bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hoffenheim – Bayern München: Mestrene jagter ny Bundesligarekord

Optakt: Hoffenheim – Bayern München: Mestrene jagter ny Bundesligarekord

Dietmar Hopp, optakt, Hoffenheim

Bayern München så skræmmende stærke ud i første spillerunde, hvor de fuldstændig udslettede Schalke med cifrene 8-0. Mindre kan nok godt gøre det for de nykornede Supercup vindere, der søndag gæster Hoffenheim, som også kommer med selvtillid i bagagen efter en dramatisk sejr over Köln.

 

Kampfakta
Spillested: Pre-Zero-Arena, Sinsheim
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 15.30
Tv: TV3 Sport

 

Holdnyt:

TSG Hoffenheim

Da de to mandskaber mødtes i Hoffenheim i sidste sæson, var det alt andet end kampen på banen, der fyldte. Derimod var det Bayerns-fansenes modstand mod Hoffenheim-ejer, Dietmar Hopp, hvor kampen blev afbrudt. Søndag er der dog ingen Bayern-fans til stede pga. den begrænsede tilskuerkapacitet – så fokus kan være fuldstændig på grønsværen.

Det er nok også meget klogt for Hoffenheim, som ikke levnes de store chancer i opgøret mod rekordmestrene. Hoffenheim fik dog en drømmestart – og ikke mindst en dramatisk en af slagsen, da de besejrede Köln med 3-2. Man skulle tro, at kampen havde fundet sit resultat, da Dominick Drexler, den tidligere Holstein-Kiel-spiller og kortvarigt FC Midtjylland-spiller, udlignede til 2-2 efter 86 minutter for Köln. Men Hoffenheim-anfører Andrej Kramaric ville det anderledes, og han dukkede op i de døende sekunder – og sikrede gæsterne en 3-2-sejr, mens han selv fik et hattrick at glæde sig over.

Dermed har Kramaric scoret syv mål i de seneste to Bundesliga kampe, da han lukkede sidste sæson ned med fire mål ude mod Dortmund.

Det må uden tvivl give Hoffenheim et kæmpe boost frem mod en yderst svær modstander søndag eftermiddag. Tager vi danskerbrillerne på var der ikke det store at glæde sig over, da Jacob Bruun Larsen, på trods af fem indskiftningsmuligheder, måtte se hele kampen fra bænken, mens Robert Skov slet ikke var en del af den nye Hoffenheim-træner, Sebastian Hoeneßs’ trup, da han havde en mindre skade.

Til gengæld tyder alt på, at Skov nu er klar til at spille fra start i kampen mod Bayern, hvor han i den grad får kam til sit hår overfor en dødbringende Bayern-offensiv.

Opgøret bliver også noget specielt for Sebastian Hoeneß, som har fået sin fodboldopdragelse hos Bayern München, og som kom til Hoffenheim fra Bayerns 2. hold inden denne sæson. Derudover er Sebasian Honeß også nevø til den tidligere Bayern-legende, Uli Hoeneß.

Sebastian Hoeneß må se bort fra Havard Nordveit og Stafylidis, der er ude med hhv. en fod- og en skulderskade, ellers har han samtlige spillere til rådighed.

 

Bayern München

Nicht zu stoppen. Enten er det overskriften på en tysk serie om røvere med et hoved, der er skruet godt på – eller også er det bare historien om Bayerns åbningssejr i 1. spillerunde.

Det er nemlig meget rammende for Bayerns vilde sæsonstart mod Schalke 04, der fuldstændig blev klædt af – og som nærmere kunne kaldes Schalke 0-8. Det var nemlig cifrene, som Bayern slog Schalke med på Allianz Arena i den første spillerunde. Der var tale om en sand massakre mod Schalkes mål i samtlige 90 minutter, hvor Bayern, som cifrene også antyder, ikke gav Schalke de store chancer.

Serge Gnabry lavede hattrick, Leon Goretzka kom også på tavlen, det samme gjorde Lewandowski selvfølgelig også, mens Thomas Müller og unge Jamal Musiala også fik sendt en kasse i nettet. Og så er det da også værd at nævne, at Leroy Sané fik en flot debut med både mål og oplæg, og at de tyske medier allerede har døbt duoen Gnabry og Sané for ”Sanabry”.

Det er derfor meget svært at sætte en finger på Bayern-præstationen i første spillerunde, og der er heller ikke meget, der taler for, at man skulle gå ned i niveau til den kommende weekend. En sejr på mindre end 8-0 vil dog også være acceptabelt for rekordmestrene, der, som vi må erkende, har en skræmmende offensiv – og med flere forskellige brikker at flytte rundt på.

Vi er også tidligt på sæsonen, og det er måske meget heldigt, fordi Bayern-spillerne kan muligvis have lidt tunge ben, da de spillede Super Cup-kamp i Budapest torsdag aften. Her slog de Sevilla med 2-1 efter forlænget spilletid, så den kamp kan sagtens sidde i benene for rekordmestrene. Javier Martínez blev matchvinderen i den kamp med sin scoring efter 104. minutters spil – ti minutters tid efter han blev sendt på banen til sin måske sidste kamp for klubben, da han meldes på vej væk.

Det med at spille Super Cup-kampe kan Bayern lige så godt vænne sig til, da de på onsdag møder Borussia Dortmund i den tyske Super Cup. Det kan derfor godt være, at Hansi Flick vælger at rotere lidt i startopstillingen til søndagens opgør mod Hoffenheim.

Unge Tanguy Nianzou er også den eneste Bayern-spiller, der er ikke skadesfri til opgøret mod Hoffenheim, hvor Bayern er kæmpefavoritter.

 

Karantæner

Hoffenheim: Ingen
Bayern: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Hoffenheim: Baumann – Kaderabek, Bicakcic, B. Hübner, Skov – Grillitsch – Geiger, Samassekou – Baumgartner – Dabbur, Kramaric

Bayern: Neuer – Pavard, J. Boateng, Alaba, Hernandez – Kimmich, Goretzka – L. Sané, T. Müller, Gnabry – Lewandowski

 

Vidste du, at..:
Bayern München har vundet sine seneste ti udekampe i træk? Vinder de søndag mod Hoffenheim vil det altså være den 11. på stribe, og det vil i givet fald være en ny Bundesligarekord.

 

Dom:

Vi regner bestemt ikke med, at Hoffenheim kan byde Bayern-mandskabet op til dans, og vi forventer egentlig et festfyrværkeri igen af rekordmestrene. 4-1 til gæsterne – og mon ikke vi får både Gnabry og Lewandowski på tavlen igen.

 

Få spiltips til alle kampe i Bundesligaen  

You may also like
RB Leipzig, Red Bull
Optakt RB Leipzig – Bayern München: Alle gode gange tre for Leipzig?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?