bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Matheus Cunha (Hertha BSC) mod Mats Hummels (Borussia Dortmund)

Ugens duel – Matheus Cunha (Hertha BSC) mod Mats Hummels (Borussia Dortmund)

En landskampspause, som de fleste tyskere nok vil glemme hurtigst muligt, er slut, og det er endnu en gang blevet tid til ugens duel fra Bundesliga. I denne runde fokuserer vi på kampen mellem Hertha BSC og Borussia Dortmund, hvor hjemmeholdet har alvorligt brug for point, og de skal endnu en gang sætte deres lid til Matheus Cunha.

Inden sæsonstart havde de fleste regnet med, at kampen mellem Hertha BSC og Dortmund ville blive et topopgør, men hovedstadsklubbens dårlige start har kun givet dem syv point ud af 21 mulige. En sejr over gæsterne fra Dortmund kan være vendepunktet for Bruno Labbadias tropper, men det kræver en pragtpræstation fra Matheus Cunha.

I den seneste runde var Cunha flyvende mod FC Augsburg, hvor han både blev noteret for et mål og en assist i Herthas 3-0-sejr, og den form skal brasilianeren tage med sig til kampen mod Dortmund. Som vi har nævnt flere gange tidligere i disse segmenter, er det på omstillingerne, at Cunha skal slå til, og det bliver også nødvendigt på lørdag.

Her skal Matheus Cunha forsøge at komme forbi den erfarne Mats Hummels, hvis han vil komme frem til de farlige chancer. Tyskeren har været blandt Dortmunds bedste i denne sæson, hvor han endda har formået at score tre mål.

Det er dog den defensive del af spillet, som vi vil fokusere på, og der har Hummels også været stærk. I denne sæson står han blandt andet noteret for flest bolderobringer af alle Dortmund-spillere med 13 i syv kampe.

Hummels har været en svær mand at komme forbi, hvor det blot er lykkedes to gange for modstanderne at drible forbi tyskeren, men det bliver der, at Matheus Cunha skal vise sit værd. Det er dog ikke en umulig opgave, da Cunha er blandt de bedste i Bundesliga på dette område.

19 gange har Cunha driblet forbi sin direkte oppasser, som er lige så mange gange som Dortmunds Jadon Sancho, og en mindre end VfB Stuttgarts Orel Mangala. Statistikkerne viser dog også, at Cunha er suverænt den spiller, der laver flest driblinger. 40 gange har han forsøgt at tage den svære vej, hvor det altså kun er under halvdelen af gangene, det er lykkedes.

Cunha vil gerne selv, og med den tanke i baghovedet ved Hummels, hvad han skal fokusere på. Når Cunha befinder sig på venstrekanten, vil han gerne trække ind i banen. Det skal Hummels lukke ned for ved at vinde sine dueller, som han har gjort 79 gange tidligere i denne sæson.

Det virker måske ikke af mange, men det skyldes blandt andet, at Dortmund i starten af sæsonen ikke har haft de store defensive problemer. Men man skal ikke tage noget fra Hummels gode sæsonstart, hvor han kun fire gange har været nødsaget til at begå frispark.

Fans af Hertha BSC behøver dog ikke nødvendigvis at frygte duellen mellem Hummels og Cunha, da brasilianeren har vundet en del af sine dueller. Faktisk viser statistikkerne, at Cunha 109 gange er kommet sejrrigt ud af en duel, der giver ham en andenplads over alle Bundesliga-spillere i denne sæson.

Matheus Cunha er ikke chanceløs på lørdag mod Mats Hummels, men han bliver nødt til at være mere disciplineret samt mindre selvisk. Han skal udnytte, at han har gode medspillere omkring sig, samt sit fart på omstillingerne.

Hvis han formår at sætte sine medspillere i spil, kan han gøre sig selv farligere med de dybe løb, hvor Mats Hummels kan have problemer med at følge med. Men hvis Cunha i stedet vælger at tage sagen i egen hånd, kan det give Hummels en nemmere dag på kontoret.

 

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2020/2021:


Mats Hummels:

Kampe: 7.
Clean sheets: 5.
Bolderobringer: 19 (1.9 per. kamp).
Dueller vundet: 79.

Matheus Cunha:

Kampe: 7.
Mål: 4.
Succesfulde driblinger: 19 ud af 40 (2.7 per. kamp).
Dueller vundet: 109.

 

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt
Optakt: Borussia Dortmund – Bochum: Sanchos tilbagekomst
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til runde 18 i 2. Bundesliga – Hertha i sorg og storkamp i Gelsenkirchen
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Borussia Dortmund, BVB, Investorer, spilletidspunkter, optakt, Kampprogram for Bundesligaen 2024/25
Optakt: Borussia Dortmund – Werder Bremen: Dortmund jagter førstepladsen