bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hertha BSC – Borussia Dortmund – Debut til Youssoufa Moukoko?

Optakt: Hertha BSC – Borussia Dortmund – Debut til Youssoufa Moukoko?

optakt, Hertha, Højdepunkter

Kampfakta:

Spillested: Olympiastadion, Berlin
Kamptidspunkt: Lørdag 20:30
TV: TV3 Sport

 

Holdnyt:

Hertha BSC:

Før landkampspausen fik Hertha deres første sejr siden første spilledag, da de på udebane slog Augsburg med 0-3. Dermed er holdet fra hovedstaden placeret på 12. pladsen inden denne runde. Et godt stykke væk fra de europæiske pladser, der var målsætningen.

Til opgøret mod Dortmund sidder Jhon Cordoba ude med skade, og det ser derfor ud til, at polske Krzysztof Piatek får chancen fra start. Forventningerne var store, da Hertha i vinters hentede ham fra AC Milan, men de er ikke rigtig blevet indfriet endnu. Der er ingen tvivl om, at en toppræstation mod Dortmund muligvis vil blive en af sæsonens højdepunkter i hovedstadsklubben, så det er en god mulighed for Piatek for at få sat skub i sin Hertha BSC-karriere.

Læs også: Ugens duel: Matheus Cunha vs Mats Hummels

Udover Jhon Cordoba sidder Santiago Ascacibar og Torunarigha også ude med skader. Boyata er tvivlsom grundet lidt småskavanker, mens Tousart til gengæld forventes at være med på bænken efter at have overstået sine skadesproblemer.

 

Borussia Dortmund:

I et festfyrværkeri af en fodboldkamp tabte Dortmund for to uger siden på hjemmebane topkampen mod Bayern München med 3-2. En kamp som de sort-gule havde stor ære af, men hvor de nok engang trak det korteste strå mod mestrene.

Siden januar har vi af god grund snakket meget om Dortmunds norske sensationsangriber Erling Haaland, men i denne optakt skal vi snakke om en anden sensationsangriber i den sort-gule trikot. Fredag fyldte det tysk/camerounske vidunderbarn Youssoufa Moukoko seksten år, hvilket gør, at Dortmund kan bruge ham i lørdagens kamp mod Hertha, hvis de skulle have lyst.

Man har i mange år hørt om, hvordan den unge  angriber har bombet løs i de tyske ungdomsrækker, hvor han har slået den ene vanvittige rekord efter den anden, til trods for at han har været flere år yngre end sine modstandere. Nu er han endelig blevet gammel nok til at tage steppet op til seniorfodbold, og vi kan ikke vente med at se, hvad kan levere her, hvor han altså kan blive Bundesligaens yngste spiller nogensinde, skulle han komme på banen.

Fredag stjal hans næsten jævnaldrende holdkammerat Giovanni Reyna dog overskrifteren, da Dortmund offentliggjorde, at de havde forlænget kontrakten med den amerikanske landsholdsspiller frem til 2025.

Til kampen mod Hertha sidder Zagadou og Marcel Schmelzer ude med skader, ligesom Thomas Delaney også er blevet meldt ukampdygtig.

Der har været lidt virak om Erling Haaland, og hvorvidt de norske corona-regler tillod ham at spille, men alt tyder på, at han er med til lørdagens kamp.

 

Bud på startopstillinger:

Hertha BSC: Schwolow; Pekarik, Boyata, Alderete, Plattenhardt; Darida, Stark, Guendouzi; Lukebakio, Piatek, Cunha
Borussia Dortmund: Bürki; Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro; Witsel, Bellingham; Sancho, Reus, Reyna; Haaland

 

Spiltip:
Hertha fik en fin sejr før landskampspausen, og vi tror godt, at der i lørdagens sene kamp kunne vente sig et remis med cifrene 2-2.

Få spiltip til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!