bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hoffenheim – RB Leipzig: Danskerfattigt danskeropgør

Optakt: Hoffenheim – RB Leipzig: Danskerfattigt danskeropgør

To danskere er på skadeslisten, men vi får alligevel en enkel dansker i spil i form af Robert Skov, når Hoffenheim tørner sammen med Leipzig fredag aften i en duel mellem tysk fodbolds to mest forhadte klubber. Hoffenheim har brug for pointene for at komme i betragtning til de europæiske pladser, mens Leipzig har samme mission for at fastholde tredjepladsen.

 

Kampfakta

Spillested: Pre-Zero-Arena, Sinsheim
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
TV: TV3 MAX

 

Holdnyt

 

TSG Hoffenheim

Det var lidt af en nyhed, der tikkede ind tirsdag eftermiddag, da Hoffenheim bekræftede, at de med øjeblikkelig virkning valgte at soppe samarbejdet med træner Alfred Schreuder. Parterne var ikke enige om fremtidens planer og strategier, og det resulterede altså i eta brudt samarbejde med Schreuder, som alt taget i betragtning har leveret ganske fine resultater i en genopbygningssæson.

Et nyt trænerteam bestående af Matthias Kaltenbach, Michael Rechner, Timo Gross, Marcel Rapp og Kai Herdling, som alle var en del af det forhenværende trænerteam, skal stå i spidsen for Robert Skov, Jacob Bruun Larsen og co. i de resterende fire runder, og det virker umiddelbart en anelse rodet.

Der bliver næppe de store ændringer, men det virker alligevel en anelse mærkværdigt at stoppe samarbejdet netop nu, når det ikke er på baggrund af dårlige resultater.

Ikke desto mindre er det tilfældet, og Hoffenheim skal på jagt efter tre point, som vil puste nyt liv i drømmen om europæisk deltagelse i næste sæson. Et håb der fik ekstra liv i midtugen, da Bayern Münchens og Bayer Leverkusens sejre i pokalturneringen betyder, at syvendepladsen også får mulighed for at spille europæisk i den kommende sæson. Hoffenheim må dog gå ind til opgøret som værende underdogs, og da de to mandskaber krydsede klinger i Hinrunden, løb Leipzig også med en 3-1 sejr.

I den seneste runde fik Hoffenheim et point på kontoen ude mod Düsseldorf i en hektisk kamp, hvor anfører Benjamin Hübner blev vist ud efter bare ni minutter for et slag i ansigtet på en af Düsseldorfs spillere. En dom, som Hübner ikke var helt enig i, men det røde kort holder Hoffenheim-anføreren ude af Leipzig-kampen.

Udover Hübner må det nye trænerteam i Hoffenheim også se bort fra Sargis Adamyan og Ishak Belfodil, mens Jakob Bruun Larsen heller ikke er blevet sin skade kvit endnu. En anden dansker, Robert Skov, er faktisk i karantænefare til næste rundes opgør mod Augsburg, hvis han får en advarsel i fredagens opgør, men han ser ud til atter at starte på kanten.

 

RB Leipzig 

Der har overordnet set været for mange pointtab fra Leipzigs side på det seneste, og det betyder også, at de reelt set er helt ude af mesterskabskampen.

Siden Bundesligaen blev sparket i gang igen efter corona-pausen har Leipzig spillet fem kampe, hvoraf tre af dem er endt med en pointdeling, og de kan derfor se på tabellen, der viser, at de har hele 11 point op til Bayern med fire kampe tilbage. Det er en umulig mission, og derfor skal Leipzig i stedet koncentrere sig om at fastholde sig i top-4, der giver adgang til næste sæsons Champions League.

Det kan hurtigt blive en svær kamp, da det er meget tæt i top-5, hvor Leverkusen bestemt også banker på. Man skal også have in mente, at efter Hoffenheim-opgøret resterer tre runder, hvor Leipzig møder henholdsvis Düsseldorf, Dortmund og Augsburg, hvilket ikke er noget nemt slutprogram, da to af disse hold er involveret i nedrykningskampen.

Der skal derfor til at komme point på kontoen igen – og meget gerne tre af slagsen for Julian Nagelsmanns mandskab – der så til gengæld vil kunne sidde lidt mere afslappet i sædet ift. CL-pladserne med en sejr fredag aften.

I den seneste runde så det ellers længe ud til, at Leipzig skulle snuppe alle tre point mod Paderborn, men dybt inde i tillægstiden fik Paderborn udlignet, da Leipzig simpelthen ikke fik bolden clearet godt nok, og så endte det med et remis. Det var noget af en slag for Bundesligaens bedste defensiv.

Dayot Upmecano har været i fokus op til kampen, da administrerende direktør, Oliver Mintzlaff, har været ude at lægge pres på sin franske midtstopper. Bliv solgt nu – eller forlæng din kontrakt, har beskeden vøret fra Mintzlaff. Upemecanos kontrakt udløber nemlig i sommeren 2021, og hvis Leipzig skal have penge for franskmanden, skal han skydes af nu eller til vinter – eller også skal kontrakten altså forlænges.

Upemecano kan passende bruge tiden på at tænke over sin fremtid, da han er ude med karantæne til opgøret mod Hoffenheim. Derudover må Nagelsmann fortsat se bort fra den danske angriber Yussuf Poulsen, der stadig døjer med sin ankelskade, mens Ethan Ampadu også er ude af opgøret. Willi Orban er ikke helt på 100% endnu, hvilket efter alt at dømme betyder, at Halstenberg og Klostermann må rykke ind i midterforsvaret.

 

Karantæner:

Hoffenheim: Benjamin Hübner
Leipzig: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Hoffenheim:  Baumann (c) – Kaderabek, Posch, Bicakcic, Zuber – Rudy, Grillitsch, Samassekou – Skov, Kramaric, Baumgartner
Leipzig:  Gulacsi – Mukiele, Klostermann, Halstenberg, Angelino – Sabitzer (c), Laimer, Kampl, Nkunku – Schick, Werner

 

Vidste du, at..:

Alfred Schreuder, der nu er jobløs, havde en sejrsratio på 40% i Hoffenheim – og han var ubesejret i fire kampe i træk? Julian Nagelsmann, der fredag aften er tilbage på sin gamle hjemmebane, har klubrekorden med en sejrsratio på 44%.

 

Spiltips:

Leipzig kan ikke løbe fra at være favoritter, og selvom det måske ikke kører på skinner for dem lige i øjeblikket, burde de trække det længste strå. Timo Werner på tavlen og en 2-1 sejr virker ikke som et utænkeligt udfald af rundens første opgør.

Få spiltips til samtlige rundens kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

 

Foto: www.achtzehn99.de

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union