bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer 04 Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

Optakt: Bayer 04 Leverkusen – Borussia Mönchengladbach

Mens kampen om de eftertragtede pladser i Champions League spidses til, mødes Leverkusen og Gladbach lørdag aften i fabriksbyen. Gæsterne har dog haft en lidt svær ”Rückrunde” og kæmper derfor nok nærmere for deltagelse i Europa League.

Kampfakta:

Spillested: BayArena, Leverkusen

Dommer: Hartmann

Kamptidspunkt: Lørdag 18:30

Holdnyt

Bayer Leverkusen:

I sidste weekend kom ”Die Werkself” tilbage på sejrssporret, da de ude mod Wolfsburg vandt 2-1. Før denne runde ligger de på 5.-pladsen, lige bag Eintracht Frankfurt på den afgørende 4.-plads.

En Leverkusen-offensiv, der gennem det meste af sæsonen har været knivskarp, er i den seneste tid blevet mere til at tale med. Holdet har i høj grad levet på deres formidable offensiv, så det er vigtigt for resten af sæsonens udfald, at de kan blive ved med at score mange mål.

De er dog fortsat et af de varme navne, når vi snakker om top-4, og hvis de kan køre videre på det, de har leveret gennem sæsonen, så står de med rigtige gode muligheder for Champions League næste sæson.

Heiko Herrlich mangler ingen andre nævneværdige spillere i sin trup end Tin Jedvaj.

Borussia Gladbach:

I sidste weekend smed Gladbach hjemme på Borussia-Park en 2-0 føring, og de måtte nøjes med en pointdeling mod Werder Bremen med cifrene 2-2.

I efteråret lignede Dieter Heckings tropper en varm kandidat til Champions League-pladserne, men med blot to sejre i ”Rückrundens” hidtidige otte runder, så er Gladbach røget ud af den kamp. Lige nu ligger Gladbach på 8.-pladsen bag Hoffenheim. Hvis ”die Fohlen” kan kæmpe sig op foran Hoffenheim, og overtage 7.-pladsen, så vil der med al sandsynlighed være europæisk fodbold til næste sæson. Europa League må altså målet for Gladbach resten af sæsonen.

De mangler dog et par folk til den svære udekamp mod Leverkusen. Hecking må se bort fra Strobl, Traore, Wendt, Fabian Johnson og Raffael.

Karantæner:

Bayer Leverkusen: Ingen
Borussia Gladbach: Ingen

Bud på startopstillinger:

Bayer Leverkusen: Leno; L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell; Baumgartlinger, Aranguiz; Brandt, Havertz, Bailey; Alario
Borussia Gladbach: Sommer; Elvedi, Ginter, Vestergaard, Jantschke; Kramer, Zakaria; Hofmann, T. Hazard; Stindl, Bobadilla

Vidste du, at…:
Gladbach plejer at være Leverkusen-offensivens favoritmodstander? I Bundesliga-historien har ”die Werkself” nettet 135 gange mod Gladbach-holdet. Gladbach er det hold, der har indkasseret flest mål mod Leverkusen i Bundesligaen.

Dom:
Med to hold, der begge er stærkere offensivt end defensivt, kan der godt være lagt op til en rigtig målfest. 4-2 til hjemmeholdet.

Vil du gerne en tur til Leverkusen, så læs mere her for god råd til din tur, og se også hvordan du får billetter

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg