bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayern München – Gladbach: Mesterskabsfest i München?

Optakt: Bayern München – Gladbach: Mesterskabsfest i München?

Bayern München, optakt, Thomas Müller

Der kan være mesterskabsfejring på tapetet, når Bayern München lørdag aften møder Gladbach, men Die Fohlen har generelt haft et godt tag på Bayern, så intet er givet på forhånd.

 

Kampfakta

Spillested: Allianz Arena, München
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Tv: TV3 SPORT

 

Holdnyt

FC Bayern München 

Det er snart bare et spørgsmål om tid, før man kan skrive Bayern München ud for Bundesliga-vinder 2020. Lørdag aften kan Bayern München i realiteten lade sig kåre som mestre, hvis Dortmund vel at mærke dummer sig.

Der er tale om et meget simpelt regnestykke, der skal gå op, hvis Bayern skal lade sig hylde som mestre for imponerende og foruroligene ottende gang i træk efter denne spillerunde. Rekordmestrene skal først og fremmest selv have en sejr hjemme mod Gladbach, mens rivalerne fra Dortmund skal tabe til Fortuna Düsseldorf.

Bayern München var i aktion i midtugen, hvor de onsdag spillede sig videre til pokalfinalen med en sejr på 2-1 over Eintracht Frankfurt. Det var dog ikke så overbevisende, som man kunne have troet og forventet, men faktum er, at Bayern atter er klar til en tysk pokalfinale.

Træthed kan derfor for nogle være en faktor, men Bayern-truppen er så bred, at det ikke vil gøre det store, når der sker rotation i startopstillingen.

Der er heller ikke ret meget, der tyder på, at Bayern-toget sådan bare lige stopper, og man er nu oppe på hele i 16 Bundesliga-kampe i træk uden nederlag. Men men men, da de to mandskaber mødtes på Borussia-Park i december, var det Gladbach, der noget overraskende tog alle tre point med en sen straffesparksscoring.

Se højdepunkter fra den kamp her

Bayern er dog forholdsvis hårdt ramt forud for dette opgør, da de må undvære Robert Lewandowski, der efter alt at dømme ikke når Gerd Müllers vilde rekord med 40 mål i en Bundesliga-sæson, da han er ude med karantæne, ligesom Thomas Müller også er de. Niklas Süle, Tolisso og Coutinho er fortsat ude med skader, og så er det netop blevet bekræftet, at Thiago også misser kampen mod Gladbach grundet en operation i lysken. Spanieren er ude i tre uger og er dermed også i fare for at glippe pokalfinalen.

 

Gladbach

Det har været noget op og ned for Gladbach, siden Bundesligaen blev genoptaget, og nu er de lige pludselig ikke så sikre på 4. pladsen, der betyder kvalifikation til Champions League. Selvom man umiddelbart skulle mene, at det er skidt at møde Bayern, har Gladbach faktisk haft et fint tag på rekordmestrene i de seneste fem indbyrdes opgør.

Die Fohlen har nemlig besejret Bayern tre ud af fem indbyrdes kampe, og senest altså i december måned. Men der har generelt været for langt mellem snapsene for Gladbach på det seneste, der har tabt to ud af de seneste fire kampe, mens de heller ikke formåede at besejre kriseramte Werder Bremen, da det endte i en nulløsning.

I den seneste runde blev det også til et 0-1 nederlag ude mod Freiburg, hvor der ikke rigtig var noget, der for alvor spillede for Marco Roses mandskab. Derudover blev der også givet et hav af advarsler, og Alassane Pleá fik også to gule kort, hvilket holder ham ude af opgøret på Allianz Arena.

Hvis det skal blive til point på Allianz Arena for Gladbach vil det uden tvivl kræve en stærk målmandspræstation af Yann Sommer, som faktisk er den keeper, der har haft flest redninger i Bundesligaen, nemlig 119 i indeværende sæson.

Marco Rose på dog udover Pleá også se bort fra Tobias Strobl og Denis Zakaria, der begge fortsat er ude med skader.

Karantæner:

Bayern: Robert Lewandowski og Thomas Müller
Gladbach; Alassane Pleá

 

Bud på startopstillinger:

Bayern: Neuer (c) – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Thiago – Coman, Goretzka, Perisic – Zirkzee
Gladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebaini – Hofmann, Kramer, Neuhaus – Stindl (c) – Embolo, Thuram

 

Vidste du, at..:

Bayern München har scoret 90 mål efter 30 runder, hvilket er ny Bundesliga-rekord?

 

Spiltip:

Bayern er favoritter, men Gladbach har før vist, at de godt kan bide skeer med Bayern. Bayern burde dog vise klassen – og måske sikre sig mesterskabet – 3-1-sejr til rekordmestrene.

Få spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!