bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ozan Kabak til Liverpool: Fart, agressivitet og enormt potentiale

Ozan Kabak til Liverpool: Fart, agressivitet og enormt potentiale

På transfervinduets sidste dag blev det en realitet; Ozan Kabak lejes ud til engelske Liverpool med en købsoption på en permanent aftale til den nette sum af €30M. Men hvem er den tyrkiske midterforsvar, som Jürgen Klopp har kastet sin kærlighed over?

Ozan Kabak blev født i Ankara, Tyrkiet d. 25 marts 2000 og sluttede sig som 10-årig til mægtige Galatasarays akademi. Den stærke centerback, der er 1.86 cm høj, tog turen op gennem ungdomsrækkerne og var bl.a. anfører for Tyrkiets U-17 hold til U-17 Verdensmesterskaberne i 2017, hvor han førte dem til semifinalen. Året efter fik Kabak debut for Galatasarays førstehold og blev hurtigt ’one to watch’ på de europæiske topklubbernes ønskeliste, heriblandt Manchester United og Arsenal.

Efter 18 kampe i den rød-gule ’Gala’-trøje, skiftede Ozan Kabak Istanbul ud med det syd-vestlige Tyskland, da han blev hentet af VfB Suttgart i vintertransfervinduet. Den 18-årige tyrker gik straks ind i Die Schwabens startopstilling og imponerede stort, og selvom Stuttgart ikke undgik nedrykning, blev Kabak kåret til Rookie of the Year i Bundesligaen efter blot 15 (!) kampe. I et efterfølgende interview med Bundesliga.de sagde han følgende; “Mit mål er, at jeg om to eller tre år er en topspiller ligesom Virgil van Dijk. Han er mit idol og jeg kan virkelig godt lide ham”.

Ozan Kabak skulle dog ikke bekymre sig om 2. Bundesliga, for kort efter nedrykningen viste Schalke 04 stor interesse i den dygtige centerback, og selvom store adresser som Manchester United, Chelsea og Arsenal lød tillokkende, endte tyrkeren med at vælge Ruhr-distriktet og Schalke 04. En frikøbsklausul på €15M blev aktiveret, og så kunne han trække i den kongeblå trøje, efter at havde skrevet under på en 4-årig kontrakt med die Knappen.

Efter en start med skader og korte indhop, fik Kabak sin debut fra start i midterforsvaret i kampen mod Bielefeld, og i de næste to kampe kvitterede han med henholdsvis scoringer mod både Augsburg og Düsseldorf, hvor han begge gange steg til vejrs og brugte sin fysik til at bringe Schalke på sejrskurs. Han imponerede straks David Wagner og var en central del af det hold, der blandede sig i toppen af Bundesligaen indtil vinterpausen. En skade ville det dog anderledes i februar måned, og efter Kabak kom tilbage fra fire kampes skadespause, var nedturen begyndt at rulle i Schalke. Tyrkeren havde dog gjort en flot entré i Schalke-trøjen, og engelske Liverpool forhørte sig i Ruhr, men et prisskilt på €50M var for afskrækkende for Merseyside-holdet.

Ozan Kabaks 2020/21-sæson har – ligesom resten af Schalke-holdet – været under det forventelige niveau. Sæsonstarten blev indledt med 0-8 blamagen mod Bayern München, og i den efterfølgende kamp sendte Kabak en direkte spytklat i retningen mod Werder Bremens Ludwig Augustinsson, der resulterede i rødt kort og fire kampes karantæne. I indeværende sæson har tyrkeren spillet fast i centerforsvaret med Matija Nastasic, og tyrkerens spil har ikke været prangende. Alt for mange gange har han virket overilet og har begået flere dumme straffespark, hvor han er kommet et halvt sekund for sent i tacklingen. Hans til tider overildnede spil er uden tvivl hans tørste svaghed som forsvarsspiller.

 

Men hvilken spiller er det ellers, at Liverpool henter ind til resten af sæsonen? Ozan Kabak er først og fremmest en spiller med et uhørt stort potentiale. Tyrkeren er brølstærk, aggressiv, dygtig i duelspillet, hurtig i opfattelse og handling og er heller ikke dårlig med fødderne, om end en pasningsstærk makker i midterforsvaret vil være at foretrække.

Derudover er han en fare i modstanderens felt og kan være et ekstra våben for hold, der prioriterer dødboldene, eksempelvis som Liverpool. Kabak har uden tvivl haft sin klart dårligste professionelle sæson, men med et dåbsattest, der siger 20 år, er der masser af tid til at rette op på de fejl, som virker påvirket af ungdommelig kådhed og ikke manglende spilforståelse.

Liverpool får ikke nødvendigvis en spiller, der kan gå ind og løse alle defensive problemer fra dag 1, men med en dygtig spiller ved siden af sig som mentor og sparringspartner – eventuelt idolet Virgil van Dijk, når han er skadesfri – er der ingen begrænsning for, hvor dygtig han kan blive.

Læs også: Bundesligaens 12 største talenter 

 

Foto: Schalke04.de

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Optakt, Schalke
Bæredygtig stilstand i Schalke 04
Optakt, højdepunkter
Optakt: Bayern München – Schalke 32. spillerunde