bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Fortuna Düsseldorf – Funkler Funkels Fortuna?

Optakt: Fortuna Düsseldorf – Funkler Funkels Fortuna?

Sidste sæson:

Nr. 1 i 2. Bundesliga

Det var et voldsomt forandret Fortuna-mandskab, vi så i sidste sæson i forhold til året forinden, hvor overlevelse først blev sikret på sidste spilledag. Det var nu ellers ikke fordi, truppen var markant anderledes, men et par af profilerne virkede mere løsslupne i deres spil. Godt nok endte den første kamp på hjemmebane med en pointdeling, men herefter fulgte fem sejre i træk, inden de løb panden mod muren mod Greuther Fürth.

I defensiven var det den tidligere Schalke-spiller Kaan Ayhan, der sammen med målvogter Raphael Wolf sørgede for, at Karnevalsklubben lige akkurat fik sneget sejrene hjem, mens det i den anden ende af banen var gode, gamle Rouwen Hennings der med 13 mål og syv oplæg var Düsseldorfs farligste mand.

Den gode start betød, at Fortuna Düsseldorf ret tidligt lagde sig i toppen af ligaen og opbyggede et lille men komfortabelt forspring, hvor ingen af de øvrige hold for alvor formåede at finde stabilitet over en længere periode.

Langsomt mistede Fortuna dog niveau, og da de hjemme tabte med 2-0 mod en anden oprykningskandidat fra Nürnberg, lå de halvvejs i sæsonen blot på tredjepladsen. Den næste kamp mod Braunschweig blev dog vundet, og herfra begyndte Düsseldorf igen at finde formen.

Holstein Kiel lå længe og truede både Nürnberg og Fortuna Düsseldorf i kampen om den direkte oprykning, men da det den 28. april blev til en 2-1 sejr på udebane mod Dynamo Dresden var oprykningen i hus for Friedhelm Funkels mandskab.

Transfers:

For en oprykkerklub må Fortuna Düsseldorf siges at have været særdeles aktive på transfermarkedet. Formentlig med henblik på at undgå et lignende scenarie som i 2012/13 sæsonen, hvor de rykkede ud af Bundesligaen efter blot et enkelt år i en i øvrigt dramatisk sæsonfinale.

Største nye navn på ESPRIT arena er Marvin Duksch, der er kommet til fra St. Pauli. Den tidligere Dortmund-angriber sluttede som topscorer i 2. Bundesliga for Holstein Kiel, og han kom også fint fra land med mål i 5-0 sejren i pokalen. I den kamp scorede den blot 20-årige belgier Dodi Lukebakio to gange, og han er ny mand på en lejeaftale fra Watford.

Landsmanden Benito Raman kom ligeledes på tavlen i den kamp, efter han er kommet til fra Standard Liége. Generelt har Fortuna Düsseldorf oprustet gevaldigt i netop offensiven, hvor også Frankfurts unge Aymen Barkok er kommet til på en lejeaftale. Den tyske U-landsholdsspiller har allerede vist sig frem i Bundesligaen, og han kan blive spændende at følge, hvis ellers han får chancen. 19-årige Davor Lovren er hentet til fra Dinamo Zagreb, mens Kevin Stöger kommer til transferfrit fra Bochum. Kenan Karaman samt Takashi Usami, der også var på leje sidste år, er de to seneste af de i alt otte offensive kræfter, der er hentet ind.

I defensiven er Jean Zimmer hentet til, efter han var kommet i overskud i Stuttgart, mens det også er værd at nævne, at den tidligere Bayern München-spiller Diego Contento er ny mand i klubben. Tysk-italianeren skal forsøge at få gang i karrieren igen, efter han ellers var udset en lovende karriere og blandt andet var på bænken i Champions League finalen i 2010.

Endelig så må vi også for en god ordens skyld nævne Matthias Zimmerman og Alfredo Morales som to af de i alt tolv nyindkøb hos oprykkerne.

Med så mange nye spillere ind, skal der selvfølgelig også nogen ud. Düsseldorf har faktisk holdt på sine profiler, og dem de har sagt farvel til var formentlig ikke udset en større rolle på Friedhelm Funkels mandskab. Marlon Ritter, Lukas Schmitz, Julian Schauerte, Kemal Rüzgar, Justin Toshiki Kinjo og Emmanuel Lyoha er alle skiftet nedad rangstigen for at få mere spilletid.

Styrket/Svækket: Styrket

Denne sæson:

Får Friedhlem Funkel Fortuna til at funkle fra start af? Det er det store spørgsmål forud for den kommende sæson. Holdet er som nævnt godt polstret med flere spændende indkøb, selvom de er blottet for de helt store profiler.

Skal det blive til et længere ophold på den fineste adresse, end sidst de var oppe, så kræver det blandt andet, at Marvin Duksch viser sig frem som kvalitetsangriber. Rouwen Hennings er definitionen på en 2. Bundesligaangriber, og det bliver hvert fald ikke den rutinerede tyskers mål, som Fortuna Düsseldorf skal hænge håbet om overlevelse på.

Der er flere spændende spillere på dette Fortuna-hold, men mange af dem er unge og også forholdsvist uprøvet i Bundesliga sammenhæng, og spørgsmålet er, hvor lang tid, det tager, før Funkel finder frem til sine foretrukne 11, og hvor hurtigt de nye finder hinanden.

En af de mere rutinerede er målmand Raphael Wolf, der har en fortid hos blandt andre Werder Bremen og HSV, og som har 487 Bundesligakampe på sit CV, men som også har lukket knap to mål ind i snit i de kampe. Han var dog blandt de allerbedste i sidste års 2. Bundesliga, og han skal gerne ramme samme niveau, hvis Fortuna Düsseldorf skal have en chance for overlevelse.

Friedhelm Funkel er en rutineret herrer med flere Bundesligaklubber og 2. Bundesligaklubber bag sig, men fælles for de fleste af de klubber er også, at det sjældent har været godt i lang tid af gangen. Det bliver vigtigt, at han holder hovedet koldt i en formodet hektisk start, hvor Leverkusen, Hoffenheim, RB Leipzig og Stuttgart alle venter i de første fem runder.

Bud på placering: 14-18

Idealopstilling: 4-4-2

Wolf – Zimmer, Ayhan, Hoffmann, Contento – Lukebakio, Stöger, Sobottka, Raman – Hennings, Duksch

Hold øje med:

Marvin Duksch

Var den store stjerne for Holstein Kiel i sidste sæson, og han er manden, der er udset til at skulle score målene for Fortuna Düsseldorf. Var i mange år anset som et stort talent i Dortmund, men det var først i sidste sæson, at han som 24-årige fik sit endelig gennembrud. Nu venter Bundesligaen så forude for den 1,88 meter høje angriber, der skal vise Düsseldorf og alle os andre, at han ikke bare er en døgnflue. God i hovedspillet og skal i en ellers ung offensiv også tage ansvar til trods for, at han er ny i truppen.

Vil du en tur til Düsseldorf og se Fortuna på ESPRIT arena, så se her, hvordan du får billetter til deres kampe i den kommende Bundesligasæson

You may also like
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Fortuna für Alle – Er gratis billetter til alle fans nytænkning eller utopi?
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Fortuna Düsseldorf vil give gratis adgang til stadion for alle fans
Optakt, VfB Stuttgart
Sæsonoptakt: VfB Stuttgart – Kører elevatorholdet igen en tur i kælderen?