bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Bayern München – Bayer 04 Leverkusen: Kriseknaller

Optakt: FC Bayern München – Bayer 04 Leverkusen: Kriseknaller

Optakt, Bayern München, højdepunkter

Kampfakta:

Spillested: Allianz Arena, München
Kamptidspunkt: Fredag 20:30
TV: TV3 MAX

 

FC Bayern München

Før landskampsugen indkasserede Bayern sæsonens første nederlag, da de tabte med 1-0 til naboerne fra Augsburg.

Inden Augsburg-kampen var Bayern uden sejr i tre spillerunder, og det antal har de nu fået op på fire. Det er mere end en måned siden, de sidst vandt i Bundesligaen. Den værste stime i over 20 år. Man kan vist roligt sige, at krisen kradser i Bayern München.

Når man er Bayern-træner, er man aldrig mere end en håndfuld dårlige resultater fra at være i fare, og den dårlige sæsonstart har også vækket en kritik af 35-årige Julian Nagelsmann, hvor Thomas Tuchels navn er begyndt at spøge.

Et af de helt store problemer på det sidste har været skarpheden foran mål. Bayern har kun scoret tre mål i deres seneste fire Bundesliga-optrædener. Det leder naturligvis til spørgsmålet, om vi er ved at se konsekvensen af, at man ikke har erstattet Robert Lewandowski med en rigtig angriber? Man skal selvfølgelig passe på med at drage for hurtige konklusioner.

Man skal jo trods alt huske på, at selvom målscoringen har været i den lave ende på det sidste, så scorede de trods alt femten mål i de sæsonens første tre kampe. Med folk som Sadio Mané, Serge Gnabry, Thomas Müller, Kingsley Coman, Leroy Sane og Jamal Musiala kan man roligt sige, at Bayern har en liste af offensive folk, som de fleste hold i verden kun kan drømme om.

Når det er sagt, skal man også huske, at man i Lewandowski har solgt en angriber, der har scoret 76 mål de sidste to Bundesliga-sæsoner. I Bayerns nuværende trup er det svært at finde en spiller, man forestiller sig score flere end 20 mål på en sæson. Bayern skal altså leve på at have mange forskellige heste at spille på, hvilket de har.

Men i de sidste par kampe har vi set, at selvom de kommer til mange chancer, så er det nuværende offensive setup ikke et, der er specielt klinisk foran mål. I Lewandowski havde de en angriber, der kunne finde målene på dage, hvor de andre ikke kunne, eller hvor spillet ikke fungerede. Det er ikke svært at forestille sig, at hvis man havde haft ham nu eller en som ham, så havde situationen været anderledes.

Til fredagens vigtige kamp sidder Kingsley Coman og Lucas Hernandez ude med skader.

 

Bayer 04 Leverkusen

Før landskampsugen smed “die Werkself” på skuffende vis to point hjemme mod Werder Bremen i en kamp, der endte 1-1.

Ligesom sin kollega Nagelsmann er Gerardo Seoane nok ikke den træner i ligaen, der sidder sikrest i sædet. Leverkusen har nemlig fået en vel i virkeligheden endnu værre start end Bayern med blot fem point i de første syv spillerunder, og før fredagens brag ligger holdet kun lige præcis over nedrykningsstregen.

Fordelen for Leverkusen fredag aften kan være, at presset i højere grad ligger på Bayern. Leverkusen kan se det som en mulighed for virkelig at få vendt sæsonen, hvis de laver et resultat på Allianz Arena, og samtidig er der i bund og grund nok ikke nogen, der forventer, at Seoane mandskab skal tage point med hjem fra det sydtyske. Kampen er dog ikke mere gratis, end at de og især ikke Seoane har råd til en nedsabling.

Bellarabi sidder ude med en skade, mens Florian Wirtz fortsat er ude med sin korsbåndskade, som han pådrog sig sidste sæson. Vi glæder os til at se ham i aktion igen, men vi skal desværre fortsat værne os med tålmodighed.

 

Bud på startopstillinger:

FC Bayern München: Neuer; Pavard, Upamecano, de Ligt, Davies; Kimmich, Goretzka; Musiala, Müller, Sane; Mane

Bayer 04 Leverkusen: Hradecky; Kossonou, Tah, Tapsoba; Frimpong, Andrich, Demirbay, Hincapie; Diaby, Hudson-Odoi; Schick

 

Dom:

Bayern er i krise, men kommer de virkelig til at spille fem kampe uden sejre i Bundesligaen? Det tror vi ikke. Vi tror, kampen 2-1 til sydtyskerne.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?