bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Köln – Borussia Dortmund: Slutter mesterskabsduellen, før den er begyndt?

Optakt: FC Köln – Borussia Dortmund: Slutter mesterskabsduellen, før den er begyndt?

Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester

Borussia Dortmund skulle kæmpe hårdt for sejren over Mainz i midtugens udsatte kamp, og søndag skal de igen i ilden. Denne gang mod Köln, der har bevist, at de godt kan bide skeer med topholdene.

 

Kampfakta

Spillested: Rhein-Energie-Stadion, Köln
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 19.30
Tv: TV3 Sport

 

Köln

Köln går ind til søndagens opgør mod Dortmund med en god smag i munden. I hvert fald viste Steffen Baumgarts mandskab, at de godt kan bide skeer med topholdene, da de i seneste spillerunde besejrede Leverkusen med 1-0.

Den indsats, der blev lagt for dagen mod Leverkusen, skal holdet forsøge igen at hive frem, da de udviste en ekstrem kynisme – til trods for at være presset i store dele af opgøret. Det må have tændt en gnist hos gedebukkene, der dog kommer på hårdt arbejde, når et veloplagt og topmotiveret Dortmund-mandskab lægger vejen forbi Rhein-Energie-Stadion søndag eftermiddag.

Dortmund har også generelt overhånden mod 1. FC Köln, da vi skal tilbage til 2015 for at finde den seneste Köln-sejr på eget græs mod BVB. Ikke desto mindre har Köln alt at spille for, da de med en sejr vil kunne trække fra den øvrige sub-top og række ud efter de rigtige sjove pladser, der giver adgang til europæisk fodbold.

Men der skal en god portion held og dygtighed til, hvis Köln skal kunne byde Dortmund op til dans- Opgøret mod BVB bliver uden Jonas Hector, Kainz samt matchvinder Schindler, der ikke kommer i kamp. Til gengæld kan Baumgart se frem til at få Duda og Jannes Horn tilbage i kamptruppen.

 

Dortmund

Der skulle en sen scoring til for Dortmund, da de onsdag aften kæmpede sig til tre point ude mod Mainz. Efter en halvsløj affære uden de store chancer dukkede Axel Witsel op efter 87 minutter, og så sendte belgieren BVB på sejrskurs. Sejren var ekstrem vigtig for die Schwarzgelben, der holder snor i Bayern, da det nu kun er fire point, der skiller de to mandskaber.

En sejr i søndagens kamp mod Köln vil også være påkrævet, hvis spændingen skal være intakt efter landsholdspausen, hvor Dortmund bl.a. møder Leipzig og ikke mindst Bayern München.

Men efter en ustabil periode har BVB på det seneste bevist, at de ikke udelukkende spiller underholdende indianerfodbold. For i forrige spillerunde mod Arminia Bielefeld måtte BVB også nøjes med en 1-0-sejr, men det er omvendt også en styrke at vinde uden for alvor at ramme topniveauet.

Derudover kom Erling Haaland på banen den sidste halve time i onsdagens opgør mod Mainz, og det kan tyde på, at nordmanden lørdag kan få sin bare anden startplads i dette kalenderår. Det vil af naturlige årsager være en styrkelse af Dortmund-offensiven, selvom der florerer massive rygter om Haalands fremtid, som ser ud til at lægge alle andre steder end i Dortmund.

Foruden Haaland kan der også blive comeback til Mats Hummels samt Raphäel Guerreiro, mens det til gengæld må forventes, at Marco Reus fortsat ikke er klar grundet sygdom. På mange måder lysner det på skadesfronten i Dortmund, men Marco Rose på fortsat undvære Akanji, Meunier, Morey, Moukoko, Schmelzer, Tigges mens Dahoud er ude med karantæne efter for mange gule kort.

 

Karantæner

Köln: Ingen
Dortmund: Dahoud

 

Bud på startopstillinger

Köln: Schwäbe – Schmitz, Kilian, Hübers, J. Horn – Skhiri, Özcan – Ljubicic, Duda, Uth – Modeste
Dortmund: Kobel – Passlack, Can, Hummels (c), Schulz – Brandt, Witsel, Bellingham – Hazard, Haaland, Malen

 

Vidste du, at..

der har været 36 mål i de seneste ni indbyrdes kampe mellem de to hold, hvilket giver et snit omkring de fire mål pr. kamp?

 

Dom:

Dortmund er favoritter til søndagens opgør og ikke nok med det, så er de omvendt også tvunget til at snuppe sejren, hvis de vil gøre mesterskabskampen spændende. Vi tror på en 3-1-sejr til BVB, hvor Haaland meget vel kan komme på scoringstavlen.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”