bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach

Optakt: Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach

Optakt, Hertha BSC, Berlin

Landsholdspausen er færdig og bundesligaen er tilbage. Lørdagens runde sluttes af med et opgør mellem øst og vest i en kamp, hvor begge holde har en negativ statistisk ved at spille lørdag aften.

Kampfakta:
Spillested: Olympiastadion
Dommer: Bastian Dankert
Kamptidspunkt: Lørdag 18.30

Holdnyt
Hertha BSC:
Berlinerne har i denne sæson haft fornøjelsen af at spille Europa League, men det har også ramt dem i de hjemlige turneringer. De er allerede ude af DFB Pokal, og de halter efter i tabellen. Inden rundens opgør ligger holdet på en ellevte plads, men kan glædes ved at være tættere på toppen end bunden. Hertha Berlin ligger fire point efter de europæiske pladser og Gladbach, mens ligger komfortabelt med ni point afstand til nedrykning.

I sidste sæson havde de hjemmebanen som sit fort og mistede kun point i fem kampe. Dette gjorde, at holdet var blandt de bedste på hjemmebane. I denne sæson har man ikke skabt samme stabilitet på Olympiastadion, hvilket har ført til, at man allerede har mistet point i tre kampe. Hvis forhåbningerne om, at succes fra sidste sæson skal fortsætte, bliver man nødt til at få skabt et stabilt fundament på hjemmebanen i Berlin.

BSC har haft det svært mod Gladbach i de seneste mange år. De er godt nok ubesejrede i seneste hjemmekamp, hvor Kalou scorede hattrick, men i deres seneste ti indbyrdes opgør er det kun blevet til point med to sejre og en uafgjort. Indtil Kalous hattrick skulle vi tilbage til 2013 for at finde seneste sejr. Derfor kan de håbe, at ivorianeren finder den samme magi frem, da holdet kun har en sejr i de sidste syv kampe.

Midterforsvaren Rekik har været tvivlsom op til kampen, og skulle han ikke blive klar kan Torunarigha erstatte ham. På midtbanens 6’er position er spørgsmålet, om de vælger Maier eller Lustenberger som makker til Skjelbred. På kanterne ligger valget mellem Selke, Esswein, Haraguchi og topscorer, samt netop VM-kvalificerede for Australien, Leckie. De kan servere bolden til Lazaro, som der netop er frikøbt fra Salzburg og Ibisevic, der indtil videre kun har scoret en enkelt gang i sæsonen.

Dardei må undevære Stark, Darida, Stocker og Schieber, der alle er ude med skader.

Borussia Mönchengladbach:
Gladbach ligger op til kampen på en delt ottendeplads og er á point med Frankfurt og Hannover 96 på de to ovenstående pladser. Klubben ligger derfor godt til i ligaen og i stræben efter at kæmpe med om de sjove pladser, der giver adgang til de europæiske pladser. Dette på trods af, at man som eneste hold i top ti har en negativ målscore, hvilket afspejler holdets ustabile defensiv. Således har holdet en målscore på minus to og har lukket nitten mål ind, hvilket kun er overgået af bundholdene FC Köln og Freiburg. Hvis der kommer styr på defensiven, lover det godt for weekendens kamp og de kommende runder.

En spiller som pt. har succes i Gladbach er Jannik Vestergaard. Han har spillet fuld tid i de seneste 32 kampe i Bundesliga og i de sidste fire kampe har han bidraget med tre mål. Fansene kan håbe, at han ikke fik en Guinness for meget i Dublin, da han var med i truppen der sendte Danmark til VM.
En spiller som pt. lider under manglende succes er Raffael, der fra januar 2008 til juli 2012 spillede for rundens modstanderen og scorede 23 gange i 110 Bundesligakampe for Berlinerne. I denne sæson har kun fået bolden i nettet en enkelt gang i denne sæson. Det er derfor to rutinerede, men uskarpe angribere, som står overfor hinanden.

Die Föhlen har vundet seks af de sidste syv dueller mod Hertha. Sidst de to hold mødtes endte kampen 1-0 til Gladbach. Hvis holdet kan fortsætte den positive statistik,vil det pynte på et hold, som er gået ubesejrede hen i de sidste fire ud af fem kampe i Bundesliga.

Hecking må til kampen undvære skadesramte Doucouré, Benes, Hofmann, Strobl, Traoré og Bobadilla. Træneren håber at have Drmic igen, men har er tvivlsom til opgøret.

Karantæner:
Hertha BSC: Ingen
Borussia Mönchengladbach: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hertha Berlin: Jarstein – Pekarik, S. Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Maier, Skjelbred – Weiser, Lazaro, Kalou – Ibisevic

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Kramer, Zakaria – Hazard, Grifo – Stindl, Raffael

Vidste du, at…:
Hertha Berlin sejrede 6-0 over Gladbach d. 4 december 2004? Resultatet er hovedstadklubbens største i nyere tid i de tyske turneringer. Die Alte Dame var foran 1-0 ved halvleg på mål af Giuseppe Reina og efter pausen styrede de kampen, anført af Marcelinho og Yildiray Bastürk. Marcelinho stod for to assist og et mål, mens Bastürk stod for to mål.

Dom:
Kampen bliver formentlig tæt og et taktisk spil mellem to forskellige spillestile. Gladbach tager til Berlin med troen på tingene efter et par gode resultater og spørgsmålet er, om Hertha har en til at dække op for Vestergaard på dødbolde. Hertha kan begynde en genetablering af sidste sæsons fort og kæmpe sig op ad tabellen mod en ustabil defensiv modstander. Gladbach må anses som lille favorit og kampen ender derfor med vesttysk favør og Gladbach sejr på 2-1.

Læs også: Fodboldrejse – Guide til Hertha BSC

You may also like
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund