bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – RB Leipzig

Optakt: Bayer Leverkusen – RB Leipzig

Optakt, Bayer Leverkusen

To klubber, der har solgt deres største profiler, tørner lørdag eftermiddag sammen på BayArena, når Leverkusen møder RB Leipzig. Førstnævnte manglede i den grad Kai Havertz i første spillerunde, mens Leipzig godt kunne spille offensivt, underholdende – og ikke mindst score mål uden Timo Werner. Der er meget snak om to spillere, der nu er i Chelsea, men det er på grønsværen, at det skal afgøres, hvor Yussuf Poulsen og co. er favoritter.

 

Kampfakta

Spillested: Bay-Arena, Leverkusen
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: TV3 Sport

 

Holdnyt:

Bayer Leverkusen

Hvad kan Leverkusen egentlig uden Kai Havertz? Det var et spørgsmål, som mange stillede sig selv, da Leverkusen i sidste weekend tog imod Wolfsburg uden stortalentet, som de har solgt til Chelsea i sommerens transfervindue. Svaret var relativ enkelt: I hvert fald ikke score mål.

Leverkusen delte nemlig i porten med Die Wölfe i et 0-0-opgør, hvor Peter Bosz, havde han ikke været skaldet, havde fået gråt hår. Det kørte bestemt ikke for Die Werkself, som havde store problemer med at skabe chancer, og Bosz forsøgte også flere gange med offensive udskiftninger – dog uden succes.

Fire ud af de fem forreste spillere blev nemlig skiftet ud i løbet af opgøret, men det ændrede ikke tingens tilstand. Heller ikke Patrik Schick, som Leverkusen har købt i Roma, kunne slå til. Schick var i foråret på leje i Leipzig, som også gerne ville købe Schik, der dog i stedet røg til Leverkusen. Det bliver derfor et interessant opgør for Schick, når han møder sine gamle holdkammerater.
Torsdag præsenterede Leverkusen så colombianske Santiago Arias, er kommer til på en lejeaftale fra Atlético Madrid og skal være med til at styrke forsvaret.

Der skal også gerne leveres en langt bedre indsats fra Leverkusen, hvis de vil have point lørdag eftermiddag mod et stærkt Leipzig-mandskab.

Det kan blive sværtmod en dygtig modstasnder, og det gør det ikke nemmere, at Paulinho fortsat er ude med en skade, så Bosz skal grave dybt, hvis han skal drille Leipzig, som må anses for at være favoritter.

Ikke desto mindre kan Leverkusen spille en anelse mere frit, fordi presset som sådan ikke er på dem, og et point vil bestemt ikke være nogen katastrofe for Die Werkself, der i næste runde møder Stuttgart.

 

Leipzig

Leipzig kom – modsat lørdagens modstander – rigtig godt i gang med sæsonen, da de vandt 3-1 ude mod Mainz. Her fik vi også en danskerscoring, da Yussuf Poulsen kom på tavlen, efter først Emil Forsberg og senere hen Amadou Haidara også fik nettet til at blafre.

Leipzig spillede generelt lige så underholdende, som vi plejer at se Die Roten Bullen spille, og i løbet af ugen har de faktisk også sikret sig en offensiv forstærkning.

Leipzig har nemlig hentet den tidligere FC Midtjylland-angriber norske Alexander Sørloth, i Crystal Palace – dog var han udlånt til tyrkiske Trabzonspor, hvor han spillede en monstersæson med 24 sæsontræffer. Den norske angriber ser ud til at skulle bidrage til konkurrencen i Leipzig-angrebet, hvor Yussuf Poulsen dog slog fast i første spillerunde, at han er en mand, som Julian Nagelsmann kan regne med.

Man kan derfor roligt sige, at mens Leverkusen havde problemer med at erstatte Kai Havertz, kunne Leipzig til gengæld sagtens afløse Timo Werner, der er samme sted som Havertz, nemlig Chelsea.  Det viste man i hvert fald i den første spillerunde – og i DFB Pokalen, hvor de slog Nürnberg ud med 3-0.

Der er derfor også lagt i kakkelovnen til et underholdende opgør i Leverkusen, hvor Leipzig må anses for at være små favoritter. De to indbyrdes opgør i sidste sæson endte dog begge med en pointdeling, så Leverkusen har tidligere bevist, at de kan byde Leipzig op til dans.

Leipzig må fortsat undvære Sabitzer, der har en muskelskade, mens også Konaté og Laimer er ude af stand til at spille opgøret lørdag eftermiddag.

 

Karantæner:

Leverkusen: Ingen
Leipzig: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Leverkusen: Hradecky – L. Bender, S. Bender, Tapsoba, Sinkgraven – Wirtz, Aranguiz (c), Demirbay – Bellarabi, Schick, Diaby

Leipzig: Gulacsi (c) – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Haidara, Adams, Kampl, Angelino – Olmo, Forsberg – Poulsen

 

Vidste du, at..:

Leverkusens 0-0-løsning mod Wolfsburg, var den bare anden kamp ud af tyve kampe, hvor de ikke har formået at finde frem til netmaskerne?

 

Dom:

Leipzig er pisket til at vinde opgøret mod Leverkusen, og tager vi den danske klaphat på, ville det bestemt ikke gøre noget, hvis Yussuf Poulsen endnu en gang får nettet til at blafre. Vi tror i hvert fald på en Leipzig-sejr – og endda en ganske klar en af slagsen, 3-1.

Få spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen

You may also like
Bundesliga, sæsonoptakt, højdepunkter
Alle højdepunkter og mål fra 4. spillerunde i Bundesligaen 2020/21
Optakt, højdepunkter, Bayer Leverkusen, Mainz
Højdepunkter og mål: Mainz – Bayer Leverkusen 0-1
Optakt, højdepunkter, Augsburg, RB Leipzig
Højdepunkter og mål: Augsburg – RB Leipzig 0-2 Drømmemål af Yussuf Poulsen
Optakt, højdepunkter, Arminia Bielefeld, Bayern München
Optakt: Arminia Bielefeld – FC Bayern München