bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > 1899 Hoffenheim > Optakt: Hamburger SV – TSG Hoffenheim

Optakt: Hamburger SV – TSG Hoffenheim

HSV, oprykning

HSV er endnu en gang at finde nede i bunddramaet, og de har brug for point til at få lidt afstand fra stregen. Gæsterne fra Hoffenheim har dog også brug for point til at holde sig inde i kampen om Champions League pladserne.

Kampfakta:
Spillested: Volksparkstadion, Hamburg
Dommer: Dankert
Kamptidspunkt: Søndag 15:30

Holdnyt:

Hamburger SV:

HSV måtte sidste søndag se sig slået med 2-0 af et formstærkt Schalke-hold.

Der har længe været snak om en spændende ung spiller ved navn Jann-Fiete Arp i det hamburgske. Det var nok alligevel de færreste, der havde regnet med, at den unge guldfugl allerede nu skulle være en del af Gisdols foretrukne elleve. Arp har dog taget Bundesligaen med storm, og han har allerede scoret to mål.

Arp er for øvrigt den eneste spiller født i det nye årtusind til at have scoret i Bundesligaen, og han ligner i den grad en spændende mand for fremtiden.

HSV har et par skader til dagens kamp. Selvfølgelig den langtidsskadede Nicolai Müller, mens Albin Ekdal, Benjamin Thoelke og Julian Pollersbeck heller ikke er kampdygtige til søndagens kamp.

TSG Hoffenheim:

I slutminutterne fik Nagelsmanns tropper sidste weekend lige hentet 2-2 hjem mod Eintracht Frankfurt. I torsdags måtte de så indkasere mål i slutminutterne, da Braga besejrede dem i Europa League og dermed sendte dem ud af Europa allerede indne sidste spillerunde.

Flere havde spået, at Hoffenheim kunne få det svært ved at ende i toppen af tabellen ligesom sidste år. Klubben mistede nemlig både Sebastian Rudy og Niklas Süle i sommers samtidig med, at de også med Europa League på programmet skulle begynde at forholde sig til at skulle spille en turnering mere.

“Die Kraichgauer” har dog klaret sig rigtig flot i Bundesligaen, og med en sjetteplads kun ét point bag Gladbach på fjerdepladsen hænger de altså rigtig fint på i toppen.

Til søndagens kamp må Hoffenheim se bort fra Passlack og Hack.

Karantæner:
HSV: Ingen
Hoffenheim: Ingen

Bud på startopstillinger:
HSV: Mathenia; Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Douglas Santos; Jung, Sakai; Ito, Hunt, Kostic; Arp
Hoffenheim: Baumann; Bicakcic, Hübner, Vogt; Kaderabek, Demirbay, Geiger, Amiri, Zuber; Kramaric, Wagner

Vidste du, at…:
Sejad Salihovic er lidt af en klublegende i Hoffenheim? Han spillede i klubben helt fra Regionalliga til Bundesliga, og han er med 46 mål holdets mest scorende spiller i Bundesliga-regi. Hvis han kommer på banen søndag bliver det dog i en HSV-trikot.

Dom:
HSV plejer at kunne finde et eller andet frem hjemme på Volksparkstadion, og vi tror derfor på en smal hjemmesejr til “Die Rothosen”. 2-1.

Læs også: Fodboldrejse – Guide til Hamburger SV

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?