bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Bundesliga > 1. FSV Mainz 05 > Optakt: Eintracht Frankfurt – Mainz 05

Optakt: Eintracht Frankfurt – Mainz 05

Et nederlag sender hjemmeholdet tæt på den direkte nedrykning, mens Mainz har brug for en sejr for at holde fast i toppen. 

Holdnyt:
Frankfurt:
Efter sidste rundes nederlag til Leverkusen har Frankfurt desperat brug for point, hvis ikke de skal blive hægtet af i bunden.

Set i det perspektiv er det langt fra optimalt, at det netop er Mainz, de får besøg af i søndagens sene kamp. Kun en af de sidste otte indbyrdes dueller er nemlig endt med sejr til Frankfurt. Kigger vi lidt nærmere på den statistik, kan vi se, at Mainz faktisk også kun har vundet en enkelt kamp, så det lugter gevaldigt af uafgjort.

Som skrevet flere gange tidligere er Frankfurts store problem at score mål. Sølle tre scoringer i de seneste ti kampe er selvsagt ikke noget, der sikrer mange point.

Manden der kunne have ændret på den statistik, Alexander Meier, er fortsat ude med en skade. Det samme er Anderson, Chandler, Flum, Medojevic og Reinartz.

Mainz:
2-0 førte Mainz i sidste rundes hjemmekamp mod Köln med en halv time igen, og alligevel måtte Martin Schmidts tropper gå fra banen uden point.

Nederlaget var et alvorligt knæk i drømmen om Champions League, men med seks point ned til Wolfsburg på ottendepladsen, ser det ud til, at Mainz om ikke andet skal i Europa League til næste år.

Da Bayern og Dortmund i denne uge kvalificerede sig til pokalfinalen, betød det nemlig, at syvendepladsen også giver adgang til Europa, da både Bayern og Dortmund allerede er garanteret Champions League i næste sæson.

Mainz må undvære Soto, Muto og Berggren til kampen. Danskeren har endnu sin debut til gode, og han var i løbet af ugen ude at sige, at han ikke forventer at komme til at spille i denne sæson.

Karantæner:
Frankfurt: Ingen
Mainz:
Ingen

Bud på startopstillinger:
Frankfurt: Hradecky – Ignjovski, Zambrano, Russ, Oczipka – Hasebe – Aigner, Stendera, Huszti, Seferovic – Castaignos
Mainz:
Karius – Brosinski, Balogun, Bell, Donati – Baumgartlinger, Latza – Clemens, Malli, Jairo – Cordoba

Vidste du, at…:
Mainz blot har vundet en af sine fem sidste udekampe? Til gengæld var det lidt af en skalp, da de ved den lejlighed besejrede Bayern på Allianz-Arena med 2-1.

Dom:
Det burde jo ende uafgjort i følge statistikken, men vi har ikke meget fidus til hverken Kovac eller Frankfurt. Specielt ikke uden Meier. 2-0 til Mainz.

Relateret
You may also like
Optakt: Borussia Dortmund – FC Schalke 04
Optakt: Hertha BSC – Borussia Mönchengladbach
Optakt: Bayer Leverkusen – RB Leipzig
Optakt: VfB Stuttgart – Borussia Dortmund