bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Bayer 04 Leverkusen – VfL Wolfsburg

Optakt: Bayer 04 Leverkusen – VfL Wolfsburg

Corona virus, Ingen tilskuere, optakt

Kampfakta:

Spillested: BayArena, Leverkusen
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: Viaplay

 

Holdnyt:

 

Bayer 04 Leverkusen:

Efter en mindre god periode siden vinterpausen fik Leverkusen en af sæsonens helt store sejre, da de i tirsdags på hjemmebane slog Dortmund med 2-1.

Sejren over Dortmund var holdets første Bundesliga-sejr i 2021 efter fire forsøg, men selvom Peter Bosz’ mandskab ikke for alvor har brilleret, siden Bundesliga begyndte igen, er der nok ikke den store grund til at være bekymret. Leverkusen ligger stadig godt i forhold til en top-4-placering, de er stadig med i Europa League samt DFB-Pokalen, og med Bayern München ude af turneringen har de måske en ganske god mulighed for at vinde turneringen.

I sejren mod Dortmund spillede de en fortrinlig første halvleg, mens de var lidt mere på hælene i de sidste 45 minutter, hvor de faktisk var ved at smide det hele over styr. Sejren blev særligt grundlagt af de to unge stjerneskud Moussa Diaby og Florian Wirtz, der bandt hjemmeholdets offensiv sammen

Til lørdagens eftermiddagskamp må Peter Bosz undvære Sven Bender, Santiago Arias, Paulinho og Mitchell Weiser.

 

VfL Wolfsburg:

Oliver Glasners gutter hev en pligtsejr hjem, da de tirsdag på udebane vandt 0-2 over Mainz 05.

Efter den første del af sæsonen overstået ligner Wolfsburg en stærk bejler til top-4, hvilket er noget klubben på alle måder fortjener ros for. De har virkelig lagt på fra sidste sæson, hvor de godt nok sikrede sig europæisk fodbold med en 7.-plads, men hvor de var langt fra at komme i betragtning til kampen om top-4. Det er ikke tilfældet i år.

Selvom de nok stadig må ses som de undertippede i kampen om de øverste fire pladser, når man sammenligner dem med Dortmund, Leverkusen, Leipzig og i virkeligheden også Gladbach, så må man bare anerkende det faktum, at de efter en halv sæson har 29 point og ligger nummer fem i tabellen med samme antal point som Dortmund på fjerdepladsen.

De har indtil videre ikke tabt andet end udekampe mod Bayern og Dortmund, og selvom de har svært ved at vinde over de direkte konkurrenter i topkampen, så er de utrolig gode til at få point mod de hold, der ligger længere nede i tabellen, og så er de utrolig svære at slå, hvilket kan komme til at gavne dem rigtig meget i maj, når det hele skal afgøres.

Til lørdagens topkamp må “die Wölfe” se bort fra Daniel Ginczek og Jerome Roussillon.

 

Bud på startopstillinger:

Leverkusen: Hradecky; Lars Bender, Tah, Tapsoba, Wendell; Wirtz, Aranguiz, Amiri; Diaby, Alario, Bailey

Wolfsburg: Casteels; Baku, Lacroix, Brooks, Otavio; Schlager, Arnold; Philipp, Gerhardt, Steffen; Weghorst

 

Dom:

Wolfsburg er svære at slå, og i en seks-pointskamp som denne kunne man godt forestille sig, at begge hold ikke har lyst til at satse alt for meget. Vi tror derfor, at “die Werkself” og “die Wölfe” spiller uafgjort med cifrene 1-1.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Optakt, Borussia Dortmund, Gelbe Wand, Den gule mur
Optakt: Borussia Dortmund – Bayern München: Mesterskabsduel og målfest?
Optakt, Union Berlin
Optakt: Union Berlin – RB Leipzig: Slaget om Østtyskland
Optakt, St. Pauli
Optakt: St. Pauli – Schalke: Historisk sejr i horisonten for havneklubben?
Union Berlin, optakt
Optakt: 1. FC Union Berlin – Hertha BSC: Kampen om Berlin