bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Köln – Borussia Dortmund: Sænker Modeste sine tidligere venner?

Optakt: Köln – Borussia Dortmund: Sænker Modeste sine tidligere venner?

Tyske ord, udtryk, sprogblomster

Köln skal tilbage på sporet efter to kampe i træk uden sejr, mens Dortmund omvendt kommer med selvtillid. Begge hold har brug for de tre point, men kan BVB leve op til favoritrollen og holde Bayern på afstand?

Kampfakta

Spillested: Rhein-Energie-Stadion, Köln
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
TV: Viaplay

 

Köln  

Sæsonen startede rigtig godt for Köln-mandskabet, der var ubesejret efter de første fem spillerunder. Men så måtte die Geißbōcke se sig slået af Bundesligaens førerhold, Union, inden man lidt skuffende spillede 1-1 mod Bochum. Det bringer Köln op på 10 point for de første syv kampe, hvilket er nok til en foreløbig 9. plads.

Derudover topper Steffen Baumgarts mandskab også deres pulje i Conference League. overordnet set har det altså været en godkendt sæsonstart for Köln indenfor kridtstregerne.

Men udenfor kridtstregerne har det ikke været nogen smuk affære. For en gruppe af Kölns fans viste sig fra en ikke køn side i udekampen mod Nice i Conference League. Det har betydet en stor bøde, mens klubben også må spille de to resterende gruppespils-udekampe uden hjælp fra tribunerne.

Tilskuere er der dog nok af, når Köln lørdag brager sammen med Dortmund, og Baumgarts foretrukne 11 får også brug for støtten. Det er således et toptændt BVB-mandskab, der gæster Köln, men begge hold har alt at spille for.

Köln kan med en sejr tage et stort skridt op i tabellen, mens et nederlag omvendt kan betyde, at holdet dumper ned i den kedelige tredjedel af Bundesligaen.

Den mission bliver uden Sebastian Andersson, Chabot, Horn, Limnios og Olesen, mens Mark Uth er tvivlsom til lørdagens Kracher i Köln.

 

Dortmund

Dortmund gik på landsholdspause med en derbysejr, da BVB besejrede rivalerne fra Schalke med 1-0. De tre point blev først sikret på en sen scoring af unge Youssoufa Moukoko, der scorede i det 78. minut.

Den scoring fik Signal-Iduna-Park til at gå amok på en dag, hvor Dortmund ellers ikke var i imponerende spilhumør. Men de tre point kom i hus, og man fik oprejsning efter to nederlag i træk – først til Leipzig og senest til City i Champions League. Derudover blev smilet kun endnu større i den gule del af Ruhr, da Bayern endnu en gang smed point.

Det sender BVB op på tre point mere end sydtyskerne, som må være en anelse presset inden ottende spillerunde. Dortmund derimod skal forsøge at spille frit, for de plejer normalt ikke at være gode, når de har nogle point i hånden ift. Bayern.

En sejr i lørdagens opgør i Köln vil give tro på tingene inden en livsvigtig CL-kamp mod Sevilla i midtugen, mens Dortmund og Bayern står ansigt til ansigt i næste spillerunde. De potentielle tre point lørdag eftermiddag kan med andre ord ikke undervurderes for Edin Terzic og co., der dog ikke har vundet i Köln de seneste to sæsoner.

Her er det blevet til to pointdelinger, men Dortmund har dog stadig den overordnede overhånd med 40 sejre mod Kölns 31 sejre.

Ellers er historien at Salih Özcan og Anthony Modeste vender tilbage til deres gamle hjemmebane, hvor særligt Modeste blev lidt af en kultfigur. Det bliver interessant at se, hvilken modtagelse Kölns tidligere topangriber får, når han går på banen i en gul trøje lørdag eftermiddag.

Læs også: Anthony Modeste – Kongen af jubelscener

Edin Terzic når ikke at få anfører Marco Reus klar, da han er ankelskadet, men tyskeren er dog ikke ude så længe, som man kunne have frygtet, da skaden så voldsom ud i øjeblikket. Reus forventes tilbage inden for de kommende par uger. Derudover er Bynoe-Gittens, Dahoud og Morey heller ikke klar, mens Haller stadig er ude med testikelkræft. Desuden er Reyna og Kobel begge ude af opgøret.

 

Karantæner

Köln: Ingen
Dortmund: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Köln: Schwäbe – Schmitz, Kilian, Hübers, Hector (c) – Skhiri, Martel – Ljubicic, Duda, Kainz – Tigges
Dortmund:  Meyer – Wolf, Hummels (c), Schlotterbeck, Guerreiro – Bellingham, Özcan – Adeyemi, Brandt, Malen – Modeste

 

Vidste du, at..:

Köln kun har vundet et ud af de seneste 11 indbyrdes opgør mod Dortmund? Til gengæld er fem af kampene endt uden vinder.

 

Dom:

BVB er favoritter, når de tager turen til Köln lørdag eftermiddag, men intet er givet på forhånd mod Baumgarts mandskab, der vil gøre, hvad de kan få selv at kravle op i tabellen. Vi tror dog, at Dortmund er for stor en mundfuld. 2-0 til Dortmund.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?