bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayern München > Optakt: Champions League-finalen: Paris Saint-Germain – Bayern München

Optakt: Champions League-finalen: Paris Saint-Germain – Bayern München

Champions League-finalen, Bayern München, PSG

Bayern München står med en historisk mulighed for at gentage succesen fra 2012/2013-sæsonen, nemlig at vinde The Treble. Det kræver en sejr i Champions League-finalen over Paris Saint-Germain i et opgør, hvor vi forventer et festfyrværkeri af en anden verden. Hansi Flicks mandskab er småfavoritter i en kamp, der dog er svær at forudsige.

 

Kampfakta

Spillested: Estadio da Luz, Lissabon
Kamptidspunkt: Søndag, kl. 21.00
Dommer: Daniele Orsato, Italien
Tv: TV3+

 

Holdnyt

Bayern München

Det bliver ikke ret meget større end Champions League-finalen, og når det endda har tysk deltagelse har vi for alvor blikket rettet mod Lissabon søndag aften. Bayern München har spillet en uforglemmelig sæson, siden Hansi Flick tog over i november måned, hvor Bayern kun har tabt sølle to kampe under Flicks kommando – og de nederlag ligger vel og mærke tilbage i december måned.

Bayern spillede sig i finalen med en 3-0-sejr over Lyon, og på papiret kan det lyde meget overbevisende, og det var det tildels også. Men Bayern-mandskabet gav i den grad også nogle store muligheder væk, specielt inden føringsmålet, som franskmændene ikke formåede at udnytte. Det skal der dog rettes op på fra tyskernes side, for Mbappé og Neymar Jr. brænder ikke så store direktører, som Lyon gjorde det i semifinalen.

Derudover var det et rodet opgør i Lissabon, hvor Bayern dog viste klassen endnu en gang, og det endte – i hvert fald på måltavlen – med at se ganske overbevisende ud.

Bayern er dermed klar til Champions League-finalen for første gang siden triumfen i 2012/2013-sæsonen, hvor de vandt den femte CL-titel i klubbens historie. På daværende tidspunkt var klublegenden Jupp Heynckes manager, og han formåede at få en historisk ”The Treble” i hus, da han førte Bayern frem til sejr i Bundesligaen, DFB Pokal og i Champions League-finalen, hvor Dortmund blev besejret.

Quiz: Kan du huske holdopstillingerne fra finalen i 2013

En sejr mod PSG i søndagens finale vil betyde en gentagelse af succesen fra 2013-sæsonen, og Hansi Flick vil blive indskrevet i historiebøgerne med en stor, fed tyk streg under tyskerens navn samtidigt med, at Bayern vil komme op på 6 Champions League-sejre.

I dette års turnering har Bayern også virket ustoppelige, og de har vundet 10 ud af 10 mulige opgør i turneringen. Modstandere som Chelsea, Tottenham og også Barcelona er blevet spillet ud af græstæppet. Man har en målscorer på vanvittige 42-8, og nu venter den sidste- og ikke mindst store mundfuld mod Paris Saint-Germain i finalen søndag aften.

Se højdepunkter fra 8-2 sejren mod Barcelona

Robert Lewandowski har været Bayerns talismand nummer 1 i denne sæson, og polakken kom da også på tavlen i semifinalen – trods flere uvante afbrændere – og nu er Lewandowski to mål fra at tangere Ronaldos rekord for flest mål i en CL-turnering, som lige nu lyder på 17 scoringer. Samlet set har Lewandowski lavet hele 55 mål i denne sæson, og det ville da ligne polakken dårligt, hvis han ikke også fik scoret i søndagens finale.

Der er nok af offensive kræfter at tage af for Hansi Flick, der også har kunnet se en fuldstændig forrygende Serge Gnabry, der har spillet guddommeligt i knockout-kampene i Champions League – det blev bl.a. krydret med fire mål mod Tottenham tidligere i turneringen. Duoen Lewandowski og Gnabry har tilsammen stået for 24 mål, og dermed har de overhalet Cristiano Ronaldo og Gareth Bales rekord fra 2013/14 sæsonen.

Ser man på søndagens finalemodstander, Paris Saint-Germain, har Bayern mødt dem otte gange tidligere, og her har sydtyskerne faktisk ikke overtaget. PSG fører statistikken 5-3 ift. sejr i de indbyrdes opgør, men da de mødtes senest tilbage i 2017, vandt Bayern dog 3-1.

