Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Mönchengladbach – 1. FSV Mainz 05

Optakt: Borussia Mönchengladbach – 1. FSV Mainz 05

Der er potentielt danskerbrag, når Gladbach og Jannik Vestergaard tager i mod Mainz og Viktor Fischer.

Kampfakta:
Spillested: Borussia-Park, Mönchengladbach
Dommer:
Jablonski
Kamptidspunkt:
Lørdag kl. 15.30

Holdnyt:

Borussia Mönchengladbach:
En nogenlunde sæsonstart for Jannik Vestergaard og resten af Gladbach-mandskabet, som har vundet fem kampe, tabt tre og spillet uafgjort i to kampe. I den seneste periode er de rigtig fint kørende, hvor de har hentet tre sejre ud af fem kampe i Bundesligaen, hvilket gør, at de lige nu indtager 6. pladsen.

Sidste weekend vandt Gladbach på en svær udebane mod Hoffenheim, og generelt har de været gode til at komme tilbage i kampene, selvom de er startet med at komme bagud. Lørdag er det så Mainz, der står for skud, og det burde på papiret være en overkommelig modstander, men Viktor Fischer og Mainz har dog leveret en godkendt sæsonstart indtil videre. Netop Viktor Fischer er inde i en god periode, og det er dermed også et lille danskerbrag, da Jannik Vestergaard er styrmand i Gladbach.

I DFB-pokal er Gladbach også klar til 1/8-finalerne, hvor de skal møde Leverkusen, hvilket bliver en spændende udfordring, men der er lang tid til, så lige nu kan alt fokus være på Bundesligaen. Angriber Lars Stindl er i øjeblikket tæt på brandvarm, og han er sammen med Thorgan Hazard også topscorer for Gladbach med tre mål hver. Stindl har de sidste par gange leveret arbejdsindsatser ud over det sædvanlige, og hvis han rammer dagen er der gode chancer for sejr til Gladbach.

På dødboldene har de en stor fordel, da bla. danske Jannik Vestergaard og Matthias Ginter rager rimelig godt op, og det skal de forsøge at udnytte mod Mainz. Der helst tre point på kontoen, hvis Gladbach fortsat skal have momentum, da der venter to svære kampe i de næste par uger. I næste runde skal de en tur til hovedstaden, hvor Hertha venter, og så har de en hjemmekamp mod Bayern München.

Til kampen må Dieter Hecking dog se bort fra en håndfuld spillere, da Mamadou Doucouré, Laszlo Benes, Jonas Hofmann, Tobias Strobl, Raul Bobadilla, Ibrahima Traoré og Josip Drmic alle er ukampdygtige grundet div. skader.

Mainz:
Inden runde 11 indtager Mainz 13. pladsen i ligaen, og ingen tvivl om, at Mainz ville have haft bedre chancer for en sejr mod Mönchengladbach, hvis kampen havde været spillet på Opel Arena, da de endnu har deres første udesejr til gode. Men sådan er virkeligheden ikke, og ovenpå sidste weekends point mod Frankfurt, så er der fornyet håb hos Viktor Fischer og co. Hvis de lørdag skal have point, så kræver det, at de udnytter deres chancer, da de har spillet fire kampe uden at få nettet til at blafre.

Mainz har fået en blandet start på deres sæson i Bundesligaen, hvor de har fået 11 point i ti kampe, men hvis du havde fortalt det til Sandro Schwarz inden sæsonens start, havde han nok været fint tilfreds med den 13. plads, som det i øjeblikket svaret til. Dette års Bundesliga er dog utrolig tæt, og et pointtab kan betyde man ryger længere ned i tabellen, hvilket Mainz heller ikke kan undgå. Oprykkerne er inde i en blandet periode, hvor de har otte point i de sidste fem kampe, hvilket må siges at være godkendt.

I pokalopgøret den 24. oktober mod Holstein Kiel måtte keeper René Adler udgå med en lårskade, og den tidligere HSV-målmand fik for en uge siden af vide, at det holder ham ude i tre måneder. Det betyder, at Robin Zentner skal stå mellem stængerne, som han også gjorde det i sidste kamp, hvor Mainz fik reddet et point mod Frankfurt. Niko Bungert, Gerrit Holtmann og Karim Onsiwo er heller ikke til rådighed i kampen mod Gladbach. Det kan forhåbentlig betyde en startplads til danske Viktor Fischer, som skal vise den danske landstræner Åge Hareide, at han skal starte inde i playoff-kampene mod Irland.

Karantæner:
Mönchengladbach: Ingen
Mainz:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Gladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Kramer, Zakaria – Hazard, Grifo – Stindl, Raffael
Mainz:
Zentner – Gbamin, Bell, Diallo – Donati, Brosinski – S. Serdar, Latza – Öztunali, De Blasis – Muto

Vidste du, at…:
i de seneste otte opgør, hvor Gladbach og Mainz har mødtes i ligaen, er tre af opgørene endt uafgjort, mens Gladbach har vundet tre og Mainz to af opgørene?

Dom:
Gladbach burde vise klasseforskellen på hjemmebane, men Mainz nok satser på omstillinger. På dødboldene er Gladbach klart bedst, og her er der bestemt muligheder. Vi tror på en 2-0-sejr til Jannik Vestergaard.

Læs også: Guide – Fodboldrejse til Borussia Mönchengladbach

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg