bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – Eintracht Frankfurt

Optakt: Hertha BSC – Eintracht Frankfurt

To traditionsklubber mødes lørdag aften i et topopgør, som ikke mange havde set komme, inden sæsonen gik i gang.

Kampfakta:
Spillested: Olympiastadion, Berlin
Dommer: Stegemann
Kamptidspunkt: Lørdag 18:30
På TV: Eurosport 2

Holdnyt:
Hertha BSC:
Hertha lykkedes i sidste weekend med noget, som kun få hold er lykkedes med i denne sæson. Pal Dardais drenge tog point fra Bayern, og det blev næsten til alle tre point, hvis det ikke havde været for en Lewandowski-scoring i de døende minutter.

Herthas forår har ikke været lige så katastrofalt, som i sidste sæson, men det spiller fortsat ikke optimalt for hovedstads klubben rent pointmæssigt, og de er da også gledet ned sommer nummer seks i et i øvrigt meget tæt topfelt.

Mitchell Weiser er skadet i denne vigtige fase af sæsonen, hvilket selvsagt er et kæmpe tab. Sinan Kurt og Julian Schieber er heller ikke tilgængelige for den ungarske træner. Kalou fik et slag på foden under en træning onsdag, men han forventes at være med fra start, ligesom Duda efter et par uger på sidelinjen forventes at være en del af kamptruppen.

Eintracht Frankfurt:
Niko Kovac og hans tropper led et uventet nederlag hjemme til Ingolstadt på 0-2, i en kamp, hvor alt gik galt. Abraham blev sendt ud og Hasebe brændte straffespark på Martin Hansen. De tabte point betyder, at Frankfurt for første gang i lang tid er at finde uden for top 4 placeringerne.

Nederlaget mod Ingolstadt ændrer dog ikke på, at Kovac og Frankfurt har gang i en imponerende sæson. Ikke mindst taget i betragtning af, at de på nogenlunde samme tidspunkt sidste år lignede en nedrykker.

Til lørdagens kamp må gæsterne undvære profiler som Vallejo, Stendera, Marco Fabian og Marco Russ. Også Mascarell og Abraham er ude med karantæne.

Karantæner:
Hertha BSC: Ingen
Eintracht Frankfurt: David Abraham og Omar Mascarell

Bud på startopstillinger:
Hertha BSC: Jarstein; Pekarik, Brooks, Langkamp, Plattenhardt; Skjelbred, Stark; Haraguchi, Darida, Kalou; Ibisevic
Eintracht Frankfurt: Hradecky; Hector, Hasebe, Oczipka; Chandler, Besuschkow, Gacinovic, Tawatha; Rebic, D. Blum; Hrgota

Vidste du at…:
Makoto Hasebe står over for sin Bundesliga-kamp nr. 234? Det vil gøre ham til den japaner, som har spillet flest kampe i Bundesligaen.

Dom:
Hertha er noget nær urørlige på Olympiastadion, og det bliver en utrolig svær mission for gæsterne. 1-0 til Hertha.

Foto: Wikimedia

You may also like
Berlinderby på årsdagen for murens fald?
Optakt runde 34: Afgørelsens time
Podcast: Fuld fokus på fankultur i Tyskland
Runden rundt: Højdepunkter og mål fra 32. spillerunde