bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Augsburg – Solidt sydtysk håndværk

Optakt: FC Augsburg – Solidt sydtysk håndværk

Sidste sæson:

Nummer 12 i Bundesligaen

Når vi kigger tilbage på sæsonen 2017-18 for Manuel Baum og hans mandskab, så var det svært at finde ét eneste tidspunkt, hvor man sad og tænkte, at Augsburg var i nedrykningsfare. Tværtimod. I løbet af sæsonen var der faktisk tidspunkter, hvor man overvejede muligheden for, at ”die Fuggerstädter” kunne opnå europæisk fodbold sådan som de gjorde det i 2015-sæsonen.

Augsburg havde en rigtig god ”Hinrunde”, hvor vi bl.a. blev introduceret til Alfred Finnbogason, der var i målhumør til at begynde med. FinnTORgason, som de døbte ham i det sydtyske, lå på et tidspunkt på topscorerlistens tredjeplads, inden han så senere gik gevaldigt i stå. Da islændingen holdte op med at score tog nyindkøbet Michael Gregoritsch fra HSV til gengæld over, og på den måde havde angrebsduoen hver især deres halvsæson med masser af mål til følge.

I samme ombæring er det også på plads at nævne Caiuby og ikke mindst Philipp Max, der stod for henholdsvis otte og tolv oplæg. Caiuby var endelig skadesfri, og var ham der ofte bidrog med fantasi og overblik, mens Phillipp Max med den ene store præstation efter den anden spillede sig ind i varmen hos flere europæiske topklubber, ligesom Joachim Löw formentlig også holder et vågent øje med Max i fremtiden.

Efter første halvsæson lå Augsburg udmærket med hensyn til kvalifikation til europæisk fodbold, men de blev dog sat lidt af i den kamp i løbet af et forår, hvor det ret hurtigt stod klart, at de hverken kunne nå Europa eller nedrykning.

Det må dog siges at være en rigtig flot sæson for et Augsburg-hold, der holdt sig langt væk fra al frygt og spekulation om nedrykning. Ganske enkelt solidt arbejde af et hold, der gik gennem en hel sæson uden de store udsving og som lukkede færre mål ind end blandt andre Hoffenheim, Dortmund og RB Leipzig.

Transfers:

Manuel Baum har ikke fået et væld af nye profiler ind på holdet i sommerens vindue. Deres mest interessante indkøb må være Andre Hahn, der skifter fra HSV efter et års ophold i havnebyen med begrænset succes. Hahn var dog en stor succes, sidst han var i Augsburg, hvor han gjorde det så godt, at det blandt andet blev til debut på landsholdet. Augsburg har også hentet den unge finne med det dansk-klingende navn Fredrik Jensen i Twente. En spiller med et lidt mere ydmygt cv end Andre Hahn, men stadig en interessant spiller med et pænt potentiale.

Den 20-årige højreback Felix Götze (lillebror til Mariohar aldrig fået et gennembrud hos Bayern München, så nu skal han prøve lykken hos Augsburg, hvor der er gode muligheder for at erobre en stratplads. Julian Schieber er ligeledes blevet hentet på en fri transfer. Angriberen, der aldrig helt har kunne finde fodfæste i Bundesligaen, skal nu gøre endnu et forsøg på at blive en Bundesliga-profil. Der har igennem Julian Schiebers karriere været langt mellem snapsene, men vi har dog i glimt set gode præstationer fra tyskeren, og hvis der er en klub, der kan bringe de døde til live, så må det være Ausgburg.

”Die Fuggerstädter” kan glæde sig over, at de i hvert fald indtil videre har holdt på de fleste af profilerne fra sidste sæson, men på målmandsposten er de blevet alvorligt svækket, efter Marwin Hitz er taget til Dortmund på en fri transfer. De har endnu ikke anskaffet sig en erstatning for schweizeren, hvilket de måske skulle overveje at gøre. Daniel Opare er også væk, efter han er skiftet til belgiske Royal Antwerpen på fri transfer. Marcel Heller har de solgt til Darmstadt for godt og vel €350.000.

Styrket/svækket

Svækket

Denne sæson:

Lige siden Augsburg kom op fra 2. Bundesliga i 2011, er der ved hver sæson blev stillet spørgsmål ved, om Augsburg ville overleve. Det spørgsmål bør vi ikke stille i år. Godt nok kommer de til at mangle Marvin Hitz, der var en undervurderet målmand, men Andre Hahn ligner et godt indkøb i den anden ende af banen i en offensiv, der faktisk har et højt niveau. Givet at han holder sig skadesfri, selvfølgelig.

Finnbogason rammer måske ikke samme måltotal som i sidste sæson, men Gregoritsch skal nok igen score tocifret, og så er Schieber, trods manglende mål, en anden type spiller, der giver Augsburg lidt mere styrke i luftrummet.

Caiuby bliver igen nøglen rent offensivt, da han har noget af den vision, der skal til, og som gør, at Augsburg faktisk er et ganske underholdende mandskab at følge trods deres ry som Bundesligaens grå mus. Det samme kan i øvrigt siges om Manuel Baum, som muligvis står lidt i skyggen af Julian Nagelsmann og Florian Kohfeldt, men som er en af Bundesligaens mest interessante trænernavne.

På målmandsposten er Hitz som nævnt væk, og lige nu ser det ud til, at Andreas Luthe, der var andetvalg under Hitz, skal overtage rollen som førstemålmand. Luthe har blot syv Bundesligakampe under bæltet trods sine 31 år, og spørgsmålet er, om ikke Augsburg burde investere i en ny målmand. Det burde de nok, hvis vi selv skal besvare det spørgsmål.

Ellers virker truppen generelt lidt bredere end sæsonen forinden, og Augsburg bør med lidt medvind kunne slutte tættere på de europæiske pladser end bundplaceringerne.
Bud på placering: 12-14

Bud på idealopstilling – 4-2-3-1

Luthe – F. Götze, Hiteregger, Gouweleeuw, P. Max – D. Baier, R. Khedira – Hahn, Gregoritsch, Caiuby – Finnbogason

Hold øje med – Martin Hinteregger

Det plejer ikke at være midterforsvaren, der trækker folk til stadion. Alligevel kan østrigeren med det firkantede hoved blive spændende at følge i denne sæson. En utrolig vigtig spiller for ”die Fuggerstädter”, og som også forbedrede sig rent teknisk i sidste sæson, selvom han til tider ligner en ung Robert Huth, når han fører bolden frem. Skal skabe defensiv struktur, og så skal han gerne score et par mål på dødbolde som i sidste sæson.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 9 – Alles auf ”Die Fuggerstädter”
Werder Bremen, Jens Stage, Niclas Füllkrug
Sæsonoptakt: SV Werder Bremen – med eller uden Füllkrug?
Optakt, VfB Stuttgart
Sæsonoptakt: VfB Stuttgart – Kører elevatorholdet igen en tur i kælderen?
Bo Svensson, Mainz 05, optakt
Sæsonoptakt – Mainz 05: Mere magi i vente for Bo Svensson og Mainz?