bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – RB Leipzig

Optakt: Hertha BSC – RB Leipzig

Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin

Der er lagt op til en uhyre interessant duel lørdag aften i Bundesligaen. De to mandskaber har begge 16 point efter de første ni runder, men Leipzigs målscore gør, at Hertha lige ligger en enkelt plads under ”die Roten Bullen”.

Kampfakta:

Spillested: Olympiastadion, Berlin
Dommer: Dietz
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
TV: TV3 Sport

Holdnyt:

Hertha BSC:

Hovedstadsklubben fik sidste weekend et imponerende resultat med hjem fra Dortmund i sidste weekend, de de sikrede et 2-2 resultat i tillægstiden.

Det var dog også en kamp, der uden for kridtstregerne kastede en skygge over Hertha BSC. I første halvleg opstod der nemlig optøjer blandt de medrejsende fans i udebaneafsnittet, og da politiet greb ind, blev de slået med stængerne fra de flag, fansene havde taget med.

Hertha har derfor valgt, at der i deres ”Ostkurve” til aftenens kamp ikke må blive medbragt de store flag, der ellers giver en visuel oplevelse af stemningen. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt for kampen, men på samme tid håber man, at det vil få nogle til at opføre sig bedre, når de går til fodbold.

Lejesvenden fra Liverpool Marko Grujic sidder ude med en skade, men til gengæld kan de glæde sig over, at den erfarne norske midtbanespiller Skjelbred vender tilbage fra skade.

RB Leipzig:

Ralf Rangnicks rekrutter spillede i sidste weekend 0-0 mod Schalke og mistede dermed muligheden for at hale ind på Dortmund i toppen af tabellen

Leipzig spillede også 0-0 i den foregående runde ude mod Augsburg, og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende for østtyskerne, men træner Ralf Rangnick kan dog glæde sig over, at mandskabet har gjort fremskridt i det defensive aspekt, hvis man sammenligner med de første kampe i sæsonen.

Leipzig har i de seneste tre kampe holdt buret rent, og de har i de sidste seks runder kun indkasseret to mål. Det er en forbedring i forhold til sæsonens tre første kampe, hvor de indkasserede syv scoringer. I midtugen blev det også til en forholdsvis sikker sejr i pokalen mod TSG Hoffenheim og Julian Nagelsmann, som jo bekendt overtaget cheftrænerposten fra den kommende sæson

Leipzig må undvære svenske Emil Forsberg til aftenens opgør, mens Yussuf Poulsen endnu en gang forventes at blive angrebsmakker til Timo Werner i front.

Karantæner:

Hertha BSC: Ingen
RB Leipzig: Ingen

Bud på startopstillinger:

Hertha BSC: Jarstein; Lazaro, Stark, Rekik, Mittelstädt; Darida, Maier; Dilrosun, Duda, Kalou, Ibisevic
RB Leipzig: Gulasci; Mukiele, Orban, Upamecano, Sarrachi; Sabitzer, Laimer, Demme, Kempl; Poulsen, Werner

Vidste du, at…:

under Pal Dardais æra har ”die Alte Dame“ haft en tendens til at spille mange kampe uafgjort, og deres tre seneste runder er alle endt i pointdelinger? Med et remis lørdag ville det første gang siden 2006, at Hertha spiller fire ligakampe i streg uafgjort, så mon ikke de går efter de tre point, hvis muligheden byder sig?

Dom:

Det ligner en tæt kamp, mellem to hold, der gerne vil undgå at tage for mange unødvendige chancer. Vi tror på endnu et remis i en Hertha-kamp. 1-1.

Vil du krydre en tur i den tyske hovedstad Berlin med en fodboldoplevelse på det Olympiske Stadion, så se her hvordan du får fodboldbilletter til Hertha BSC’s kampe.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 14 i 2. Bundesliga: Das Politisches Derby