bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – Hamburger SV: Relegationskamp med alt på spil

Optakt: Hertha BSC – Hamburger SV: Relegationskamp med alt på spil

Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin

Det er Hertha Berlin mod HSV. Det er to traditionsklubber, som dyster om en plads i Bundesligaen. Det er grotesk, at det er kommet så vidt, at der kun er plads til en af klubberne i Bundesligaen, men det er selvforskyldt. Samtidig ser det ud til at vi får dansk islæt på Olympiastadion, da Oliver Christensen forventes at få sin første kamp i Hertha-trøjen i en af de vigtigste kampe i klubbens nyere historie.

 

Kampfakta

Spillested: Olympiastadion, Berlin
Kamptidspunkt: Torsdag, kl. 20.30
Tv:  Viaplay og Sat1

 

Hertha BSC

Hertha Berlin skal spille Relegations play-off for første gang siden 2012, hvor det faktisk endte med et nederlag over to kampe til Fortuna Düsseldorf. Hertha formåede dog i den efterfølgende sæson i 2. Bundesligaen at gøre, hvad torsdagens modstander endnu ikke har formået, nemlig at komme tilbage i Bundesligaen.

Hertha havde ellers kurs imod overlevelse i lørdagens sidste spillerunde, da de var foran 1-0 på Signal-Iduna-Park mod et demotiveret BVB-mandskab i de første 45 minutter. Men i anden halvleg blev tingene vendt på hovedet, og Dortmund vandt opgøret 2-1. Alt håb var dog endnu ikke ude for hovedstadsklubben afventede situationen i Stuttgart, som skulle have tre point, hvis Hertha skulle spille Relegation.

Og dybt inde i dommerens tillægstid steg Wartau Endo så til vejrs og dirigerede bolden i kassen, og så vandt Stuttgart 2-1, mens Hertha derfor nu skal spille play-off mod HSV.

Det er to opgør, der altid er fyldt med nerve og spænding, men det er også et opgør, hvor man må se på de to klubbers historie og ikke mindst økonomi og erkende, at det er tæt på skandaløst, at vi kun har en af de to klubber i den bedste tyske fodboldrække i den kommende sæson.

Det er trods alt Tysklands to største byer, hvoraf Hertha Berlin klart har den største økonomi sammenlignet med lillebror Union, der til gengæld skal spille europæisk i den kommende sæson.

Hertha går derfor ind til denne Relegationskamp med mundvigen nedad, da det var i de sidste sekunder af sæsonen, at de akkurat ikke reddede sig. Men omvendt er det selvforskyldt, og nu er det rutinerede Felix Magaths opgave at få sit hold parate til de to kampe, der venter.

Det plejer at falde ud til den etablerede Bundesliga-klubs fordel, når der spilles Relegationskamp, da det kun er sket seks gange tidligere, at en Bundesliga-klub er rykket ned via play-off. Hertha formåede dog netop at gøre dette tilbage i 2011/2012-sæsonen.

Felix Magath må også gro en del grå hår op til torsdagens opgør, da han faktisk ventes at give debut til en spiller i Relegations-kampen. Men det er ikke, hvilken som helst spiller. Det er nemlig danske Oliver Christensen, der forventes kastet for løverne, da Marcel Lotka angiveligt er blevet hovedskadet efter kampen i Dortmund og er yderst tvivlsom.

Det vil i så fald være noget af en debut for Oliver Christensen, der tidligere på sæsonen blev skadet på et uheldigt tidspunkt, men nu kan han for alvor skrive sig ind i historiebøgerne i Hertha.

Læs også: Interview med Oliver Christensen, der stortrives i Hertha

Foruden Lotka må Magath også undvære Rune Jarstein, Klünther, Lee og Davie Selke, mens Dardai, Gechter og Stark alle er tvivlsomme. Derudover er Ascacibar i karantæne til den den første kamp.

 

 

HSV

HSV er for første gang siden traditionsklubben rykkede ud af Bundesligaen i 2017/2018-sæsonen atter i spil til en plads tilbage i det fine selskab. Holdet har været tæt på i stort set hver eneste sæson, da man er endt på fjerdepladsen tre sæsoner i træk, hvor et skidt forår ofte har ødelagt alle mulighederne for HSV, og det var tæt på igen at være tilfældet i denne sæson.

HSV var i sidste runde nødt til at vinde i Rostock, men det startede ikke specielt godt. Holdet kom bagud 1-0 efter bare 13 minutters spil, og så lignede det, at det var Darmstadt, der ville snuppe tredjepladsen i 2. Bundesligaen.

Men. For der er nemlig et men.

De steppede op efter pausen, og Robert Glatzer fik fem minutter inde i anden halvleg udlignet. Sebastian Schonlau bragte HSV på Relegationskurs efter 75 minutters spil, inden danske Mikkel Kaufmann lukkede opgøret til 3-1 fem minutter før tid med sin bare anden scoring i HSV-trøjen.

Læs også: Quiz: Alle hold der har spillet Relegation

Den danskerscoring var vital, da Hansa Rostock faktisk fik reduceret i tillægstiden, men Kaufmanns scoring var nok, og derfor vandt HSV 3-2, hvorfor de nu er klar til to drabelige kampe mod Hertha Berlin.

Måden sejren kom i hus på må give HSV et løft af dimensioner, mens deres modstandere fra Berlin omvendt er i kulkælderen. Det burde på papiret give HSV en fordel, men vi har set så mange gange før, at man ikke skal sælge skindet, før bjørnen – eller rettere sagt Dinoen – er skudt.

HSV er dog inde i en god periode med fem sejre på stribe, hvilket skal give dem vinger på Olympiastadion, hvor HSV ikke har vundet siden 2012. Generelt er det to hold, der spiller tætte kampe, og hvis man tæller alle indbyrdes kampe sammen, så har Hertha en minimal overhånd.

Hertha har således vundet 35 ud af 82 indbyrdes opgør, mens HSV har vundet 34 kampe. 13 kampe er endt uden en vinder. Selvom det på papiret ser tæt ud, så hører det også med til historien, at Hertha faktisk har vundet otte ud af de seneste ti opgør, når HSV har været modstanderen.

En Relegationskamp er dog noget helt andet og er svær at forudsige, men én ting er sikkert: Begge mandskaber kommer til at gå ind i det med liv og sjæl – ligesom tilskuerne på lægterne.

HSV-træner Tim Walter råder næsten over en skadesfri trup, hvor han dog må se bort fra Tim Leibold og Anssi Suhonen, der er skadet.

 

Karantæner

Hertha: Ingen
HSV: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Hertha: Christensen – Pekarik, Boyata (c), Kempf, Plattenhardt – Tousart, Ascacibar – Ekkelenkamp, Serdar, Mittelstädt – Jovetic
HSV: Heuer Fernandes – Heyer, Vuskovic, Schonlau (c), Muheim – Reis, Meffert, Kittel – Jatta, Glatzel, Vagnoman

 

Vidste du, at..:

Bundesliga-klubben har vundet 17 ud af de foregående 23 play-off-kampe? Det er samtidig også sket otte gange ud af de seneste ni sæsoner, at Bundesliga-klubben har trukket det længste strå over de to kampe.

 

Dom:

Der er sjældent for alvor gang i den i den første Relegations-kamp, og vi tror heller ikke, at det bliver det store festfyrværkeri på måltavlen. De to mandskaber har ikke råd til at tabe noget, så vi tror, at begge hold vil være tilfredse med en pointdeling, 1-1.

 

Få spiltips til Relegationskampene hos SpilXperten

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund