bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – SC Freiburg

Optakt: Hertha BSC – SC Freiburg

Hertha BSC tager i mod Freiburg i den tyske hovedstad, i det der ligner en lige kamp mellem ligaens nummer tolv og tretten. Mens begge hold i sidste sæson havde succes og kvalificerede sig til Europa League, ser det anderledes ubehageligt ud i indeværende sæson, og med et nederlag kan de involveres i kampen om Relegationsspiel.

Kampfakta:

Spillested: Olympiastadion

Dommer: Sven Jablonski

Kamptidspunkt: Lørdag 15.30

Holdnyt
Hertha BSC
Berlinerne er ikke kommet stærkt ud af vinterpausen og har kun vundet en kamp siden januar. I sidste runde skulle de forsøge at holde kadencen efter den flotte uafgjorte på udebane i München, men tabte 1-0 til Schalke 04 på Veltins Arena. En af grundene til de manglende point findes ved, at målene mangler. Hertha er gået fra banen i de sidste tre Bundesligakampe uden at score, hvilket aldrig er sket før under træner Pal Dardais ledelse.

Dardai udtaler op til kampen, at “vi ønsker at score ni point så hurtigt som muligt – men først kommer en ubehagelig, snug modstander med en erfaren træner. Vi er under pres, men jeg vil gerne se drengene håndtere det godt – der er ingen undskyldning”. Hertha er kun seks point fra sekstendepladsen og kan med et nederlag blive involveret i den tætte kamp om pladsen til Relegationsspiel. Die Alte Dame skal håbe at komme foran, da de aldrig har tabt til Freiburg efter en føring på 1-0 (otte sejre, to uafgjorte). En af sejrene kom i seneste hjemmekamp, hvor Berlinerne vandt 2-1 på et mål af Julian Schieber i det yderste af overtiden.

I sidste sæson var Olympiastadion et olympisk fort og blandt de bedste hjemmebaner, hvor Hertha BSC kun indkasserede fire nederlag. Det var med til at bære dem mod sjettepladsen og vejen til Europa League. I denne sæson har de allerede indkasseret samme antal nederlag og har kun fire sejre i tolv hjemmekampe.

Den eneste spiller Dardai må undvære er sønnen Palko Dardai. Ved næste kamp må han undvære Ibisevic og Plattenhardt hvis de modtager deres femte gule kort. Han kan glædes ved, at Darida er tilbage for holdet efter en lang skadespause, mens Ibisevic også kan være klar til startopstillingen igen. Han var tilbage i truppen i nederlaget mod Schalke 04, men uden at få spilletid og kan erstatte Selke i angrebet. Derudover kan Weiser erstatte Leckie på højre fløj.

SC Freiburg
Freiburgs ustabile sæson minder på mange måder om Hertha BSC’s, hvilket også afspejles i tabellen, hvor de har to point op til Hertha og fire point til Relegationsspiel. Siden vinterpausen har de kun fået to sejre, hvor den seneste kom for tre runder siden på hjemmebane mod Werder Bremen. De seneste to kampe har begge budt på pointtab og senest blev det til et klart nederlag til Bayern München.

En af Freiburgs store problemer og årsager til deres sæson er deres svage defensiv og manglende evne til at score mål. Holdets målscore lyder 25-42 og er blandt de mest bemærkelsesværdige. Nils Petersen er nummer tre på topscorerlisten og står for tolv af målene, men bortset fra ham er det småt med den offensive kreativitet. Holdets defensiv har indkasserede næstflest mål og er kun overgået af bundholdene FC Köln og Mainz 05. Skal holdet lykkes med at undgå nedrykningsspøgelset, bliver defensiven nødt til at blive stabiliseret.
I otte Bundesligakampe under Christian Streich har Freiburg fået flere sejre (tre) mod Hertha BSC end i de sidste 15 kampe under Finke, Dutt og Sorg (to). Statistikken skal gerne forbedres, da de kun har otte point i sæsonens tolv udekampe og kun en sejr. Det er kun Hamburger SV’s udebane, der er dårligere med fem point.

Holdet må undvære Frantz, Meffert, samt Niederlechner og kan risikere at undvære Söyüncü i næste kamp, hvis han modtager endnu et gult kort. Höfler kan starte for Abrashi, og dropper Streich sin tredobbelt kæde, vil 4-4-2 være en mulighed.

Karantæner:

Hertha BSC: Ingen

SC Freiburg: Ingen

Bud på startopstillinger:i

Hertha BSC: Jarstein – Pekarik, Stark, Rekik, Plattenhardt – Maier, Lustenberger – Weiser, Duda, Lazaro – Ibisevic

SC Freiburg: Schwolow – Lienhart, Gulde, Söyüncü – P. Stenzel, Höfler, R. Koch, C. Günter – Höler, Haberer – Petersen

Vidste du, at…:
det plejer at være tætte opgør? I de sidste ti kampe er det blevet til to sejre til Hertha BSC, fem uafgjorte og tre Freiburg-sejre med en hel lige målscore på 13-13.

Dom:
De tætte kampe fortsætter, og ingen af holdene er den store favorit til rundens opgør. Ingen af holdene ønsker at blande sig i kampen om bunden, og det kan derfor blive en nervøs kamp. Hertha BSC kan drage fordel af Olympiastadion og skal nok komme til mulighederne mod en ustabil Freiburg-defensiv. Kan de få udbytte af chancerne og Ibisevic tilbage i form, vinder de også opgøret. Kampen ender 1-0.

Vil du gerne en tur til Berlin og det Olympiske Stadion, så se her, hvordan du får billet til deres kampe

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”