bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Matthew Hoppe (Schalke 04) mod Jerome Boateng (Bayern München)

Ugens duel – Matthew Hoppe (Schalke 04) mod Jerome Boateng (Bayern München)

Det er bund mod top, når Schalke 04 og Bayern München tørner sammen på Veltins Arena søndag. Det er kampen mod overmagten for die Königsblaue, men hjemmeholdet har 19-årige Matthew Hoppe, der har kvaliteterne til at redde Schalke.

De fleste husker filmen Star Wars – A New Hope fra 1977, hvor Luke Skywalker var den store helt, som destruerede dødsstjernen. Filmens plot svarer nærmest til det, der kommer til at foregå søndag på Veltins Arena, hvor Schalke 04 tager møder overmagten fra Bayern München.

Og her skal bundholdet fra Gelsenkirchen få deres “New Hoppe” til at fungere. Schalkes topscorer er nemlig den 19-årige amerikaner Matthew Hoppe, der står noteret for fem mål i denne Bundesliga-sæson.

Han kommer på noget af en opgave, når han skal forsøge at trænge gennem Bayerns defensiv, men ligesom med Luke Skywalker i Star Wars, er det ikke helt umuligt for Hoppe, selvom det ser svært ud.

Hoppe har mange lovende kvaliteter, hvor hans fysik og afslutningsevner kan blive vigtig søndag eftermiddag. Amerikaneren har i syv kampe haft 12 skud på mål for Schalke 04, hvor seks af dem har ramt inden for rammen. Her har fem af dem fået nettet til at blafre.

Noget af det interessante ved Hoppe er, at han sparker godt med begge ben, da det er blevet til tre mål med højre og to med venstre. Det så vi blandt andet, da han stjal showet i Schalkes sejr over Hoffenheim, hvor han scorede med begge fødder.

Matthew Hoppe har også vist, at han tager nogle kloge dybdeløb. Dette kan blive aktuelt i kontrafasen, når Bayerns bagkæde står for højt oppe på banen, da Hoppes overblik og dybdeløb kan skabe ravage på gæsternes halvdel.

Her har Hoppe en fordel, da han er eminent til at time sit løb og give sig selv et vigtigt forspring, og han er dermed kun blevet dømt offside en enkelt gang i denne sæson. Søndag skal han forsøge at løbe i ryggen på Jerome Boateng, da tyskeren ikke har imponeret i denne sæson.

Hoppe er heller ikke bleg for at gå til den. Han jagter bolde, som om det gjaldt hans liv, og det hårde tryk kan sætte Boateng under pres. Boateng er hverken den mest atletiske eller hurtigste spiller i Bayerns defensiv, og han han nogen gange været flere dage om at vende sig.

32-årige Boateng har dog erfaringen på sin side, og han har i denne sæson lavet flest clearinger af alle Bayern-spillere. 29 gange i 15 kampe er det blevet til, som giver et gennemsnit på 1.9 per kamp.

Men ligesom med resten af Bayern Münchens defensiv, har Jerome Boateng ikke spillet op til sit bedste i denne sæson. Han er den forsvarsspiller, der er blevet afdriblet flest gange af alle i Bayern-truppen, og han er tit blevet fanget ude af position.

11 ud af 26 gange er Boatengs direkte oppasser strøget forbi ham, og det burde være gode nyheder for Matthew Hoppe inden søndagens opgør på Veltins Arena.

Schalkes farlige amerikaner skal dog ramme samme niveau, som han havde mod Hoffenheim, og det betyder blandt andet, at han skal holde bedre fast på bolden. I denne sæson har han haft problemer med at smide for mange bolde væk, da han 23 gange har tabt bolden til modstanderen.

Hvis han formår at holde bedre fast på bolden, gør det Schalkes chancer for point en del større. Det vigtigste er dog, at Matthew Hoppe får udnyttet sine chancer, hvis ikke, så er Schalke 04 dødsdømt i kampen mod Bayern München.

Ugens duel.
Statistik i Bundesligaen 2020/2021:

Matthew Hoppe:

Kampe: 7.
Mål: 5.
Skud på mål: 12 (1.7 per. kamp).
Succesfulde driblinger: 3 ud af 7.

 

Jerome Boateng:

Kampe: 15.
Clean sheet: 3.
Bolderobringer: 16 (1.1 per. kamp).
Tacklinger vundet: 15 af 23 tacklinger.

 

Læs også: Optakt: Schalke 04- FC Bayern München

Få spiltips til kampen Schalke – Bayern München hos SpilXperten

You may also like
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på