bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – FC Bayern München: Khediras comeback

Optakt: Hertha BSC – FC Bayern München: Khediras comeback

Sami Khedira, Optakt, Hertha BSC

Kampfakta:

Spillested: Olympiastadion, Berlin
Kamptidspunkt: Fredag 20:00
TV: TV3 MAX

 

Holdnyt:

 

Hertha BSC:

I træner Pal Dardais comeback-kamp på udebane mod Eintracht Frankfurt tabte hovedstadsklubben med 3-1, og dermed udeblev drømmestarten for den tilbagevendte ungarer, der til den kamp havde sat sin tro følgesvend Rune Jarstein tilbage mellem stængerne

Denne uges helt store nyhed i Hertha er dog naturligvis Sami Khedira-handlen. På transfervinduets sidste dag lykkedes det nemlig for Hertha at hente Sami Khedira fra Italiens “gamle dame” i form af Juventus til Tysklands “gamle dame”, Hertha BSC. I Sami Khedira har berlinerne hentet en mand, der både har spillet for Real Madrid og Juventus har vundet VM, Champions League, La Liga, Serie A, Bundesligaen, Copa del Rey og Coppa Italia, og med 77 landskampe for Tyskland er der ikke nogen tvivl om, at det er en verdensstjerne, som Hertha BSC har rekrutteret.

Det er dog også en verdensstjerne, hvis seneste par år i høj grad har været præget af skader og manglende spilletid i Juventus. Af de to årsager har han ikke spillet en eneste kamp siden den 23. november 2019, så man kan ikke ligefrem sige, at Hertha har hentet en mand, der er i kampform.

Hertha står lige nu i en situation, hvor de kæmper for at undgå nedrykning. En spiller af Khediras klasse er derfor en mulighed for Hertha for at få vendt skuden, og det er en fantastisk mulighed for Khedira for at få sin karriere tilbage på det rette spor. Alt i alt må man sige, at det ligner en god handel for alle parter.

Det tyder på, at Sami Khedira allerede fredag får sin Hertha-debut og kommer til at spille sin første kamp i over et år. Jhon Cordoba, Boyata, Dilrosun og Marvin Plattenhardt kommer dog ikke til at spille, da de alle sidder ude med skader.

 

FC Bayern München:

 

I sidste weekend vandt Bayern München med 4-1 over Hoffenheim på hjemmebane, i et opgør hvor de dog skulle være glade for at Manuel Neuer igen stod en stor kamp, og at Hoffenheims forreste ikke havde fået snøret støvlerne rigtigt.

Den kommende uge for Bayern byder på VM for klubhold. Bayern vandt seneste turneringen i 2013, og nu skal de endnu en gang gå efter æren af at blive verdens bedste klubhold. Bayern træder ind i turneringens semifinale på mandag, hvor de møder Al-Ahly fra Egypten, og mon ikke de også kommer til at skulle spille finalen på torsdag? De har om ikke andet fået en lille håndsrækning fra det tyske ligaforbund og Hertha, da fredagens kampen er blevet rykket en halv time frem til klokken 20.00, så de hurtigere kan komme af sted.

I det omvendte opgør vandt Bayern med 4-3 efter en helt forrygende anden halvleg, hvor Robert Lewandowski scorede samtlige af mestrenes fire mål. Polakken er også udset en stor rolle i fredagens opgør, når han skal forsøge at komme endnu tættere på Gerd Müllers ikoniske rekord med 40 sæsonmål.

Leon Goretzka og Javi Martinez er ude med COVID-19, mens Nianzou og Alexander Nübel sidder ude med skader.

 

Bud på startopstillinger:

Hertha BSC: Jarstein; Klünter, Stark, Torunarigha, Mittelstädt; Ascacibar, Khedira; Lukebakio, Guendouzi, Cunha; Piatek
Bayern München: Neuer; Pavard, Süle, Alaba, Davies; Kimmich, Roca; Sane, Müller, Coman; Lewandowski

 

Dom:

Bayern har et par vigtige folk ude, og med tilkomsten af Pal Dardai og Sami Khedira har Hertha måske mere at skyde med, end de ville have haft for to uger siden. Vi kunne måske godt se en lille overraskelse vente fredag aften, og vi tror, at det ender 2-2 mellem de to millionbyer.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund