selvom Leverkusen langt fra har fået nogen optimal start på sæsonen, så kommer holdet ind til lørdagens opgør med en god portion selvtillid. Onsdag aften vandt de nemlig hele 5-0 ude mod Gladbach i DFB-Pokal, i det der til tider var en magtdemonstration. En sejr der kommer i kølvandet på 6-2 triumfen i Bremen i sidste uge. Hvis holdet kan finde den samme energi, og hvis offensiven er lige så sprudlende, kan der være noget stort i vente for et hold, der var store forventninger til forud for sæsonen, men som endnu ikke har leveret. Faktisk var der så store forventninger, at Julian Nagelsmann inden sæsonstarten udnævnte Leverkusen som sin mesterskabsfavorit.

Die Werkself har kun formået at hente 11 point i ni kampe, hvilket ikke er tilfredsstillende. Sæsonen begyndte ikke specielt godt, men siden nederlaget hjemme mod Dortmund har Heiko Herrlichs mandskab ikke tabt i Bundesligaen. Og så har holdet altså lavet 11 mål i de seneste to kampe, så der er nærmest garanteret mål i lørdagens opgør!

Hjemme på BayArena er publikum dog ikke blevet fodret med godt fodboldspil og sejre, det er nemlig kun blevet til en enkelt sejr i fire hjemmekampe i indeværende Bundesliga-sæson. Men holdet kan ride videre på bølgen fra pokalsejren, hvor både Brandt, Bellarabi og Volland alle viste sig frem med henholdsvis mål og assist, tegner det godt.

Opgøret hjemme mod Hoffenheim bliver dog uden Charles Aranguiz og Joel Pohjanpalo, der begge ikke er blevet deres skader kvit.

TSG Hoffenheim

Det har været en lidt skuffende sæsonstart for Hoffenheim, der i sidste sæson endte på en flot tredjeplads. Nagelsmanns mandskab har nemlig haft en noget rodet sæsonstart, hvor de kun er noteret for 13 point efter de første ni runder. Holdet ligger inden opgøret mod Leverkusen på 8. pladsen, men en sejr kan sende dem et par pladser længere op, hvor det er lidt sjovere.

I midtugen mødte Hoffenheim Leipzig på udebane i DFB-Pokalen, hvor holdet tabte 2-0, men grundet Champions League burde spillerne være vant til at skulle præstere to gange om ugen, og der bør derfor ikke være tunge ben i lørdagens udekamp mod Leverkusen.

Nagelsmanns mandskab er dog ved at komme tilbage på sporet, da holdet har vundet de seneste to kampe i ligaen mod henholdsvis Nürnberg og Stuttgart, og i netop de to kampe er der lavet syv mål. Tager man et kig i historiebøgerne er der dog ikke meget, der taler for, at Hoffenheim fortsætter den sejrsstime, da holdet kun har formået at slå Leverkusen tre gange i 18 opgør. I sidste sæsons opgør blev det til en pointdeling i Leverkusen, mens Hoffenheim måtte indkassere et nederlag på hjemmebane på 1-4.

Generelt har Hoffenheim et hårdt kampprogram i øjeblikket, hvor der virkelig skal resultater på bordet – især i Champions League. Holdet har endnu sin første sejr i det fornemme selskab, og skal holdet videre til knockoutkampene skal det gerne blive til en sejr i midtugen ude mod Lyon. Den kamp kan være i bevidstheden hos Hoffenheim-spillerne, der har mange udekampe i øjeblikket.

Til opgøret på BayArena må Julian Nagelsmann se bort fra Hübner, Amiri, , Geiger, Rupp og Szalai, der alle ikke er 100 procent klar efter diverse skader.

Karantæner:
Leverkusen: Ingen
Hoffenheim: Ingen 

Bud på startopstillinger:
Bayer Leverkusen:
Hradecky – Tah, S. Bender, Jedvaj – Weiser, L.Bender, Havertz, Wendell – Bellarabi, Brandt – Volland

TSG Hoffenheim: Baumann – Adams, Vogt, Bicakcic – Kaderabek, Zuber – Grillitsch – Demirbay, Kramric – Joelinton, Nelson

Vidste du, at:
Hoffenheims engelske stjernefrø Nelson har scoret fire Bundesliga-mål på bare 254 minutter?!

Dom:
Det er ikke en kamp, hvor en vinder ligger lige for. På papiret og ud fra tabellen burde Hoffenheim være favoritter, men de har ikke den bedste statistik mod Leverkusen, derfor kunne det sagtens gå hen og blive uafgjort. Vi tror på et 2-2-resultat lørdag eftermiddag.

Vil du en tur til Leverkusen og opleve die Werkself unge helte folde sig ud, så se her hvordan du får billetter til deres kampe

You may also like
Optakt, BVB, Borussia Dortmund, spilletidspunkter
Optakt: Borussia Dortmund – Schalke 04: Det 99. Revierderby i Bundesligaen
HSV, optakt
Optakt til 9. spillerunde i 2. Bundesliga: Trækker HSV og Paderborn fra i toppen?
Højdepunkter, Optakt, RB Leipzig, Borussia Dortmund
Optakt: RB Leipzig – Dortmund: Marco Rose jagter revanche mod sin tidligere arbejdsgiver i Leipzig-debut
Højdepunkter, optakt, Bayern München, VfB Stuttgart
Optakt: Bayern München – VfB Stuttgart