Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Bayer Leverkusen - RB Leipzig - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer Leverkusen – RB Leipzig

Optakt: Bayer Leverkusen – RB Leipzig

To af ligaens mest formstærke hold mødes, når Bayer Leverkusen tager i mod RB Leipzig i det der kan blive en underholdene affære.

Kampfakta
Spillested: BayArena
Dommer: Osmers
Kamptidspunkt: Lørdag, 15.30

Holdnyt

Leverkusen:
Så er landsholdspausen endelig slut, og lørdag eftermiddag møder Leverkusen Yussuf Poulsen og resten af Leipzig-mandskabet. Hjemmeholdet fra Leverkusen er inde i en gode stime, hvor de ikke har tabt seks kampe i træk, hvilket sender dem på 9. pladsen i Bundesligaen. Lørdag skal Leverkusen altså forsøge at fortsætte deres stime, og på hjemmebanen BayArena har Heiko Herrlichs mandskab endnu ikke tabt, så der er forventninger om point fra hjemmeholdets fans.

I sidste runde, inden landskampspausen, spillede Leverkusen uafgjort ude mod Augsburg, og set på chancer og spilovertag, kunne Leverkusen ikke være tilfredse med pointdelingen. Generelt har de været knap så gode til at afgøre kampene i indeværende sæson, og derfor har de også spillet fire uafgjorte kampe.

Lørdag venter endnu en svær opgave, når formstærke Leipzig gæster Leverkusen, og forhåbentlig bliver det en underholdende kamp. Sidste gang de to hold mødtes endte Leipzig med, at trække det længste strå med en smal hjemmesejr på 1-0. Defensiven har ikke været det store problem, da Sven Bender har styret det med hård hånd, og så har Brandt, Volland og Bailey skabt chancer på stribe i angrebet. Der er uden tvivl en stor portion potentiale i Leverkusen, men man sidder alligevel med en følelse af, at de sagtens kan bygges et lag mere på, så de ikke smider så mange point.

Til kampen på lørdag, hvor Leverkusen er en smule underdogs, har Heiko Herrlich alle spillere klar, men brasilianske Wendell er i fare for at få karantæne, hvis han modtager et gult kort.

Leipzig:

Selvom Leipzig nok ikke er meget for det, så må de alligevel tage favoritrollen på sig, når de gaster BayArena. Yussuf Poulsen og co. indtager nemlig andenpladsen i ligaen, og inden landsholdspausen fik de atter momentum, da de slog Hannover 2-1, selvom de kom bagud 1-0. Ellers så har sæsonen været god indtil videre for Ralph Hasenhuttls mandskab, som har slået hold som Dortmund, Hannover og Freiburg, men til gengæld har de smidt point mod Schalke, Gladbach og Bayern.

På udebane har Leipzig været meget svingende, hvor de har vundet tre kampe, men de har også tabt tre gange, så her skal der gøres noget, hvis de vil op og bide skeer med Bayern. Timo Werner har været godt kørende, og både Emil Forsberg og danske Yussuf Poulsen har vist fine takter for det svenske- og det danske landshold, så de kommer i hvert fald tilbage med selvtillid. I denne sæson har Leipzig også været farlige, når der er kommet udover kanterne, og det kan også gå hen og blive et våben lørdag eftermiddag.

Leipzig har fortsat masser at spille for i Champions League, hvor alt fortsat er åbent, så måske kan de spekulere lidt i at spare kræfter, da de allerede tirsdag møder Monaco på udebane. På skadesfronten ser det fornuftigt ud, da Stefan Ilsanker er på vej tilbage fra en skade, ellers er alle spillere til rådighed, men, som skrevet, kan der spekuleres i at spare spillere frem mod Champions League.

Karantæner:
Bayer Leverkusen: Ingen
RB Leipzig: Ingen

Bud på startopstillinger:
Leverkusen: Leno – L. Bender, Tah, Retsos, Wendell – Baumgartlinger – Havertz, Aranguiz – Bailey, Volland, Brandt
Leipzig: Gulacsi – Bernardo, Orban, Upamecano, Halstenberg – Kampl, Keita – Sabitzer, Forsberg – Y. Poulsen, Timo Werner

Vidste du at…:
Leipzigs midtbanespiller Marcel Sabitzer har skudt på mål 30 gange, men kun scoret to mål?

Dom:
Det kan godt gå hen at blive en rodet kamp, og det er helt klart afgørende at score først. 1-1 kunne sagtens blive resultatet, da Leizpig nok også tænker på Champions League, så et 1-1-resultet vil kunne bruges for begge hold.

Læs også: Fodboldrejse – Guide til Bayer Leverkusen

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!