Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: VfB Stuttgart - Borussia Dortmund - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: VfB Stuttgart – Borussia Dortmund

Optakt: VfB Stuttgart – Borussia Dortmund

Kampfakta:
Spillested: Mercedes-Benz Arena
Dommer: Frank Willenborg
Kamptidspunkt: Fredag kl. 20:30

Holdnyt:

VfB Stuttgart:

Sidste runde tog Stuttgart nordpå og besøgte HSV på Volksparkstadion. Men den lange tur hjemad på de ca. 650 km fra det nordlige Hamborg til det sydlige Stuttgart var nok ikke som håbet. Et nederlag på 3-1 betød, at træner Hannes Wolf igen måtte ligge søvnløs. Stuttgart har det nemlig ufatteligt svært på udebane. Alle seks gange Stuttgart har rørt et fremmed græslag i denne sæson har de tabt. Det er den værste udebanestatistik i hele ligaen!

Men historien er en helt anden på hjemmebanen Mercedes-Benz Arena. Faktisk forvandler Stuttgart sig fra en kattekilling til en løve, når de rører eget græs. Stuttgart er ubesejret hjemme og har opsamlet hele 13 point. Det er samme antal point som førerholdet Bayern München og to´eren RB Leipzig har fået tilskrevet sig i samme antal kampe. Samtidigt er Stuttgart også det hold i ligaen, der har indkasseret færrest mål i ligaen på hjemmebane.

En sejr over Dortmund fredag aften vil være lidt af en milepæl for ”die Schwaben”. For sejren vil betyde at, Stuttgart dermed har vundet 500 kampe på hjemmebane i deres historie. Hvis man kigger på statistikken, bliver opgaven meget svær at realisere fredag aften. Kampens modstander har nemlig ikke tabt imod Stuttgart de seneste tolv Bundesligakampe. De seneste tre Bundesligamøder er det Dortmund, der er gået sejrrigt ud af opgøret.

Kaptajnen Gentner er højst sandsynligt tilbage ligesom den evigt uheldige Holger Badstuber er det. Det forventes, at træner Wolf vil vende tilbage til 3-4-3 systemet. Det bliver dog uden Dzenis Burnic som ellers er begyndt inde for Stuttgart de seneste tre kampe. Det skyldes hans røde kort han pådrog sig i sidste runde efter bare tretten minutter. Det 19-årige stortalent møder dermed ikke sin tidligere klub Borussia Dortmund.

Borussia Dortmund:

”Boszurria Dortmund” er gået fra at være Bundesligaens effektive kontrahold til mere at ligne et ”statuehold”. Holdet har simpelthen ikke lignet det samme hold, som det man så i starten af sæsonen. Seneste kamp Borussia Dortmund vandt I Bundesligaen var den 30. september imod Augsburg. I sidste runde spillede Dortmund imod Bayern München i ”Der Klassiker”, men her blev Dortmund overspillet og tabte 3-1. Dortmund har ikke vist den gejst og effektivitet i deres spil i over en måned nu. Champions League ser ud til at forsvinde og mesterskabet er også godt på vej til at smuldre. I øjeblikket ligger Dortmund på en 3. Plads med seks point op til Bayern München på førstepladsen.

En af årsagerne til, at det ikke går Dortmunds vej i øjeblikket er, at Aubameyang ikke har scoret siden midt oktober. Det bliver heller ikke fredag, at han får ændret ved den statistik, da han er blevet suspenderet fra truppen efter at have mødt for sent op til træning.

Pulisic og USA kvalificerede sig ikke til VM, men det amerikanske stortalent Pulisic kan alligevel gå ind til fredagens kamp med oprejst pande, da det bliver hans 50. Bundesligakamp.

Seneste gang Stuttgart og Dortmund mødtes var i april 2016, og her vandt de sort-gule 3-0. Her scorede Pulisic sit andet Bundesligamål. Han blev dermed den yngste spiller i Bundesligaens historie til at score to Bundesligamål. Dengang var han sytten år, syv måneder og fem dage.

Hvis Peter Bosz og resten af Dortmund mandskabet skal gøre sig forhåbninger om ”Die Meisterschale” til foråret er tre-point nødvendige fredag aften. Dortmund spillerne trængte til en pause efter det hårde program med DFB-Pokalen, Bundesliga og Champions League op til landsholdspausen. Men nu har spillerne fået restitueret og der forventes et brølende Dortmund hold, præcist som vi så dem i starten af sæsonen.

Til de taktiske overvejelser har Peter Bosz en Toprak som er blevet klar til mødet. Der forventes at Julian Weigl indtager sekser-positionen.

Karantæner:
VfB Stuttgart: Dzenis Burnic
Borussia Dortmund: Ingen

Bud på startopstillinger:
VfB Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Pavard, Badstuber – Beck, Insua – Gentner, Ascacibar – Asano, Akolo – Ginczek
Borussia Dortmund: Bürki – Bartra, Sokratis, Zagadou, Guerreiro – M. Götze, Weigl – Yarmolenko, Kagawa, C. Pulisic – Schürrle

Vidste du, at…:
i ligasammenhæng har Stuttgart stadigvæk ikke tabt hjemme i hele 2017?

Kan du huske…:
Dengang Borussia Dortmund og Stuttgart spillede et hæsblæsende opgør i marts 2012? Først scorede Dortmund de to første mål på Signal Iduna Park. Men efter lidt over en times spil vågnede Stuttgart op. På bare otte minutter formåede Stuttgart at vende opgøret til 3-2, fra det 71. minut til det 79. minut. Derefter kom modreaktionen fra de sort-gule og på fem minutter scorede de to mål. Stillingen var nu 4-3 til Dortmund, men festen blev spoleret af den nuværende Stuttgart anfører Christian Gentner, der scorede i overtiden til slutresultatet 4-4 i en af de mest underholdende kampe i Bundesligaen.

Dom:
Begge hold tabte i Bundesligaens seneste runde, men landsholdspausen har muligvis vækket Dortmund mandskabet. Smal-sejr på 1-0 til gæsterne.


Læs også: Guide: Fodboldrejse til VfB Stuttgart

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!