bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > FC Augsburg > Optakt – Augsburg: Den europæiske hæmsko

Optakt – Augsburg: Den europæiske hæmsko

Sidste sæson:

Nr. 5.

Sæsonens store overraskelse stod Augsburg og træner Weinzierl for. Den lille klub med de få midler fik, uden stjernenavne på holdet, spillet sig på en flot femteplads og står nu over for en tur i Europa League.

Den gamle Bundesligakending, Raúl Bobadilla (Gladbach), gik forrest med 10 scoringer, mens en mand som Tobias Werner stod for meget af det kreative. Længere tilbage på banen var det Abdul Rahman Baba, der pådrog sig opmærksomhed, men Augsburg-holdet var generelt præget af et godt kollektiv snarere end individer.

Transfers:

Det har sommeren igennem ligget i kortene at den talentfulde venstreback, Abdul Rahman Baba, forlader klubben til fordel for Chelsea. Lægetjekket er gennemført og skiftes ventes offentliggjort snarest. Derudover er lejesvenden Pierre-Emile Højbjerg tilbage i Bayern efter et halvt år i Augsburg.

Til at erstatte Baba har man hentet den 21-årige Philipp Max i Karlsruhe for næsten €4 millioner – rekordindkøbet for Augsburg. Man har også gjort Dominik Kohrs ophold permanent efter han sidste sæson var på lån fra Leverkusen.

Slutteligt er Daniel Opare (højreback/venstreback) hentet på Portos andethold, mens en gammel kending i Piotr Trochowski vender tilbage til Bundesligaen fra Sevilla – begge kommer på en fri transfer.

Styrket/svækket:

Status quo. Bredden er blevet en anelse styrket og det bliver spændende at se, hvad Trochowski kan bringe. Til gengæld kommer man til at savne Baba.

Denne sæson:

Det bliver mere end svært for Augsburg, at gentage bedriften fra sidste år. Godt nok er man så heldige, at træner Markus Weinzierl stadig er i klubben – han er om nogen manden bag successen – men til gengæld skal man jonglere europæisk deltagelse oveni hatten.

Man kan håbe for Augsburg, at de får investeret nogle af de mange millioner salget af Baba indbringer, men klubben hører til de fattigste i ligaen og det er ikke utænkeligt, at man tænker fornuftigt og langsigtet i stedet for at investere det hele i spillertruppen.

Fundamentet er dog solidt og Weinzierls sammentømrede enhed er altid hårdtarbejdende, så klubben ryger næppe i nedrykningsfare.

Bud på placering:

9-13

Bud på idealopstilling:

4-1-4-1: Hitz – Verhaegh, Hong, Klavan, Max/Feulner – Baier – Bobadilla, Kohr, Altintop, Werner – Matavz

Hold øje med

Daniel Baier.

Langt fra at være et stjernenavn holder Baier sig under radaren, men midtbaneslideren binder holdet godt sammen og er måske en af de mest undervurderede spillere i ligaen.

You may also like
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: Wolfsburg – Union Berlin: Danskermøder i Wolfsburg inden stor CL-aften for Union
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München