Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Hamburger SV - VfB Stuttgart - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hamburger SV – VfB Stuttgart

Optakt: Hamburger SV – VfB Stuttgart

HSV, Hamburger SV, optakt

To af Tysklands store traditionsklubber krydser klinger lørdag eftermiddag på Volksparkstadion. For begge klubber ligger de store dage tilbage i tiden, men det skal nok gå hen og blive en lækkerbisken for fodboldromantikere alligevel, når nord møder syd.

Kampfakta:
Spillested: Volksparkstadion, Hamburg
Dommer: Winkmann
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30

Holdnyt:

HSV:
Det blev til endnu et nederlag for HSV, da de med 2-1 måtte se sig slået i et storbymøde af Hertha BSC. Positivt set med fremtiden for øje var det dog, at HSV’s mål blev sat ind af Fiete Arp, hvilket gør ham til den første spil født i det nye tusind til at score i Bundesligaen. Det forventes i øvrigt, at den unge guldfugl får chancen fra start i eftermiddag.

Trænerfyringer forekommer med en vis hyppighed i det nordtyske, og med en bundplacering og kun ét point ud af de sidste otte kampe, så kan Markus Gisdol ikke sidde helt roligt i sædet.

Skal man lidt fair over for HSV, må man også huske på, at de har været meget uheldige på skadesfronten. Flere af de absolutte nøgleprofiler har været ramt i løbet af sæsonen allerede. Specielt Nicolai Müller, der blev skadet i første spillerunde efter en jubelscene, har været et hårdt slag for “Die Rothosen”.

Til dagens kamp har Gisdol dog de fleste af sine rekrutter til rådighed. Han mangler naturligvis Nicolai Müller. Benjamin Thoelke er også skadet, og så er Gideon Jung fortsat ude med karantæne.

VfB Stuttgart:
Stuttgart vandt i sidste runde 3-0 i det sydtyske opgør over Freiburg.

Efter Stuttgart er kommet tilbage i Bundesligaen, har man lige så stille kunne se en stemningsændring fra det senest klubben var oppe. Holdet udstråler en mere positiv energi, og det samme gør fansene.

Senest mod Freiburg var Mercedes Benz-Arena meget tæt på udsolgt, hvor man tidligere i Bundesliga-sammenhæng har set Stuttgart spille foran mange tomme pladser.

Stuttgart har til lørdagens udebanetur et par skader i bagagen. Holger Badstuber, Carlos Mane, Zimmerman, Genter og Meyer er ikke kampdygtige. Samtidig sidder Ascacibar ude med karantæne.

Karantæner:
HSV: Gideon Jung
VfB Stuttgart: Santiago Ascacibar

Bud på startopstillinger:
HSV: Mathenia; Diekmeier, Mavraj, Papa, Douglas Santos; Ekdal, Sakai; Ito, Hunt, Kostic; Arp
Stuttgart: Zieler; Beck, Pavard, Baumgartl, Insua; Mangala, Burnic; Asano, Akolo, Özcan; Ginczek

Vidste du, at…:
HSV i dag kan blive det tredje Bundesliga-hold til at have vundet 500 hjemmekampe i Bundesligaen? De to andre hold er Bayern med 661 hjemmesejre og Werder Bremen med 514 hjemmesejre.

Læs også: Guide – Fodboldrejse til Hamburger SV

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!