Hos Bayern er det kun Jerome Boateng, der er en anelse tvivlsom til søndagens finale, og selvom den franske verdensmester Benjamin Pavard også er klar igen, ser det ud til, at Kimmich begynder på højrebacken. Derudover skriver flere medier, at Ivan Perisic fortsat får kantpladsen fremfor den tidligere PSG-spiller, Kingsley Coman.

 

Paris Saint-Germain

De har forsøgt og forsøgt og forsøgt, ja der har nærmest hvilet en forbandelse over PSG og Champions League. Det storsatsende franske hold med oliemillioner i kulissen har haft ambitionerne i mange år, men det er først nu i 2020, at det endelig er lykkedes for franskmændene at spille sig frem til finalen i Europas fornemmeste turnering.

Paris viste skræmmende styrke i gruppespillet, hvor de blev nummer 1 i gruppen – foran Real Madrid – men i 1/8-finalen bød Borussia Dortmund i den grad PSG op til dans. På trods af en god indsats måtte Dortmund se sig slået med samlet 3-2 mod Paris, der dermed var klar til Final8 i Lissabon.

Kvartfinalen bød på Atalanta, hvor Paris producerede den ene store chance efter den anden, men efter 87 minutter var det alligevel italienerne, der var foran. Men så kom Marquinhos og tre minutter inde i overtiden kom den scoring, som franskmændene havde brug for, da Mbappé spillede Eric Maxim Choupo-Moting fri – og så vandt PSG 2-1 i de døende sekunder.

I semifinalen ventede Leipzig, og her var ganske enkelt bare klasseforskel. Neymar Jr. var i hopla, og han og resten af PSG-mandskabet gjorde egentlig, hvad der passede dem mod Yussuf Poulsen og co., der ikke kunne stille noget op – 3-0 til Paris, lød resultatet, da dommerens fløjte lød.

Paris har – ligesom Bayern München – en skræmmende offensiv og ikke mindst et stabilt forsvar, så vi har forhåbentlig en chancerig og målrig kamp i vente. Vi ser særligt frem til duellen på venstresiden, hvor Paris-stjernen Kylian Mpabbé skal forsøge at udfordre Bayerns Alphonso Davies på fart. Begge er kendt for at være blandt Europas hurtigste spillere, og det bliver i den grad guf at se de to fartkanoner styrte af sted efter den lille runde.

Thomas Tuchel, der tidligere har været træner i Mainz og Dortmund, er den første træner i klubbens historie, der har formået at bringe klubben hele vejen til Champions League-finalen, men det er ikke nok for franskmændene. Nu er de nået så langt, og de vil naturligvis gøre alt for at få lov til at løfte pokalen med de store ører.

Marco Veratti, Layvin Kurzawa og Idrissa Gueye er tvivlsome til opgøret, mens førstemplmand Keylor Navas forventes at blive klar. På trods af disse skader kan PSG i den grad stadig stille et yderst formstærkt hold, og selv for en defensiv som Bayerns, vil en offensiv trio bestående af Di Maria, Mbappé og Neymar Jr. få en til at virke en anelse nervøs.

 

Karantæner

Bayern: Ingen
PSG: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Bayern München: Neuer (c) – Kimmich, Süle, Alaba, Davies – Goretzka, Thiago – Gnabry, Müller, Perisic – Lewandowski

PSG: Navas – Kehrer, Silva (c), Kimpembe, Bernat – Herrera, Marquinhos, Paredes – Di Maria, Neymar, Mbappe

 

Vidste du, at..:

det er fjerde gang i historien, at et fransk og et tysk hold møder hinanden i Champions League-finalen – og at de foregående tre finaler er endt med tysk vinder?

 

Dom:

Det er svært at forudsige finaler, og denne finale er bestemt ikke en undtagelse, fordi der er tale om to så formstærke mandskaber, der begge vil frem og spille underholdende fodbold. Vi håber på et festfyrværkeri med hensyn til både mål og chancer, og tror på en sejr til Bayern. 4-2 kunne være drømmecifre i et brag af et opgør i Lissabon, hvor Bayern kan skrive historie.

 

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?