bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayer Leverkusen > De tyske holds chancer i Champions League før 4. runde 2022/23

De tyske holds chancer i Champions League før 4. runde 2022/23

Champions League
Bayern München

Bayern München
Barcelona
Inter
Viktoria Plzen

Det kan godt være, det ikke kører i Bundesligaen for de suveræne sydtyskere, men i Champions League er de på sikker kurs mod ottendedelsfinalerne efter to gange 2-0. Indsatsen mod FC Barcelona var ikke helt så god som mod Inter, men seks point mod de to direkte konkurrenter efter to runder er naturligvis ideelt. Nu venter et dobbeltopgør mod Viktoria Plzen, hvor der lægges fra land i München.

Selvom det netop er mod de mindre hold i Bundesligaen, at de har haft det svært, så er der en anden afklarethed over Bayern, når de spiller europæisk. Det ligner seks point i den næste uges tid, og dermed kan billetten videre i Champions League stort set være booket inden runde fem.

Opdateret efter tredje runde.
Sejre mod Plzen sendte Bayern op på ni point, og selvom de smed en 2-0-føring mod Dortmund i weekenden, så smider de ikke videre avancement. Heller ikke selvom Musiala er blevet testet positiv for corona.

 Bayerns chance for at gå videre fra gruppen i Champions League: 95 procent

Læs også: Quiz – Bayern München i CL

 

Borussia Dortmund

Manchester City
Sevilla
Borussia Dortmund
FC København

Dortmund leverede en god figur mod Manchester City, selvom to sene scoringer kostede dem point. Det var dog heller ikke forventet, at de skulle hente point i den kamp. Så mere positivt for de sort-gule var det, at Sevilla ikke fik fuldt udbytte i Parken mod FC København. Nu skal Dortmund op mod Sevilla. Spanierne er i krise, men Dortmund skal passe på med ikke at lave samme nummer som i sidste sæson, hvor to nederlag i træk i dobbeltopgøret mod Ajax var med til at sende dem ud efter en ellers flot start på gruppen. De begynder på udebane, og de skal helst gerne have samme pointantal, som Sevilla får i disse to kampe. Så er det mindre væsentligt, om det kommer i form af to uafgjorte eller en sejr og et nederlag. Er de bedre indbyrdes i forhold til målscore (udebanemål tæller stadig doblet i gruppespil ved pointlighed), så er det naturligvis en bonus. De to kampe mod Sevilla kommer med en Bayern-kamp klemt inde midt i mellem, så det er nu, vi for alvor får at se, hvad Edin Terzic kan udrette.

Opdateret efter tredje runde.
Dortmund udnyttede Sevillas store krise til at få en meritterende sejr i Spanien, hvilket betyder, at de nu kan gøre arbejdet færdigt hjemme tirsdag. Men selv i tilfælde af uafgjort eller et spinkelt nederlag vil de være bedre end Sevilla indbyrdes. Det må ganske enkelt ikke kikse for Edin Terzic og co.

 

 Dortmunds chance for at gå videre fra gruppen i Champions League: 85 procent

Læs også: Quiz: Dortmund i CL

RB Leipzig

Real Madrid
RB Leipzig
Shakhtar Donetsk
Celtic

En sidsteplads efter to runder og et hjemmebanenederlag til Shakhtar Donetsk. Det er selvsagt ikke optimalt, så Leipzig har kniven for struben. Dog er situationen ikke værre, end at to sejre mod Celtic og så er de for alvor tilbage i kampen om andenpladsen, der bestemt stadig er inden for rækkevidde. Der har været fremgang at spore under Marco Rose, men heller ikke mere, end at de senest tabte med 3-0 mod Gladbach. De mangler fortsat at kunne dominere kampene, og det bliver deres udfordring i alle opgør på nær mod Real Madrid. Shakhtar Donetsk har overrasket positivt, men de skraber ikke meget mere end syv-otte point sammen. Så er det ‘bare’ op til Leipzig at toppe det antal.

Opdateret efter tredje runde.

RB Leipzig pligtsejrede mod Celtic, men fik Gulacsi skadet, og han misser resten af sæsonen. De skal gerne have point, når de drager til Skotland, og optimalt set alle tre. De kommer til at kæmpe med ukrainerne om andenpladsen.

RB Leipzigs chance for at gå videre fra gruppen i Champions League: 50 procent

Bayer Leverkusen

Atlético Madrid
Porto
Bayer Leverkusen
Club Brügge

Det kører bestemt ikke i Bundesligaen, hvorfor det var så mere overraskende, at de vandt mod Atlético Madrid. Ja, overraskende at de var så gode i den kamp. Godt nok var det to sene mål, der gav dem tre point, men det var en fortjent sejr, og det er efterhånden en interessant gruppe, der er ved at tegne sig. Sejren mod spanierne i sidste runde har styrket Leverkusens kandidatur til at snuppe en af de to øverste pladser, for Club Brügge og Andreas Skov Olsen kan næppe fortsætte de imponerende takter mod Atlético Madrid. Det er formentlig belgierne, der bliver den værste kandidat til andenpladsen, så det kræver som minimum tre point mod Porto i de kommende kampe for Seoanes mandskab. Den opgave kan dog godt vise sig svær, selvom portugiserne også kæmper lidt med det i den hjemlige liga.

Opdateret efter tredje runde

Tre hold i gruppen har tre point, og Leverkusen har to hjemmekampe tilbage og så med Xabi Alonso som ny træner. Det er jo ikke helt dumt, men det er lidt en skæbnekamp, der venter onsdag mod Porto. Taber de den, så er de færdige i Champions League.

 Leverkusens chance for at gå videre fra gruppen i Champions League: 25 procent

 

Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt
Tottenham
Sporting
Marseille

Topseedningen efter Europa League-sejren har hjulpet gevaldigt med at sikre Eintracht en gruppe med muligheder. Tottenham er selvfølgelig favorit, men ellers er styrkeforholdet mellem de tre øvrige forholdvist lige. Også selvom Sporting under Amorim har vist sig som et rigtig fint europæisk hold, der i sidste sæson slog Dortmund ud af gruppespillet i Champions League. Mest sandsynligt er det nok, at den kommer til at kæmpe med Marseille om tredjepladsen.

Opdateret efter tredje runde

Frankfurt har gjort det fint efter nederlaget mod Sporting i første runde, men de skal helst have point i London for at holde sig til i gruppen. Deres evner på udebane kan hjælpe dem videre, men de var skidt spillende mod Bochum, og kan et hold der svinger så meget virkelig gå videre fra en Champions League gruppe?

 Frankfurts chance for at gå videre fra gruppen i Champions League: 25 procent

You may also like
Champions League UEFA, højdepunkter
De tyske holds chancer i Europa
FCK – Dortmund
Reportage fra FCK – Dortmund: Masser af gnist, men ingen ballade
Union Berlin, optakt, udebanefans
Optakt: Union Berlin – Borussia Dortmund: Topmøde i den tyske hovedstad
Optakt, Bayern München, højdepunkter
Optakt: FC Bayern München – Bayer 04 Leverkusen: Kriseknaller