Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Hertha BSC – Union Berlin: Slaget om den tyske hovedstad - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – Union Berlin: Slaget om den tyske hovedstad

Optakt: Hertha BSC – Union Berlin: Slaget om den tyske hovedstad

Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin

Union Berlin går ind til Berliner-derbyet som favoritter med en målfarlig Max Kruse på holdkortet, og ham kan Hertha hurtigt få sit hyr med fredag aften. Gæsterne fra Union kan med en sejr hoppe op i den helt sjove ende af ligaen, mens de samtidigt kan sende Hertha ned i et sort hul. Alt er åbent. Alt kan ske. Det er blevet tid til kampen om Berlin.

 

Kampfakta

Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
Spillested: Olympiastadion, Berlin
Tv: TV3 MAX

 

Hertha Berlin

”Es geht nicht nur um drei Punkte. Es geht um Ehre” – således kan man meget vel betegne fredagens Bundesliga-derby mellem Hertha Berlin og Union Berlin. For det er nemlig langt mere på spil end bare de tre point, det er hånerettigheden i hovedstaden.

Hertha Berlin går ind til Berliner-derbyet efter et 0-0-reslutat mod Leverkusen i sidste uge, hvilket – set ud fra spil og chancer – var et vigtigt point for Hertha, der var presset i store dele af det opgør. Generelt kører det ikke ligefrem for Hertha, der kun står noteret for to sejre i indeværende sæson, og man har da også kun tre point ned til Relegations-spiele-pladsen.

Hertha står nemlig noteret for otte point efter de første ni runder, hvilket må siges ikke at være alt for prangende. Omvendt vil en sejr mod bysbørnene fra Union muligvis sende Hertha op i den lidt sjovere halvdel af tabellen, hvor der er lidt længere ned til nedrykningsstregen.

Det taler dog ikke til Herthas fordel, at kampen spilles på hjemmebanen, Olympiastadion, da Bruno Labbadias mandskab fortsat har sin første sejr til gode i indeværende sæson på hjemmebane. Ikke desto mindre vil en derbysejr mod Union kunne rette op på det meste i den ene hovedstadsklub, der for alvor kan ende i suppedassen, hvis det skulle blive til et nederlag fredag aften.

De to mandskaber har kun mødt hinanden to gange tidligere i Bundesliga-sammenhæng, og der har begge Berlin-klubber taget en sejr hver, så hvem, der har overhånden i hovedstaden vil vise sig. Hvis man ser overordnet på de to mandskaber indbyrdes kampe – og tæller dem alle er med – er der kun syv af slagsen, og faktisk har fredagens gæster her en lille overhånd, da de har vundet tre kampe, mens Hertha kun står noteret for to sejre.

Bruno Labbadia har næsten alle mand til rådighed til fredagens derby, der jo desværre, som vi har vænnet os til, er uden tilskuere på lægterne.

Gnisten fra fansene kunne hjemmeholdet ellers godt have brug for, men det må man tænke sig til, hvilket selvfølgelig er ærgerligt, når der er et derby på menuen. Det er kun Cordoba, der er ude med en muskelskade, som er helt afskrevet til kampen, mens Ascacibar er tvivlsom.

 

Union Berlin

Hvis man for to år siden havde sagt, at Union Berlin var favoritter til at slå storebror Hertha Berlin, havde man nok fået at vide, at man ikke var rigtig klog. Men det er 2020, og ikke desto mindre er det tilfældet, for Die Eisernen er inde i en rigtig formstærk periode.

Union Berlin har kun tabt en kamp i indeværende sæson, hvilket i øvrigt var åbningskampen mod Augsburg, og siden da er det blevet til fire sejre og fire uafgjorte kampe. Union er derfor placeret i den sjove ende af Bundesligaen på 6. pladsen, og hvis alt flasker sig i denne runde – medregnet af Union slår Hertha – kan de faktisk kravle op i top-3.

I den seneste runde delte de i porten med Frankfurt i et underholdende opgør, der endte 3-3, men faktisk kunne Union gå skuffet fra banen. Die Eisernen var nemlig foran 2-0 efter seks minutters spil, men 2-0 er og bliver den farligste føring, hvilket Union også erfarede, da de faktisk kom bagud 3-2. Max Kruse sikrede dog Union det ene point, og netop Max Kruse må vi dvæle ved.

Den 32-årige angriber er nemlig i en utrolig målform for tiden, hvor tyskeren står noteret for fire mål i de seneste fem opgør, mens han også har lagt op til fem mål i de seneste fem kampe.

Det har også betydet, at Union er ubesejret i de seneste otte kampe, hvilket faktisk er klubrekord, og derudover har Urs Fischers mandskab endnu sit første nederlag til gode på udebane. Netop Urs Fischer må dog se bort fra Gentner, Pohjanpalo og Schlotterbeck, når han skal stille sine foretrukne 11.

Til gengæld tegner det til, at danske Marcus Ingvartsen igen får chancen fra start.

 

Karantæner
Hertha: Ingen
Union: Ingen

 

Bud på startopstillinger:
Hertha: Schwolow – Pekarik, Boyata (c), Alderete, Plattenhardt – Darida, Stark, Guendouzi – Cunha – Lukebakio, Piatek
Union: Luthe – Trimmel (c), Friedrich, Knoche, Lenz – Prömel, Andrich – Becker, Kruse, Ingvartsen – Awoniyi

 

Vidste du, at..:

det er kun Robert Lewandowski og Erling Haaland, der har været involveret i flere mål i denne sæson end Unions Max Kruse? Kruse har været involveret i 11 mål, mens Lewandowski står noteret for 16 og Haaland for 12.

 

Dom:

Vi har allerede udråbt Union Berlin som favoritter, så det bliver interessant at se, om de kan leve op til den favoritrolle. Disse kampe er altid noget specielt, og det er ikke sikkert, at det bliver kønt, men vi tror på en sejr til Die Eisernen på 2-1.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!