bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Eintracht Frankfurt > Optakt – Eintracht Frankfurt: Hvor lander ørnene?

Optakt – Eintracht Frankfurt: Hvor lander ørnene?

Sidste sæson:

Nummer 9 i Bundesligaen.

Efter Hoffenheim i nogle år har haft monopol på den uofficielle titel som Bundesligaens kamikaze-hold, tilfaldt den ære sidste år Frankfurt. Det gjorde den ikke overraskende, fordi Thomas Schaaf stod i spidsen for klubben, der endte på en niende plads med en målscore på 56-62.

I front var Alexander Meier en målmaskine med 19 scoringer, hvilket var nok til at sikre ham titlen som Bundesliga-topscorer, mens det bagude blev dyrt, at Kevin Trapp måtte sidde ude i tolv kampe.

For Frankfurt var akilleshælen i en ellers fornuftig sæson, dødbold og sene scoringer. Hele 22 mål indkasserede ørnene efter standardsituationer, og 18 mål blev scoret mod dem i kampens sidste kvarter. Frankfurt lå gennem det meste af sæsonen i midten af tabellen, hvor der både var god afstand til stregen og for langt op til Europa League pladserne, så den samlede niende plads var meget signende for Thomas Schaafs tropper.

Transfers:

Som så mange andre Bundesliga klubber er Frankfurts transfervindue ikke gået stille af sig. Først og fremmest er træner Thomas Schaaf afløst af Armin Veh, hvilket også har betydet, at nye spillere er hentet til.

Her i blandt Luc Castaignos fra Twente, der vel nok er klubbens mest interessante indkøb sammen med den nu tidligere Brøndbymålmand Lucas Hradecky.

En anden spiller med stort potentiale er den kun 20-årige serber Mijat Gacinovic, der blandt andet var med til at vinde U20 VM med det serbiske landshold.

Derudover er der også kommet mere rutinerede kræfter til ørnene i form af David Abraham, der er skiftet fra Hoffenheim, ligesom den mangeårige Leverkusen midtbane Stefan Reinartz er kommet til på en fri transfer.

Til sidst er Heinz Linder hentet til som reservekeeper, mens angriber Vaclav Kadlec er tilbage efter at have været lejet ud.

Mest i øjnefaldene afgang er uden tvivl Kevin Trapp. Den talentfulde målmand har være en af ligaens bedste keeper de seneste år, og da PSG først meldte sig på banen, var klubbens chancer for at holde på ham så som så.

Derudover er det også blevet farvel til Nelson Valdez, Felix Wiedwald, Oliver Ocean og Jan Rosenthal, mens lejekontakten med Lucas Piazon er udløbet.


Styrket/svækket:

En smule styrket

Denne sæson:

Schaaf forlod Frankfurt efter uenigheder med ledelsen, så i denne sæson er det i stedet Armin Veh, der skal se om han kan få en bedre start på sæsonen, end han formåede med Stuttgart sidste år.

Salget af Trapp er et stort tab for Frankfurt, men i og med at han sad ude for i store dele af sidste sæson, vil det formentlig ikke komme til at betyde det helt store. Heller ikke selvom Hradecky ingenlunde holder samme niveau som sin forgænger.

Ellers er det svært at blive kloge på, hvad vi skal forvente af klubben i år. Med Veh ved roret er man gået tilbage til en gammel kending (var også træner fra 2011-2014), og han har som regel større fokus på en stram organisation end Schaaf. Derfor var det også vigtigt, at det lykkedes at forlænge kontrakten med Carlos Zambrano trods interesse fra større klubber.

I Stuttgart havde Veh ikke held med at integrere de mange unge spillere på holdet, men vi må håbe for Frankfurt, at han har lært af sine fejl, for klubben råder over nogle spændende talenter. Stendera kan virke lidt doven til tider, men talentet er ikke til at tage fejl af, og med nyindkøbene Mijat Gacinovic og Luc Castaignos er potentialet til en placering i den øverste halvdel.

Det kræver dog, at Veh finder den rette balancegang mellem talent og rutine. Specielt i angrebet hvor det ikke kan forventes, at Alexander Meier igen banker mål ind på stribe.

Bud på placering:

9-12

Bud på idealopstilling:

4-4-2

Hradecky – Hassebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Stendera/Reinartz, Russ, Aigner/Castaignos, Gacinovic – Seferovic, Meier

 

Hold øje med –

Marc Stendera
Viste i sidste sæson prøver på talentet, og var med det tyske landshold til U20 VM, hvor han gjorde en god figur. Efter Kevin Trapps afgang er han den Frankfurt-spiller med størst potentiale. Vi så sidste år, at han både kan score og lægge op til mål, og kan han få hævet sit bundniveau en tand, kan han få sit store gennembrud i år.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!