bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – FSV Mainz 05

Optakt: Borussia Dortmund – FSV Mainz 05

Borussia Dortmund, optakt

Fælles for lørdagens to duellanter er, at de begge er tæt på at nå målet for sæsonen. Dortmund er tæt på at sikre sig Champions League-kvalifikation, og Mainz er tæt på overlevelse. Der mangler dog stadig lidt, og begge hold er nok interesserede i at få en stille og rolig sidste spillerunde.

Kampfakta:

Spillested: Signal-Iduna Park, Dortmund

Dommer: Siebert

Kamptidspunkt: Lørdag 15:30

TV: bulibold.dk

Holdnyt:

Borussia Dortmund:

Peter Stögers tropper måtte i sidste weekend nøjes med et remis mod Werder Bremen i en kamp, der endte 1-1. En kamp, hvor de faktisk spillede ganske fornuftigt, men hvor den sidste skarphed manglede.

Alt tyder efterhånden på, at Stöger er fortid til sommer, og det vil derfor blive østrigerens sidste hjemmekamp for Dortmund, hvor han med en sejr vil kunne sikre adgang til Champions League næste år. Og det gør han nok også klogt i, da sidste kamp i sæsonen er ude mod formstærke Hoffenheim, der også kæmper med om Champions League pladserne.

Sidste hjemmekamp er det også for Roman Weidenfeller, der stopper karrieren til sommer, og skulle Dortmund være komfortabelt foran, bliver der spekuleret i, at han vil blive skiftet ind som en hyldest for mange års tro tjeneste.

Til kampen mod Werder benyttede Stöger for andet kamp i træk den samme opstilling, men med både Sancho og Reus tvivlsomme, kan han blive tvunget til at rotere lidt. Både Kagawa og Yarmolenko er klar igen, og særligt sidstnævnte kan være et alternativ, hvis enten Reus eller Sancho ikke bliver klar

Batshuayi, Rode og Durm vil være fraværende for Dortmund til lørdagens kamp.

FSV Mainz 05:

Mainz fik noget overraskende en storsejr over Leipzig med cifrene 3-0

Et Mainz-hold, der igennem en årrække har lignet en fornuftig klub med ro på bagsmækken og med potentiale for Europa, har de sidste to sæsoner ligget og rodet rundt nede i bunden. Kampe som i sidste weekend viser dog, at der er mere potentiale i holdet og ikke mindst De Blasis, der har holdt højt niveau over hele sæsonen.

Redningen er fortsat endnu ikke en kendsgerning, men med sidste uges sejr bør den direkte nedrykning være undveget. Klubben har i øvrigt også den fordel, at det af de fire hold, der kæmper om ikke at slutte på de to sidste pladser, er det hold med den næstbedste målscore.

”Die Nullfünfer” mangler Adler Balogun, Latzta, og vores egen Emil Berggren til lørdagens kamp, hvor de altså definitivt kan sikre sig overlevelse i ligaen, hvis et par resultater går deres vej.

Karantæner:

Borussia Dortmund: Ingen

Mainz 05: Ingen

Bud på startopstillinger:

Borussia Dortmund: Bürki; Pisczcek, Sokratis, Toprak, Akanji; Weigl; Pulisic, Götze, Reus, Sancho; Phillipp

Mainz 05: Adler; Brosinski, Bell, Hack, Diallo: De Jong; Gbamin, Serdar; De Blasis, Öztunali; Muto

Vidste du, at…:

Mainz i elleve udekampe mod Dortmund endnu ikke har vundet? Mainz har i Bundesligaen ikke spillet så mange udekampe mod et andet hold uden at vinde.

Dom:

Trods Mainz’ flotte resultat fra sidste weekend, tror vi, at Dortmund med en sejr denne lørdag eftermiddag sikrer Champions League næste sæson. 2-0 til hjemmeholdet.

Drømmer du om en tur til Dortmund og deres imponerende stadion, så se her, hvordan du får billetter til deres kampe

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”