bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt

Optakt: Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt

Optakt, Gladbach

Kampfakta:

Spillested: Borussia-Park, Mönchengladbach
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
TV: TV3 Sport

 

Holdnyt:

 

Borussia Mönchengladbach:

I sidste weekend smed Marco Roses mandskab to point i kampen om Europa League næste sæson, da de på udebane spillede 2-2 mod nedrykningstruede Hertha BSC, men det skete vel og mærke med en mand i undertal i 80 minutter efter en tidlig udvisning til Yann Sommer.

Gladbach ligger lige nu på ottendepladsen med 40 point ligesom Union Berlin på syvendepladsen. De har fire point op til Leverkusen på sjettepladsen, og selvom det ikke er et umuligt forspring at indhente, så skal “die Fohlen” nok alligevel håbe på, at DFB-Pokalen kommer til at forløbe sig sådan, at ligaens syvendeplads kommer til at give Europa League.

Det har længe været kendt, at Glabachs nuværende træner Marco Rose forlader klubben næste sæson og skiter til Borussia Dortmund. I denne uge har Gladbach fundet afløseren. Næste sæsons Gladbach-træner bliver træneren for lørdagens modstander Eintracht Frankfurts Adi Hütter. Adi Hütter har haft stor succes med Eintracht Frankfurt de sidste tre år, så det er ret godt klaret af Gladbach, at de har kunne lykkedes med at hente ham.

I sidste weekends kamp mod Hertha BSC fik målmand Yann Sommer som nævnt et rødt kort, hvilket betyder, at han har karantæne til lørdagens kamp. Christoph Kramer sidder også ude med en karantæne, mens anfører Lars Stindl er ude med en skade.

 

Eintracht Frankfurt:

Eintracht Frankfurt fik en helt fantastisk sejr, da de i sidste runde på hjemmebane slog Wolfsburg med 4-3 i en af denne sæsons mest underholdende kampe.

Med seks runder tilbage og atten point tilbage at spille om mangler “die Adlern” tolv point for matematisk at være sikre på Champions League næste sæson. Det ser altså rigtig godt ud for Eintracht Frankfurt, og Champions League ville altså være lidt af en bedrift af Adi Hütter og Eintracht Frankfurt. Selvom de med et forspring på syv point ligger lunt i svinget, så skal de stadig holde fokus. Eintracht har råd til at smide et par point, men ikke alt for mange, for Dortmund på femtepladsen vil gøre alt, hvad de kan, for at indhente dem. Eintracht Frankfurt har dog et relativt overkommeligt slutprogram, hvor der bør være mulighed for at hente de tolv point, der vil være nok til at sikre dem deltagelse i Champions League, selv hvis Borussia Dortmund skulle vinde deres seks resterende kampe.

Det blev som sagt officielt i denne uge, at Eintracht Frankfurts træner Adi Hütter skal stå i spidsen for dagens modstander Borussia Mönchengladbach næste sæson. Han har haft tre succesfulde år i Tysklands femtestørste by, og man kan næsten undre sig lidt over, hvorfor han skulle vælge at tage til Gladbach, nu hvor han er på vej til at bringe Eintracht i Champions League.

Til lørdagens kamp sidder Almamy Toure ude med en skade.

 

Bud på startopstillinger:

Borussia Mönchengladbach: Sippel; Lainer, Ginter, Elvedi, Bensebiani; Zakaria, Neuhaus; Lazaro, Wolf, Thuram; Plea
Eintracht Frankfurt: Trapp; Tuta, Hinteregger, Ndicka; Durm, Sow, Kamada, Rode, Kostic; Silva, Jovic

 

Dom:

Det kan godt gå hen og blive en tæt kamp, men vi tror, at Eintracht Frankfurt trækker det længste strå. Det har de gjort en del på det seneste. 1-2 til udeholdet.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
Optakt til runde 26 i 2. Bundesliga: St. Pauli på vej mod oprykning og Baumgart som en moderne Churchill