bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Sven Bender (Bayer Leverkusen) mod Yussuf Poulsen (RB Leipzig)

Ugens duel – Sven Bender (Bayer Leverkusen) mod Yussuf Poulsen (RB Leipzig)

Sidste års nummer 5 møder nummer 3, i et opgør hvor begge hold har brug for en sejr, hvis de igen i år vil være med i toppen. Yussuf Poulsen agerer spydspids for RB Leipzig, og han kan blive vigtig for ”Die Rotten Bullens” chancer for sejr. Men han skal først forbi en stærk Sven Bender i Bayer Leverkusens bagkæde.

 

RB Leipzig fik en flyvende start på sæsonen, da de vandt premieren 3-1 over Mainz 05. De var uden Timo Werner, der er skiftet til Chelsea, men det var intet problem. Danske Yussuf Poulsen spillede en god kamp og fik endda også scoret et mål. Han er godt nok en anden type end Werner, men han har flere strenge at spille på, og det kan blive en fordel mod Bayer Leverkusen.

Poulsen har en stærk fysisk tilværelse i spillet, hvor han vinder rigtig mange dueller. I kampen mod Mainz vandt han flest hovedstødsdueller af alle, og han var en nyttig opspilsstation. Det gavner alle spillere omkring ham, da Poulsen kan lægge bolden af og sætte sine medspillere i scene, så de bliver farlige.

Det bliver derfor vigtigt for Bayer Leverkusen, at de kan slå Yussuf Poulsen i duellerne. I midterforsvaret har de både Sven Bender og Edmond Tapsoda, men det bliver nok tyskeren, der skal tage kampen op. Bender er stærkere i luften end Tapsoda, og han vil have en bedre chance mod danskeren i duellerne.

I forhold til sidste sæson, har Bender faktisk en fordel over Poulsen. Bender vandt i sidste sæson 111 ud af 181 dueller i luften, som er 61,3% af sine dueller. Danskeren vandt derimod kun 36 ud af 84 dueller, som er 42%. Bender skal dermed håbe på, at han kan få lov til at tage de kampe mod Poulsen.

Yussuf Poulsen har brug for succes, og lørdagens kamp bliver også vigtig for hans egen plads på holdet. RB Leipzig har hentet den tidligere FC Midtjylland-angriber Alexander Sørloth til klubben, og hvis ikke Poulsen præsterer, kan han blive erstattet med den 1.95 meter høje nordmand. Poulsen skal derfor udnytte, at han har mange dygtige spillere omkring sig, hvis han ikke selv kommer til chancer.

Poulsen skal konstant være spilbar og agere spilstation, hvor han kan lægge bolden af til eksempelvis Dani Olmo og Emil Forsberg. Efterfølgende er det vigtigt, at Poulsen selv kommer hurtigt i feltet, som det var tilfældet i sidste runde. Hvis han får timet sine løb rigtigt, kan han sagtens løbe fra Sven Bender og ind i en fri position foran mål.

Sven Bender skal derfor holde øje med mange flere ting end blot duellerne med Poulsen. Den danske angriber viste i sidste spillerunde, at han kommer frem til mange chancer i feltet. Han var faktisk den spiller i ligaen, der kom frem til flest chancer overhovedet med sine syv forsøg, og Bender skal dermed markere Poulsen tæt, så han ikke bliver en trussel foran mål.

I lørdagens opgør mellem Bayer Leverkusen og RB Leipzig kan det blive en dansker, der løber med hovedrollen. Yussuf Poulsen har fået en god start på sæsonen, og hvis han fortsætter de fornemme takter, kan han blive en vigtig mand for Julian Nagelsmanns tropper.

 

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Sven Bender:
Kampe: 1.
Clean sheets: 1.
Luftdueller vundet: 75.0 % af 4 dueller.
Dueller vundet: 66.7 % af 15 dueller.

Yussuf Poulsen:

Kampe: 1.
Mål: 1.
Skud på mål: 7.
Dueller vundet: 53.8 % af 26 dueller.

Læs også: Optakt: Bayer Leverkusen – RB Leipzig

 

Spiltips til Bundesligaen

You may also like
Tilskuersnit for Bundesligaen
50+1 reglen og Bayer Leverkusen – Pandoras pilleglas?
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Leverkusen, stadion
Optakt: Bayer Leverkusen – Gladbach: Gamle bekendte mødes i Leverkusen
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?