Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: FC Schalke 04 - FC Bayern München - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Schalke 04 – FC Bayern München

Optakt: FC Schalke 04 – FC Bayern München

Optakt, Schalke

Kampfakta:

Spillested: Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Kamptidspunkt: Søndag 15:30
TV: TV3 MAX

 

Holdnyt:

FC Schalke 04:

I onsdags indkasserede Schalke det tolvte nederlag i sæsonen, da de i tillægstiden indkasserede sæsonens 44. mål og tabte med 1-2 til Köln.

At tabe point og tabe dem i kampenes slutfase er som udgangspunkt ikke noget Schalke har råd til i denne tid, hvor deres eksistens i Bundesligaen er under maks pres, men at smide point og tabe i tillægstiden til en direkte konkurrent i bundkampen er tæt på utilgiveligt. Der er nærmest ikke ord for den deroute, Schalke har været igennem i det seneste års tid.

Selvom det er en forfærdelig tid at holde med “die Königsblau”, så ser det dog på nogle punkter lysere ud, end det gjorde tidligere på sæson. De fik stoppet den rædselsfulde sejrstørke ved at slå Hoffenheim, spillet er blevet bedre, de har hentet klubikonerne Sead Kolasinac og Klaas-Jan Huntelaar hjem, men lige nu er Schalkes største håb Matthew Hoppe.

Den amerikanske angriber fik chancen fra start mod Hoffenheim for to uger siden, hvor han tog fusen på alle og scorede et hattrick, og selvom de to seneste runder er endt i nederlag, har han scoret i dem begge. Matthew Hoppe har altså scoret fem mål i sine seneste tre kampe.

Selvom Schalke ser bedre ud, end de gjorde for en måned siden, så skal der alligevel snart ske nogle ting. Med en halvsæson tilbage ligger Schalke på sidstepladsen, de har otte point op til 16.-pladsen og Relegationspiel, og de er ti point fra direkte overlevelse. Det kan lyde ret uoverskueligt, når man tænker på, at de kun har hentet syv point i den første halvdel af sæsonen.

Til søndagens Bundesliga-klassiker sidder Kilian Ludewig, Pacienca og Steven Skrzybski ude med skader for Schalke.

 

Læs også: Ugens duel: Matthew Hoppe vs Jerome Boateng

 

FC Bayern München:

Et brændt straffespark af islændingen Alfred Finnbogason gjorde, at Bayern i onsdags på udebane vandt med 0-1 over deres bayerske naboer fra Augsburg. Det var ikke nogen stor kamp fra rekordmestrene, men det var alligevel en historisk en af slagsen, da de igen endelig holdt nullet, og dermed tangerede Manuel Neuer også Oliver Kahns rekord for flest kampe uden at indkassere mål.

Selvom det er ved at være et halvt år siden, så er det nok de færreste, der lige foreløbig glemmer denne sæsons premierekamp, hvor Bayern maltrakterede Schalke og vandt 8-0. Historisk set har Bayern et ret godt tag på den kongeblå del af Ruhr-distriktet. Det er lidt over ti år siden, at Bayern senest tabte en Bundesliga-kamp til Schalke, og hvis vi tæller alle turneringer med, er det også ved at være ti år siden, at Schalke sidst fik skovlen under sydtyskerne. Med tanke på, hvordan det går Schalke for tiden, kan det godt være svært at se, hvorfor søndagens opgør skulle blive det, hvor stimen bliver brudt.

På nær Tolisso og Nianzou har Hansi Fick alle mand klar til kamp.

 

Bud på startopstillinger:

Schalke 04: Fährmann; Becker, Kabak, Nastasic, Kolasinac; Mascarell, Serdar; Raman, Uth, Harit; Hoppe
Bayern München: Neuer; Pavard, Boateng, Alaba, Hernandez; Kimmich, Goretzka; Gnabry, Müller, Coman; Lewandowski

 

Vidste du, at…:
selvom Schalkes stadig kan redde sig i ligaen, så er der historisk set ikke noget, der indikerer det er muligt? Det er nemlig aldrig lykkes for et hold med syv point eller færre halvvejs i sæsonen at overleve i Bundesligaen.

 

Dom:

Mon ikke Schalke på et eller andet tidspunkt begynder at hente nogle lidt bedre resultater, så de stadig har en chance for at overleve? Det tror vi på, at de gør, men ikke mod Bayern. 0-3 til sydtyskerne.

Få spiltips til alle kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!