bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > Darmstadt > Optakt – Darmstadt: Tur/retur for de nye darlings?

Optakt – Darmstadt: Tur/retur for de nye darlings?

Sidste sæson:  

Nummer 2 i 2. Bundesliga.

Som oprykker fra den tredjebedste række var det forventet, at Darmstadt skulle kæmpe for blot at overleve, men Dirk Schuster stod for en af tysk fodbolds største sensationer ved at føre sit hold op i Bundesligaen for første gang siden 1982.

2. Bundesliga savnede i sidste sæson et klassisk tophold, efter nedrykkerne fra Braunschweig og Nürnberg begge havde solgt ud, og det kunne Darmstadt blandt andet lukrere på – uden det dog skal tage noget fra deres fornemme præstation.

Blot 44 mål, hvor 21 af dem kom efter standard situationer, blev det til for Darmstadt, men fordi forsvaret lukkede så godt af (26 scoringer var bedst i ligaen), så kunne klubben fejre oprykningen til Bundesligaen i sidste spillerunde med en 1-0 sejr over St. Pauli – på en dødbold selvfølgelig.

Transfers:

Det er en udfordring at finde spillere med det budget, som Darmstadt har til rådighed, og derfor har de faktisk gjort det ganske hæderligt på transfermarkedet.

Strategien har været at hente folk ind med Bundesligaerfaring, og det er lykkedes ved at skrive kontrakter med Mario Vrancic, Jan Rosenthal, Junior Diaz, Konstantin Rausch, Peter Niemeyer, Sandro Wagner og Fabian Holland, hvoraf de tre sidstnævnte alle er hentet fra Berlins overskudslager.

Derudover er Luca Caldirola lejet i Werder Bremen for resten af sæsonen, mens den 31-årige højre back György Garics er kommet til fra Bologna.

På afgangssiden kan træner Schuster glæde sig over, at holdet stort set er intakt i forhold til sidste sæson. Nok mest fordi, der ganske enkelt ikke har været interesse for Darmstadts spillere.

Kun Romain Brégerie, der er skiftet til rivalerne fra Ingolstadt, havde Darmstadt nok gerne holdt på, mens de formentlig lever med at Hanno Behrens, Leon Balogun og Ronny König ikke længere er i klubben.


Styrket/svækket:

En smule styrket

Denne sæson:

Når et hold går fra bunden af tredje Bundesliga til den bedste tyske række på bare to år, så er det svært at tro på meget mere end en direkte nedrykning for Darmstadt. Også selvom det faktisk er sket seks gange før, at et hold har lavet samme nummer, og kun to af disse hold røg ud i første sæson.

Men et er statistik, noget andet er realiteter. For selvom Schuster er en dygtig træner og motivator, og Darmstadt måske kan gøre som Paderborn i sidste sæson og ride videre på bølgen af optimisme, så ændrer det ikke på, at truppen ganske enkelt ikke er god nok til Bundesligaen.

Defensiven virker for så vidt sammentømret nok til at holde nogenlunde vand, men i front er det svært at få øje på, hvem der skal score målene. Dominik Stroh-Engel var holdets topscorer sidste år med ni træffere, mens forsvarsspiller Romain Brégerie, der nu er i Ingolstadt, tegnede sig for seks træffere.

Bud på placering:

16-18

Bud på idealopstilling:

4-4-2

Mathenia – Jungwirth, Sulu, Caldirola, Holland – Niemeyer, Gondorf, Heller, Rausch – Sailer, Stroh-Engel


Hold øje med –

Luca Caldirola
Havde store vanskeligheder til tider i Werder Bremen, men han er alligevel nok det tætteste vi kommer en leder og stjerne i Darmstadts trup. Er udset en nøglerolle i det centrale forsvar, hvor han sammen med Sulu kommer på hårdt arbejde i den kommende sæson.
Af mere kuriøse indslag, så hold øje med Marco Sailers skæg. Det findes ikke meget bedre inden for fodboldverdenen.

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!