Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: FC Schalke 04 - RB Leipzig - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Schalke 04 – RB Leipzig

Optakt: FC Schalke 04 – RB Leipzig

Optakt, Schalke

Kampfakta:

Spillested: Veltins-Arena
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Xee

 

Holdnyt:

FC Schalke 04:

Schalke 04 fik føjet et enkelt point til kontoen, da de i sidste runde spillede 1-1 på udebane med Werder Bremen. Det var dog lige ved at gå galt, da Werder Bremen fik annuleret en scoring i allersidste sekund.

Pointdelinger kan dog ikke gøre det for Schalke. De ligger på sidstepladsen med hele ni point op til Relegationspiel, så de skal snart til at finde sejrsformularen frem, hvis de skal gøre sig forhåbninger om en ny sæson i Bundesligaen. Situationen er akut for Schalke, men hvis de kan få det potentiale frem i truppen, som der bør være, så er det ikke slut endnu.

Selvom skuffelsen var stor over at ryge ud i pokalen, så er det måske ikke helt skidt, at de kongeblå nu kan fokusere udelukkende på Bundesligaen efter onsdagens nederlag på 1-0 til Wolfsburg.

I dette vindue har Schalke skilt sig med Ozan Kabak, der er sendt på leje til Liverpool og Jürgen Klopp, mens Schalke til gengæld har hentet Shkodran Mustafi, der fik sin kontrakt ophævet i Arsenal. Den tidligere tyske landsholdsspiller skal være med til at stabilisere en vakkelvorn defensiv sammen med sin tidligere holdkammerat, Kolasinac. Det er dog uvist, om Mustafi får en rolle i lørdagens kamp mod Leipzig, da han indtil fredag har siddet i karantæne efter sin indrejse fra London.

Mens der altså er usikkerhed om den tidligere Arsenal-spiller, så mangler Schalke til lørdagens kamp med sikkerhed Kilian Ludewig, Paciencia, Salif Sane og Skrzybski.

 

RB Leipzig:

Julian Nagelsmanns drenge fik i lørdags en utrolig vigtig 1-0-sejr på hjemmebane over Bayer Leverkusen.

Selvom RB Leipzig ligger på andenpladsen, så ligner det, at løbet er kørt i forhold til at skulle indhente Bayern. De er syv point bag de sydtyske mastodonter efter nitten runder, og det kan være svært at se, hvordan det skulle lykkedes dem at indhente et hold af Bayerns kaliber. Fokus bør derfor lige nu mest være på at sikre top-4, for de ikke har råd til at falde helt fra hinanden, hvis de skal være at finde i Champions League næste sæson.

Lørdag må “die Roten Bullen” se bort fra Dominik Szoboszlai, Emil Forsberg, Benjamin Henrichs og Konrad Laimer.

Yussuf Poulsen er i de fleste tyske medier udset en plads på bænken, selvom den danske angiber viste sig fint frem i midtugen, da han scorede to gange i pokalsejren mod Bochum.

 

Bud på startopstillinger:

Schalke 04: Fährmann; Becker, Thiaw, Nastasic, Kolasinac; Stambouli, Mascarell; William, Harit, Schöpf; Hoppe
RB Leipzig: Gulacsi; Klostermann, Upamecano, Orban; Mukiele, Sabitzer, Kampl, Angelino; Olmo, Nkunku; Sørloth

 

Dom:

Schalke ser stærkere ud end de gjorde for en måned siden, og det modsatte kan man næsten sige om Leipzig. Det kan lyde langt ude, og det går vel imod al logisk sans, men vi har en fornemmelse af, at Schalke vinder med 2-1.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg