bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel: Maximilian Mittelstädt (Hertha BSC) mod Serge Gnabry (Bayern München)

Ugens duel: Maximilian Mittelstädt (Hertha BSC) mod Serge Gnabry (Bayern München)

I fredagens Bundesliga-opgør kan Bayern München slå yderligere et søm i Hertha BSC’s kiste, når de to mandskaber tørner sammen i hovedstaden. Hjemmeholdet skal have lukket ned for de forsvarende mestres offensiv, og her bliver Maximilian Mittelstädt nødt til at spille sæsonens kamp.

Alt er ved det ‘normale’ igen hos Hertha BSC, da hovedstadsklubben er præget af kaos og dårlige resultater. Projektet om at blive en ny storklub i Tyskland er faldet sammen, men point mod Bayern München kan få ethvert mandskab til at få vendt skuden.

Hertha har både hentet Sami Khedira fra Juventus og Nemanja Radonjic, der er kommet til på en lejeaftale fra Marseille, på transfervinduets sidste dag. Men det er dog en forsvarsspiller, vi vil have et ekstra fokus på. 23-årige Maximilian Mittelstädt skal nemlig have lukket ned for Bayern Münchens farlige højreside.

Herthas tysker har været et af de få lyspunkter på et kriseramt mandskab, hvor han i denne sæson står noteret for 16 kampe og to assists. Det er dog ikke de offensive kvaliteter, som Mittelstädt skal brillere med.

Mittelstädt er den Hertha-spiller, der har været bedst i defensiven, da han i denne sæson har lavet 41 succesfulde tacklinger ud af 59. Han har også været blandt holdets bedste skraldemænd, hvor han 28 gange har erobret bolden.

En af dem som Mittelstädt skal have stoppet, er Serge Gnabry, der som regel bevæger sig over i højre side af banen. Bayerns farlige tysker har i denne sæson spillet 17 kampe, hvor han fem gange er kommet på tavlen.

Læs også: Optakt: Hertha BSC – Bayern München

Og tyskerens farlighed er en af grundene til, at Mittelstädt skal have lukket ned for ham. I denne sæson er han 42 gange kommet frem til en chance, der er andenflest af alle spillere hos de forsvarende mestre.

Det bliver dog ikke en hel nem opgave for Hertha-spilleren, da Gnabry har været dygtig til at beskytte bolden. Kun 18 gange i denne sæson har han mistet den til modstanderen, som eksempelvis er otte gange færre end Robert Lewandowski.

Maximilian Mittelstädt skal dermed lægge et ordentligt pres på Gnabry. Desuden skal der være et fokus på ikke at begå for mange frispark, så Bayern får muligheden fra dødbolde. I denne sæson har Mittelstädt begået 16 frispark.

Serge Gnabry vil gerne udfordre sin direkte modspiller, men det er ikke gået godt hver gang. I denne sæson har Gnabry 43 gange forsøgt at tage sagen i egen hånd, men han har faktisk tabt den duel 24 gange. Det er flest af alle Bayern-spillere og viser, at Gnabry er mulig at stoppe, hvis Mittelstädt rammer sit niveau.

Mittelstädt skal holde tungen lige i munden, når han står i en en-mod-en-situation mod Gnabry, da Bayern-spilleren kan gå begge veje og er en trussel med både venstre og højre. Det ses tydeligt i hans statistikker, da han 21 gange har forsøgt sig med højre, mens venstrebenet har været Gnabrys foretrukne 19 gange.

Herthas tyske venstreback behøver dog ikke at oversatse i sine indgreb, da Mittelstädt er i stand til at løbe Gnabry op. I denne sæson har Mittelstädts topfart været målt til 34,19 km/t, hvor Gnabrys er 33,76.

Det bliver derfor en tæt duel mellem de to, hvor Mittelstädts præstation kan blive udslagsgivende for, om Gnabry får en hovedrolle i fredagens opgør. Maximilian Mittelstädt skal have stoppet Serge Gnabry, hvis Hertha BSC på nogen måde vil have point, når hovedstadsklubben tørner sammen med Bayern München.

Ugens duel.
Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Maximilian Mittelstädt:
Kampe: 16.
Clean sheets: 3.
Bolderobringer: 28 (1.8 per. kamp).
Tacklinger vundet: 41  af 59 tacklinger.

Serge Gnabry:
Kampe: 17.
Mål: 5.
Skud på mål: 42 (2.5 per kamp)
Afgørende afleveringer: 26 (1.5 per kamp).

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til runde 18 i 2. Bundesliga – Hertha i sorg og storkamp i Gelsenkirchen