bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Köln – Bayern München

Optakt: FC Köln – Bayern München

Sæsonen er i store træk afgjort for begge mandskaber. Köln er rykket ned, og Bayern har efter Champions League-nederlaget til Real Madrid kun DFB Pokalen at spille for.

 

Kampfakta:

Spillested: Rhein-Energie-Stadion 

Kamptidspunkt: Lørdag 15:30 

Dommer: Bibiana Steinhaus

TV: Bulibold

Holdnyt

FC Köln:

FC Köln skal ikke spille Bundesliga i næste sæson. Det står klart efter sidste sæsons smertelige nederlag mod Freiburg, hvor de trods et flot comeback alligevel tabte med 3-2. På mange måder et passende billede for en sæson, hvor et horribelt efterår blev afgørende.

Men alt er ikke skidt i Köln. Et par kulturbærere i Köln i skikkelse af Timo Horn og Jonas Hector har for nyligt forlænget deres kontrakter, mens Kiels træner Markus Anfang også allerede er blevet præsenteret som ny træner for den kommende sæson. Så alt i alt er der grund til at tro på, at opholdet i 2. Bundesliga kun bliver et enkelt år.

Men lørdag bliver det med sikkerhed en tårevæddet kamp, når holdet spiller sin sidste hjemmekamp i sæsonen. En kamp hvor de må undvære Lehmann.

Bayern München:

Det var et hårdt slag, sydtyskerne led tirsdag aften på Bernabéu. Drømmen om en Champions League finale braste til trods for, at klubben ret beset var bedre over de to kampe. Men personlige fejl i de to kampe blev dyre, hvor Sven Ulreich i sær så mindre heldig ud i Madrid.

Med exit fra Europa er drømmen om en ny treble slut, men det kan stadig blive til to tiler, hvis de vinder pokalfinalen mod Frankfurt i Heynckes sidste kamp. Her og nu gælder det dog først Köln, og spørgsmålet er, om Heynckes igen vælger et C-hold, som han gjorde mod Frankfurt i sidste runde.

Umiddelbart virker det dog til, at han satser på stamspillerne på nær Alaba, der stadig døjer lidt med de skavanker, han pådrog sig i Madrid.

Neuer er tilbage på træningsbanen, men er stadig ude, ligesom Coman, Robben, Vidal og Boateng er det.

Karantæner:

Köln: Jorge Meré

Bayern München: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Köln: Horn – Maroh, Sørensen, Heintz, Risse, Handwerker – Koziello, Höger, J. Hector – Bittencourt – Terodde

Bayern München: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Thiago – Tolisso, James – T. Müller, F. Ribery – Lewandowski.

Vidste du, at:

sidste gang Köln vandt over Bayern, kom de tilbage efter at have været bagud 2-0 ved pausen og slutresultatet blev 3-2.

Dom:

Vi tror ikke på, at det bliver til et nyt comeback til Köln. Vi tror på en komfortabel sejr til Bayern München, der har brug for at tanke selvtillid inden DFB-Pokalen. 3-0 til gæsterne.

Husk, at du kan se Bundesligafodbold direkte på Bulibold hver weekend, når vi viser tre kampe gratis og direkte fra Tyskland.

Relateret
You may also like
Optakt: Eintracht Frankfurt – FC Bayern München
Optakt: Bayer 04 Leverkusen – Hertha BSC
Optakt og spiltips: Borussia Dortmund – Gladbach
Optakt og spiltips: FC Schalke 04 – Borussia Dortmund