bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Wolfsburg – Bayern München: Åbner Wolfsburg mesterskabskampen op med en sejr over Bayern?

Optakt: Wolfsburg – Bayern München: Åbner Wolfsburg mesterskabskampen op med en sejr over Bayern?

Det er et opgør mellem ligaens tredjeplads og ligaens Spitzenreiter. Det kan kun blive godt, når Wolfsburg, der er ubesejret på hjemmebane, tager imod et slagent Bayern München, der skal rejse sig ovenpå et Champions League-exit.

 

Kampfakta

Spillested: Volkswagen-Arena. Wolfsburg
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Tv: Viaplay

 

Holdnyt

 

Wolfsburg 

Det er først nu, at vi efter Wolfsburgs vanvittige underholdende opgør mod Eintracht Frankfurt, der endte med en 4-3-sejr til sidstnævnte, har fået pulsen ned. Die Wölfe kom ellers i front med 1-0 efter bare seks minutter, men i en rutschebanetur af et opgør, gik Wolfsburg således fra banen uden point på tavlen.

Wout Wieghorst forlod dog ikke banen uden at score, og han står nu noteret for 18 sæsontræffere i indeværende sæson. Det bliver også en nødvendighed, at han er skarp igen lørdag, når Wolfsburg skal forsøge at stikke en kæp i hjulet på Bayern München.

Wolfsburg er placeret på tredjepladsen i Bundesligaen efter 28 spillerunder, men de kunne have slået et hul ned til netop Frankfurt, hvis de altså havde fået pladen fuld. Det gjorde de, som beskrevet, ikke, og derfor er det fortsat åbent, hvem der bliver nummer hhv. 3 og 4.

Kun et sølle point adskiller de to mandskaber med kun seks spillerunder tilbage.

Man kan dog så småt ude i horisonten bag Volkswagen Arena, hvis man lytter rigtig godt efter, begynde at høre Champions League-hymnen spille forsigtigt.

Det er ikke kun offensivt, at Wolfsburg har været rigtig godt kørende, hvor Weghorst naturligvis har haft en hovedrolle, for også defensivt har det være stabilt. Die Wölfe har nemlig holdt clean sheets i de seneste fem hjemmekampe, og ligesom lørdagens modstander er de fortsat ubesejret på eget græs.

Oliver Glasner får samtidigt Paulo Otavio tilbage fra karantæne, men til gengæld må Glasner undvære en vigtig profil på midtbanen. Maximilian Arnold fik nemlig et gult kort mod Frankfurt, der holder ham ud af lørdagens opgør mod Bayern.

Foruden Arnold er Renato Steffen ude med en ankelskade, mens Josuha Guilavogui er tvivlsom til opgøret.

 

Bayern

Er FC Bayern München et såret dyr?Det finder vi ud af lørdag eftermiddag.

For Bayern formåede nemlig ikke at forsvare deres Champions League-titel fra sidste år, da de i midtugen røg ud til Paris Saint-Germain. Det på trods af, at de vandt opgøret 1-0, men qua det første opgør i München, hvor Paris vandt 3-2, så trak franskmændene det længste strå.

En kæmpe bet for rekordmestrerne, der indtil kvartfinalen, så ud til at være det bedst-spillende mandskab i turneringen sammen med Manchester City. Men det blev for alvor tydeligt, at de to opgør mod PSG, at de manglede skadede Robert Lewandowskis målnæse.

For den var i den grad tiltrængt.

Champions League-exitet har også været med til at puste yderligere til rygterne omkring Hansi Flicks fremtid, da konflikten mellem ham og Hasan Salihamidžić eftersigende ikke skulle være afsluttet. Og nederlaget til Paris skulle ikke have gjort de tos forhold bedre.

Samtidigt spøger det tyske landstræner-job fortsat hos Flick, selvom Rummenigge har afvist dette. Men nu kan Bayern fokusere fuldt ud på Bundesliga og jagten på den niende titel i træk, for de er også slået ud af DFB-Pokal.

Inden runde 28’s start lå Bayern lunt i svinget til die Meisterschale, da opgøret i forrige runde mod Leipzig øgede forspringet. Men Marcus Ingvartsen gjorde det onde ved Bayern i seneste spillerunde, da danskeren sørgede for, at Union Berlin fik et enkelt point med hjem fra Allianz Arena.

Bayern München fører dog stadig Bundesligaen med fem point ned til Leipzig, men de næste par spillerunder er ikke nemme for Bayern. Foruden Wolfsburg venter nemlig Leverkusen, Mainz og Gladbach.

Meget afhænger dog også af, hvornår Robert Lewandowski bliver sin knæskade fri, da han bare har en helt anden kvalitet end Choupo-Moting, der dog scorede mod Paris i midtugen. Polakken er tilbage i læbetræning, men han forventes fortsat at være et stykke væk fra comeback

Alphonso Davies er tilbage fra karantæne – og forventes at gå ind i startopstillingen – mens Leon Goretzka, der ikke var med mod Paris grundet skade, også forventes klar til opgøret mod Wolfsburg.

Til gengæld er Bayern München fortsat uden Douglas Costa, Robert Lewandowski, Niklas Süle og Tolisso, mens Gnabry stadig er ude med COVID-19.

 

 

Karantæner

Wolfsburg: Maximilian Arnold
Bayern München: Ingen

 

Bud på startopstillinger

Wolfsburg: Casteels (c) – Mbabu, Lacroix, Brooks, Roussillon – Schlager, Gerhardt – Baku, Philipp, Brekalo – Weghorst
Bayern München: Neuer (c) – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Goretzka – Sane, Müller, Coman – Choupo-Moting

 

Vidste du, at..:

Bayern München faktisk har indkasseret ti scoringer flere end Wolfsburg? Til gengæld har Bayern så scoret 80 mål, mens Die Wölfe kun har scoret 49 mål.

 

Dom:

Bayern har vundet 17 ud af de seneste 19 kampe mod Wolfsburg, så selvom Lewandowski ikke er med, så må de tage favoritværdigheden på sig. Wolfsburg kan godt byde Bayern op til dans, men vi tror alligevel, at Bayern rejser sig ovenpå midtugens skuffelse – og vinder 3-1.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”